Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:03
Reakce na Evaeva:

Kokoska Pinot Noir a přesně tohle by mně zabilo, chci mít háčky a chci mít venku bundy, co běžně nosím

​No jo, ale třeba v říjnu/listopadu nosím ještě i podzimní bundy, ale občas už i zimní, to jsou dohromady čtyři, plus dva kabáty, plus teplá vesta. To bych všechny háčky obsadila sama. Muž má taky tak čtyři zimní svršky, které střídá. 

Offline Kokoska
35113 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:04

viktorka_od splavu povesim ji na raminko a zahaknu na dvere do komory, ktere jsou vedle topeni, muz to vetsinou prehazuje pres zidli, ktera tam je v koute.

Evaeva vzdyt neni problem odsunout dvere a sundat to z raminka. A mit vesak se ctyrma bundama, protoze rano si beru do obchodu jinou nez odpoledne do lesa a vcera jsem mela kabat, ale dneska na nej nemam naladu, ale co kdyby zitra... nene.

Offline Mha
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:06

U nás se o úklid dělíme všichni, ale děti jsme museli naucit, že k vaření patří automaticky úklid v kuchyni. To nám dost zlepšilo rodinnou atmosféru.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:08

Zuzuli

naše uz si přistrčej židli, kam potrebujou, otvíraj šuplata a rabujou, nebo i na lince trousej svůj kinderbordel, pouštěj si vodu ve dřezu, ted mi tam furt strkaj velkej hrnec, kterej si vyndaj a napustej samy a ve kterym plave Schleich žralok...i ta myčka s batoletem, co ti ji neustalo zavírá/zastrkuje koše/zapina je celkem občas výzva. Jak jsou dvě, tak ja s nima většinou vubec nestíhám držet krok, kdyz se do toho daj 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:09

notna Já teda raději tam, kde je uklizeno, já nedávám tu změť a chaos celkově.

Offline continuity
43390 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:10

notna no já jsem byla párkrát na návštěvě, kde museli něco shodit ze židle, aby si host měl kam sednout a úplně dobře mi to nedělá. 

U me jedné pribuzné to bývá takový vizuální chaos - přesně těch 12 bund na čtyřech vesáččich  a ty jako host si to můžeš nějak vyřešit sama nebo to hodit na zem. Asi. Ale ona to neřeší. Všude hromady všeho, na pulte v celkem malé kuchyni tolik věcí, které tam bydlí - nejenom kávovar, ale také kafe na dosypání, volně ovoce, pečivo, zelenina. Pracovní plocha tak 40 na 40cm. Už uvařit to kafe je tam problém. 

Ha úplně naklizeno nemám, úplně volné plochy a otevřené police jsou nedostižný sen, ale tohle se fakt nedá. 

Letos jsem u ségry docela ocenila, že alespoň ten obývák vyklidila, I za cenu, že jsem měla kufr na schodišti na komodě. 

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:11

Zuzuli Nekdy ty prostoje jsou, ale někdy je to mazec a nestíhám ani opláchnout to prkýnko od zeleniny, co je fakt na par vteřin. Nekdy i s myčkou likviduju binec.

Kokoska Plastova prkýnka mi vůbec nevyhovují. Byla brzy rozřezaná, pach potravin se v nich držel víc než v dřevěném. Vyzkoušela jsem to kdysi dávno, možná už jsou kvalitnější. Ale zase se teď mluví o tom, že jsou zdrojem mikroplastů v jídle, takže já jsem tým dřevěná, ač se musí mýt v ruce.

Offline continuity
43390 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:13
Reakce na Pinot Noir:

​No jo, ale třeba v říjnu/listopadu nosím ještě i podzimní bundy, ale občas už i zimní, to jsou dohromady čtyři, plus dva kabáty, plus teplá vesta. To bych všechny háčky obsadila sama. Muž má taky tak čtyři zimní svršky, které střídá. 

​Věř tomu, že jsou rodiny, kde to tak mají. 

Konkrétně kabáty nevešim na háček ani v práci, ale vyndám si ramínko, aby se mi nevytahaly. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:23

Pinot Noir Nás bolo doma 8, keď som bola dieťa (bývali sme v jednom dome so starými rodičmi), bundy, ktoré sme aktuálne nosili, sme mávali na vešiaku, skriňu sme na chodbe nemali, len vešiak. Nikdy by mi nenapadlo, že niekomu môžu vadiť bundy na vešiaku na chodbe. Mne by sa teda nechcelo bundu či kabát zakaždým vyťahovať zo skrine.

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:27

Evaeva muj uplny ideal by bylo eko zero waste minimalisticke bydleni, akorat mi to ponekud kazi spolubydlici Minimalne v tom uklidu.

Mym vzorem je pocet obleceni meho muze. Ma dvoje kalhoty, pet tricek, svetr, mikinu, kabat a podzimni bundu, dva pary bot a dve pyzama. Ale to bohuzel vyvazuje jinym balastem v jinych oblastech 

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:28

Pinot Noir Kokoska ja uz parkrst prave byla v nejake domacnosti kde nemaji vesaky, jen skrin, ani zadnou "zidli v koute" a kdyz jsem si sundala kabat, povesili mi ho do skrine mezi sve veci. tak to mi prijde dost neprakticky, nemit ten vesak vubec. dtto policku na kabelku,  rukavice, cepici.. ja to vetsinou pak sklidim, ale davat prave sundane obleceni do uzavrene skrine mi dost vadi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:29

Kokoska mně to hrozně obtěžuje no, doslova to nesnáším 

Pinot Noir já mám jednu podzimní bundu a jeden zimní bundokabát. Slušný kabát teď teda uklízím, protože ho nosím jednou za sezónu. Muž má ty bundy vyndané třeba tři, děti každý taky tak tři. Já mám zase víc bot, ty mám vyndané tak čtvery.

Offline Friga
2178 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:31

Zuzuli tohle uklizeni v prubehu vareni umel tata a umi to svagrova. Podle me je to superschopnost Ja toho nejsem schopna, pak se mi to budto zacne palit nebo utikat nebo se to nevari. Neumim totiz moc dobre prepinat mezi cinnostma.

Mne jdou veci typu vypiglovat koupelnu od podlahy ke stropu. V klidu a pomalu se spoustou sikovnych pomucek, pekne v jedne mistnosti a postupne. Klidne tim stravim nekolik hodin, pokud mam naladu. Miluju ruzna udelatka a vychytavky a uklidovych prostredku, mopu, drzaku a mikrovlaknovych uterek mam celou spoustu. Ale cely byt uklizeny najednou jsem asi nikdy nemela. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:32

Zuzuli já nejsem žádný minimalista, ale i v celkem minimalistické domácnosti máš nějaké věci, ze kterých dítě vyrobí bordel jako nic.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:34

continuity to ale popisuješ už docela extrém, ale v domácnosti, kde přemýšlím, jestli ten hrnek nemám rovnou dát do myčky a svetr poskládat do komínku se necítím dobře 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:46

dorota Tak není jen háček v chodbě, nebo skříň. Já mám šatnu a tam štendr na roznošený bundy. Návštěva používá samostatně stojící věšák hned u dveří.

Offline Kokoska
35113 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:47

dorota mne se zas nechce pokazde koukat na hrozen svrsku, hledat volny vesak nebo prebirat bundy, nez se dostanu k te, co potrebuju. Protoze vim, jak by to dopadlo, rozhodne by tam kazdy z nas nemel jediny kus. Zazila jsem oboji a tahle skrinova varianta mi vyhovuje, treba muj vlneny kabat bych nechtela mit poveseny za poutko a na nem narvanou manzelovu bundu do lesa.

Offline Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:47

dorota tak my v dětství taky dávali věci na věšák, ale měli jsme na to určenou místnost, šatnu, na zemi volně ležely boty a na stěnách viselo oblečení. Ale náš dům nic takového nemá, vejdeš z ulice rovnou do chodby, kterou se neustále pohybujeme mezi kuchyní, WC a koupelnou a schody do ložnic. Měla bych ty boty a bundy neustále na očích a překračovala je cestou na záchod a mně to prostě připadá jako nepořádek. Prostor pro boty a věšák u vchodu pro svršky návštěv samozřejmě máme, ale dbáme na to, aby opravdu pro návštěvy byly. Na nižších patrech visí bundy kluků, protože do skříní ještě nedosáhnou (a navíc mají každý jen jednu). 

Offline Karja
44828 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:55

MP MeriVíš, jak měla Monika v Přátelích tu svoji zabordelenou komoru? Tak já mám Moničin šuplík:D. Moničin šuplík měli už i naši a pamatuji se, jak jsem říkala, jak je to hrozný a teď ho mám taky...Nemůžu se toho zbavit a navíc začíná být v každé místnosti. Je to šuplík, kde je změť hrozná změť všeho:D. 

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 20:56

continuity Tebou popisované mi je právě fuk. Jako řeknu si v duchu Páni, to je binec! Ale to je tak všechno. Asi by tam musela být nějaká stoletá špína nebo plíseň apod aby mi to vadilo. A majitele takové domácnosti bez výčitek pustím i k nám, když zrovna nemám uklizeno podle svých představ. Majitelky těch perfektně uklizených nekdy dál nepozvu. Jedné kamarádce jsem přímo řekla, ať se nezlobí, ale k nám ji už nepozvu, když máme psa. Ona se svým perfekcionismem k úklidu a kritikou těch, kteří to tak nemají, vůbec netají. To já prostě nedávám. Potkáváme se mimo obě domácnosti.