Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 16:45

Sweet PotatoMěla vkus maminka! 

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 16:48

Ad lednička. Takovýho úsilí mě stálo naučit dítě, že když dává nákup do lednice, musí zkontrolovat, zda je v té lednici vše OK. Prošlé nebo špatné vyhodit, prostor vytřít a pak teprve dávát nové. A stejně... V neděli sice vše zkontrolovala, ale salát, který byl nahnilý, prootže někdo na něj hodil kilo brambor , sice ze schránky vytáhla, ale nechala ho na polici v lednici. V pondělí si toho všiml muž, salát vyhodil. Já šla do lednice až v pondělí večer a tam v polici hnědá louže od toho salátu. Ani jeden z nich to neviděl. Takže já tam poslat někoho pro mlíko, tak od nás uteče

Offline continuity
43380 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:10

notna to jseš docela úspěšná, já jsem ráda, že ten nákup uklidí a losos na sushi se nevyhrejva tři hodiny u topení. 

Muž občas něco vyhodí se slovy: co to je tady za bordel v te lednici. No můj není.

Žeby to dávali alespoň do správných přihrádek a nehodili brambory na jabka to už je asi jen zbožné přání.

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:14

odkdy se davaji brambory do lednice

Offline Aranel
6660 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:15
Offline continuity
43380 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:17

Araneljá mám tu fresh poličku, je jim tam lépe než v teplé kuchyni. Brambory nemám kde mít, navíc mi za tři dny vyklíčí. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:51

Kan jo, přesně, je v tom něžnost a důvěrnost, pocity z dětství..

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:59

viktorka_od splavu než jsem si koupila Zembag, taky jsem je měla v lednici, přes léto je tam dávám i teď, na rané Zembag nefunguje. Nemáme žádnou chladnou místnost, v kuchyni jsou za pár dní scvrklé a klíčí.

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 19:30

Pinot Noir funguje prosím ten Zembak? Loni tu někdo psal, že dost smrdí.

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 19:40

continuityÚspěšná jen částečně viz brambory hozené na salát, nahnilý pak den v polici a podobné se občas stane. Ale jinak to docela klape. Jenze dcera hodně vaří, tak jí na tom taky záleží a nechce vytáhnout nějaký humus.

viktorka_od splavu Běžně brambory v lednici nemáme, ale někomu se nechtělo je odnést do studené chodby, kde běžně bývají. Samozřejmě se k tomu nikdo nepřiznal

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 19:52

Samart to nevím, mám pocit, že jsem tu o něm psala jen já a nic o smradu to nebylo. Funguje, ale pouze na brambory s tlustou slupkou, takže brambory k uskladnění. Je potřeba pravidelně vyměňovat kmínové sáčky, které se vkládají dovnitř, zároveň jsem zjistila, že ty kmínové sáčky se nesmí brambor dotýkat (o tom se nikde nepíše, v návodu a ve všech textech výrobce je "vložte kmínový pytlík", ale když jsem ho tam je tak vložila, brambory v místě dotyku vždycky shnily). Za těchto podmínek to funguje bezvadně, mám ten pytel v kuchyni na zemi, máme tu stabilně 22 stupňů, když zatopíme v kamnech, tak klidně 26. Od té doby, co ho mám, jsem vyhodila jen pár kusů brambor a můžu kupovat po pěti kilech. Dřív jsem kupovala dvě kila a část stejně vždycky vyhodila. Používám ho od podzimu do jara, na rané brambory nefunguje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 19:58

Já mám i v paneláku brambory v kuchyni, je to lepší než v lednici, ale chladná spíž to není. V létě je možná naopak lepší lednice.

Offline Sweet Potato
40596 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 20:02

Kan K 80.jsem jí i koupila jeden jeho obraz. Teď se tu na něj koukám.

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 20:41

Samart ty jo, teď jsem si vzpomněla, že jsem psala o smradu! Máš pravdu! Ale to bylo právě to období, než jsem zjistila, že ty kmínové pytlíčky se nesmí ani kousíčkem dotýkat brambor. Pak začne brambora hnít, ale tak zvláštně, nejdřív to není vůbec vidět, a to právě smrdělo jak mrtvola. . Díky za připomenutí. 

Offline rozarka
4222 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 21:09

Pinot Noir to je zvláštní, ze jim ta silice škodí. Jak často ten sáček měníš? 

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 21:17

rozarka až je na dotek skoro suchý, řekla bych, že tak tři - čtyři měsíce vydrží.

Offline continuity
43380 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 21:20

Pinot Noir hnile brambory smrdí jak shnila noha. To je fakt hrůza.

Od té doby je mám v ty lednici. Zlaté klíčky. 

Offline rozarka
4222 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 21:22

Pinot Noir tak to jde, myslela jsem, ze je třeba ho měnit často 

Offline Pinot Noir
29977 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 21:27

rozarka jo, v pohodě. V návodu ale myslím psali, že až pět měsíců, tak to u nás nevydrží, máme hodně suchý vzduch. Někomu možná vydrží i těch pět. 

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 21:35

Pinot Noir díky moc za podrobnosti. Asi zůstanu u zeleninové zásuvky v lednici. Když je nad 0 st, využívám na balkoně masařskou bednu. Brambory v ní mám v několika papírových taškách a kolem ještě polystyren. Stejně ale nechápu, jak dát pytlík se silicí k bramborám aniž by se jich dotýkal. Je to věda, to uskladňování bez sklepů.