letfenixaMoc ti přeju, aby to tak hrozné nebylo. Někdy je to zapomínání prostě jen zapomínání způsobené stářím a nemusí to být hned jedna z těch hnusných diagnóz. ![]()
Přiznání
ice Představa, že bych mámu dala na psyhiatrii ...
. Na geriatrii má máma termín v březnu. Následně by měla mít nasazenu medikaci. Zázrak od toho nečekám, ale třeba by se mohla alespoň zklidnit, bylo by jí lépe (myslím, že ty její epizody pro ni musím být velmi vyčerpávající) a následně by to snad bylo snesitelnější i pro okolí, tedy pro mě.
tv Hloupost? Ani náhodou. Jsme zase u toho, co tady všichni píší mě. Maminka je určitě velmi obětavá, statečná - péče o ležícího paceinta je velmi vyčerpávající. Ale, jak dlouho to může vydržet? Ach jo
.
Myrtila Lama_z_Lana Ty jo, o pohotovostní tašce slyším poprvé, to mě teda nikdy nenapadlo! Jako vlastně napadlo, když jsem měla rodit, to se obecně doporučuje, že jo, akorát já pokaždé rodila předčasně, takže jsem si ji ani jednou nestihla nachystat! ![]()
whiskas Proletěla jsem pár posledních stránek, asi už tady všechno padlo, tak je posílám obětí a podporu na dálku!
Nic si nevyčítej, terapii nepřerušuj a nech si poradit!!!
Garfie Když tě to nenapadlo, tak u vás asi nenastala situace, že by to bylo potřeba, což je zase dobře
Já si ji balím vyloženě jenom, když jde hodně do tuhého. A k druhému porodu jsem se sbalila včas a velice pečlivě po zkušenosti z prvního, kdy to taky přišlo trochu dřív, a věci jsem sice měla připravené na jedné hromadě, nic mi nechybělo, nicméně do dvou tašek to naházel naprosto nahodile manžel, a já pak s jizvou po císaři přehrabovala věci v předklonu na zemi před úzkou hlubokou skříňkou a pořád jsem něco hledala, to jsem si napodruhé chtěla odpustit ![]()
Myrtila To máš vlastně pravdu, já mám navíc maminku a starší sestru-učitelku, organizátorku od přírody, takže vlastně dvě matky
v místě bydliště. Nepamatuju si vůbec podrobnosti, ale když mě během prvního těhotenství odvelel gynekolog z prohlídky rovnou do nemocnice, v botách na podpatku a s kabelkou, do které se vlezla přesně těhotenská průkazka a telefon, vůbec si nepamatuju, že bych tam nějak strádala!
Garfie ja u prvního porodu dopadla stejne, kartáček na zuby dorazil až druhej den odpoledne, ten mi teda chyběl bolestně
ted jsem jela o víkendu za dítětem na pražskou pohotovost, od objednani boltu do příjezdu to trvalo 12 minut, stihla jsem se jen prevlict a sbalit kartáčky na zuby, naštěstí to dobre dopadlo a pustili nás večer domu
Garfie telefon (nabitý) je k porodu základ ![]()
Potrefenáhusa Přiznám se, že od toho mého náhlého pobytu v nemocnici mám doma pořád sbalenou taštičku s hygienou, tak abych z toho vyžila já i děti. Kdyby bylo potřeba, tak aspoň u téhle jedné věci vezmu a jdu, bez přemýšlení, co mi ještě chybí.
Myrtila jo, jeste na nabijecku jswm si nevzpomnela...my mame kartacky na zuby rezervní u babičky v Praze, taky neco v aute, ale to zůstalo na letny, jeli zachrankou
Potrefenáhusa já teď vydržela bez kartáčku na zuby na dovolené dva dny
V neděli bylo zavřeno a do obchodu jsem se dostala až v pondělí odpoledne.
Já to tu trochu odlehčím, dnes jsem byla neplánovaně v bazénu, takže jsem neměla oholené nohy ani jiná místa. Myslím že si toho nikdo nevšiml a pokud jo, tak je mi to jedno
![]()
Garfie ja jsem mela pohotovostni tasku na dovolene na Kosu, kam jsme pricestovali 2 dny po zemetreseni. Prvni 2 noci jsem ji mela u postele, jen pas, toaletni potreby, nejaky pradlo a lahev s vodou, co kdyby! Pak me to nejak preslo, kdyz se nic nedelo, taky se mi porad nechtelo prehazovat ten kartacek na zuby ![]()
Evaeva Tohle je jedna ze super věcí na Japonsku, zubní kartáčky jsou na pokojích zdarma i v levným hotelu! :-)
Kokoska Po zemětřesení to asi chápu...i když mě by to asi nenapadlo. Já mám tady v Japonsku nějakou předepsanou výbavu pro případ živelné katastrofy, ale jen proto, že jsem ji podědila po Češce, která tady žila přede mnou a stěhovala se pryč. :-) Ale nedávno jsem se zrovna účastnila přednášky o katastrofák v Japonsku a to bylo zajímavé a poučné. Třeba součástí toho vybavení musí být rádio na baterky kvůli informacím nebo mince, aby se dalo v případě potřeby nakupovat v automatech.
Garfie ja to asi chapu v Japonsku! Teda urcite :)
Do porodnice jsem tasku vzdycky mela i s ni jela, deti mely spis zpozdeni. Ale pri prvnim jsem nemela pohotovostni zasobu vypranych plin doma, nemela jsem predstavu, co toho to dite spotrebuje. A zrovna bylo hnusne a neschlo to, u nas byla "na pomoc s miminem" moje mama a ta z toho dukazala udelat dobrou kovbojku.
Kokoska Jo, tady je to součást života. Úplně běžně jsou k vidění třeba vyskládané plastové lahve s vodou někde u plotu nebo kolem veřejného osvětlení....
Garfiejasný, já nemám žádný velký zavazadlo
usmudladnou igelitku s ručníkem, ponožkama a spodním prádlem, starý pyžamo, kartáček, deodorant a nabíječka. Prostě jen to nejnutnější na těch 24h, než mi někdo může něco přinést. Ale zrovna jak se mi to stalo před Vánocema, tak můj kamarád, co má moje klíče už byl kdesi na Vysočině, boyfriend někde v Brně, no zachránila mě mamka ![]()
Garfie tohle byl apartmán v soukromí. Jako mohli jsme zajet třicet minut do většího města do lékárny. Ale usoudila jsem, že to přežiju
měla jsem aspoň pastu
Evaeva V Japonsku je tohle normální i v soukromém ubytování, taky jsem byla překvapená. Ale rozumím ti, taky jsem to kdysi řešila v Maroku žvýkačkama. ![]()
Lama_z_LanaTo je správný přístup a věřím, že když má člověk za sebou nějakou špatnou zkušenost, tak ho to donutí o "evakuačním zavazadle" přemýšlet! :-)
Garfie bylo by to od nich hezké. Ale vzhledem k tomu, že tam byly tři tablety do myčky a jeden pytel na odpadky na pět dní, tak by mně to hodně překvapilo
I toaleťák nám vyšel přesně
Evaeva Tak toaleťák by mohl být větší problém než kartáček, to je jasný! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí