Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. února 2025 13:17

viktorka_od splavu A taky existují kamarádi, širší rodina. Mě v kovidu fasciovalo, jak lidi izolovaní s kovidem doma, neměli nikoho, kdo by jim odnesl odpadky do popelnice, nebo přinesl nákup a to šlo vždycky o mladé lidi z místní fb skupiny. Mám jinou bublinu asi.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 24. února 2025 13:31

Kan kdyz se odstěhuješ daleko od rodičů, spolužáků ze střední nebo vejsky, novy kamarády máš matky na rodicaku, nebo lidi bez řidičáku nebo auta, je to dovela snadny, ne

taky bych asi neprosila kolegyni, at mi přiveze kartáček 140 kilaku autobusem 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2025 13:36

Potrefenáhusa souhlas. Ty Vary nejsou z Prahy zrovna, co by kamenem dohodil.

Nám by odpadky při kovidu někdo vyhodil, ale ne každý má rodinu v okruhu jednoho kilometru.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. února 2025 13:44

Potrefenáhusa Já mám tu bublinu jinou s rodinou i s přáteli po celé republice, vlastně nemám nikoho, kdo by ten ŘP neměl, takže v tom zas takový problém nevidím, někomu zavolat, poprosit, ať mi koupí kartáček, spodní prádlo, pantofle a přiveze. A manžel by pro mě zabil draka! Haha. A kolegyním jsem v covidu vozila vývary, lékárnu a půjčovala prachy, takže tak. Ale chápu, že to má někdo jinak.

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 24. února 2025 13:56
Reakce na Potrefenáhusa:

notna se teda přiznám, že by se mi do skoro 4 hodin v autě s malým dítětem na otočku taky asi kvůli županu úplně nechtělo, zvlášť kdybych nevěděla, jestli dotyčnyho nepošlou druhej den na operaci do Prahy 

​Nechtělo by se mi ani trochu taky. To chápu. Dá se ale i využít bolt nebo taxík. Dovezou něco někam a předají. Ale 711990 to nevadilo, tak to je naprosto v pořádku. Jen jsem psala, že prostě někdo to má jinak, věci by přivezl, tak se holt diví, proč je někdo bosý. Já bych třeba předpokládala, že je ten člověk sám a potřebuje pomoc a ty přezůvky mu obstarala.

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:00

Já bych teda třeba někde za Brnem taky neměla komu napsat a nechtěla bych po nikom mimo samba, aby mi něco vozil. Spousta mých kamarádek včetně části rodiny neumí moc řídit jakoby mimo svoje trasy, to vůbec nepřipadá v uvahu a kamarádi mají takové práce, že bych nechtěla aby si kvuli mě brali volno, takže pokud by byl sambo třeba nemocný, tak jsem taky bez županu:D

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:02

notna Jj, já taky rozumím, že se někdo zeptá, protože to není běžné no. Takže se prostě zeptá každej, kdo ji potká poprvné no. 

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:07

Jsem doteď teda žila v domnění, že nemocnice nějaký erár mají. Mi dali i župan na ven, když mě na vozíku v listopadu převáželi do jiného pavilonu na vyšetření. Ten si pamatuju velmi dobře. To byl jakýsi těžký bílý vlněný kabát a kousal strašně, strašně moc. A sestry tam v něm v areálu chodily taky. To vůbec nechápu. Dobrovolně!

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:08

My jednou s dítětem skončili na dětský pohotovosti v Žatci, kde se strašně divili, co tam děláme - na výletě????v Žatci??????tak třeba taky nechápali, proč se někdo jede zrakvit tak daleko od domova

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:15

notna Tak ona taky v tom špitále bývá lékárna a tam koupíš i ty jednorázový papuče, spodní prádlo i kartáček. A sposta přátel má známé, je to taková síť, pravidelně někdo píše, jestli nepojedu do Brna, Prahy. Jak swapuju kvítka, nechávám to různě u známejch, přes někoho. Jak říká kamarádka, proto se máme navzájem. :D

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:17

Potrefenáhusa no oni si prave asi uz s hruzou predstavovali, jak by vam nekdo do toho Zatce musel vozit ty pantofle a zupany, kdyby si vas tam nechali

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:26

spitaly erar maji, ale dat nechteji. a to vyptavani kolikrat slouzi jako natlak, docela hnusny, zazila jsem kdyz fakt dost hnusne tlacily sestry na pani na pokoji, ze ji nekdo musi donest plinky pro dite.. no neprinesl za 14 dni, ale pokazde je davaly s remcama. jako jo siroky vesely pribuzenstvo ji na navstevu dorazilo:-)

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:27

Kan Tak ono si z JIP nedojdeš do lékárny koupit papuče. Taky u sebe nemusíš mít ani kartu ani telefon. Ale já jsem nechtěla vyvolat dojem, že to je špatně, když nikdo nepřijede. Naopak, je to v pořádku, když jsou s tím všechny strany OK. Každej ať to má podle sebe. Jen prostě ten, kdo to má jinak, tak se diví a zeptá.

V tomhle jsem asi debil. Tuhle jsem v den vysvědčení jela autem a v polích jsem zastavila holčičce v šatech, že co se jí stalo a jestli nepotřebuje pomoc. A ona mi řekla, že čeká na autobus. To byla zastávka, kde jsem v životě nikdy nikoho neviděla. Je tam jen cedule, ani místo pro zastavení to nemá, přísptřešek, nic. V okolí žádná samota není, vesnice okolo mají svoje zastávky. A pak mi dcera řekla, že to holka má blíž z posledního domu ve vesnici k zastávce v těch polích než do vesnice a občas tam stává Aktivní blbec jsem.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:32
Reakce na whiskas:

Raduza Ano, to by mě také zajímalo. Podle mě na to páka není. 

​V případě, že bude situace nezvladatelná (záchvat agresivity, utíkání) zavoláš záchranku. Oni maminku odvezou na psychiatrii, kde jí stabilizují a nasadí medikaci. Pak když už budeš mít zprávu z psyhciatrie, můžeš s tím na neurologii nebo geriatrii a tam ji budou dále předepisovat léky. Od medikace si ale neslibuj velké zlepšení, spíš jen na čas nezhoršení. 

Rozhodně ale neodkládej ani o den a zažádej o přidělení opatrovníka. Nejprve opatrovnictví přejde na město. Optavrovník, může umístit pacienta do zařízení i bez matčina souhlasu. Další výhodou je, že tak ochráníš i matčin majetek.

Podej přihlášku do Alzheimer zařízení, čekací lhůty jsou min 2 roky a do té doby bude mít omezenou svéprávnost.

Je to hnusná nemoc, ne ani tak pro nemocného, jako pro jeho okolí. Je dobrý se s tím smířit a nic neodkládat. 

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:33

notna No, ale to je dobře, že se zeptáš. Já jsem taky taková a jako už se mi stalo, že jo, že pomoc někdo potřeboval. Já jako neobvyklý jevy hodně sonduju:-D

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:38

Kan tak to mas nejlepsi na svete a urcite ti vsichni zavidej ja jsem fakt kvuli kartacku nepotrebovala, aby nekdo v Praze sedal do auta a jel na otocku do Karlovejch Varu.

notna no bylo to tak, ze se kazdej den menily informace, jestli me budou prevazet nebo propoustet az z toho byl tejden, ale nevadilo mi to, jen bych cekala ten erar:)  a privezli me v zabahnenym cyklo obleceni, ktery si odvezl muj kamarad co byl se mnou, protoze jsem si ho nesmela vzit s sebou na JIP. To obleceni, ne kamarada:) 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:41

711990 Tak tu závist zmiňuješ ty, no. Zvláštní co z mého příspěvku člověk vyčte.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2025 14:43

711990 mně taky překvapuje, že na to nejsou zvyklí. Jasně, ty si měla příbuzný daleko, ale určitě tam už měli lidi, co fakt nikoho nemají 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:43

Kan jj ja nejvic

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 24. února 2025 14:44

Evaeva no presne, proste me to prekvapilo, ze podle toho personalu se do nemocnice chodi jen planovane, zadny neocekavany urazy:)