Garfie Tel.číslo pevné linky domů k našim si taky pamatuju. A taky bezpečnostní kód do bývalé práce, mobil táty a manžela, toho mám v tel. seznamu pod manžel z dob tlačitkových nokií, protože nám na školení kdysi říkali, že je to k identifikaci nejlepší. :D
Přiznání
Kan Aha, vidíš, to je docela dobrá poznámka. Však já když jsem našla mobil, hledala jsem taky v seznamu někoho, komu bych mohla zavolat (a našla "máma").
Garfie tak číslo pevný linky domů z dětství si pamatuju taky, dokonce čísla dvou nejlepších kamarádek. Jinak jenom svoje číslo soukromé i pracovní. Muže a děti ani náhodou. Vůbec nejsem schopna si je zapamatovat.
Garfie kedysi bežala kampaň o tom, že je dobré mať v telefóne číslo na kontakt v prípade núdze označený skratkou ICE (ICE manžel/manželka, ICE rodič, priateľ a pod.). Odvtedy mám takto v mobile uložené mamino číslo.
Pokiaľ ide o pamätanie čísel, viem z hlavy čísla na mobil rodičov a súrodencov. Tiež si pamätám aj číslo pevnej linky, čo sme kedysi mali a už dávno nemáme. Mne však všeobecne nerobí problém pamätať si rôzne čísla a dátumy. Pamätám si takto napr. 10-miestne čísla preukazov do knižnice, ktoré treba zadať do knižničného systému, keď si idem objednať knihy. A to nechodím do daných knižníc každú chvíľu, skôr raz za dve mesiace. Takisto si pamätám aj niektoré iné čísla (napr. nie iba svoje rodné číslo, ale aj rodné čísla niektorých najbližších príbuzných), číslo svojho bankového účtu z hlavy presne nedám, ale pamätám si, ktoré číslice obsahuje.
dorota do chytrého telefonu se bez pinu nebo otisku většinou nedostaneš. Ale jsou tam nouzová volání, kam zavoláš bez toho a kromě záchranného systému si tam můžeš někoho uložit.
brrr Koukala jsem minulý týden a pak v rádiu toto
https://vltava.rozhlas.cz/zive-dan-barta-robert-balzar-trio-v-jazz-docku-9414350
Sweet Potato Já si budu ke každému dílu pouštět jiného Bártu. Příště to bude třeba Jesus Christ, pak JAR, atd.
Garfie kedysi bežala kampaň o tom, že je dobré mať v telefóne číslo na kontakt v prípade núdze označený skratkou ICE (ICE manžel/manželka, ICE rodič, priateľ a pod.). Odvtedy mám takto v mobile uložené mamino číslo.
Toto som chvíľu mala a musela som to zmazať. Spôsobovalo mi to regulérnu úzkosť, keď som pri každom telefonáte s manželom videla tú skratku.
No a pamätanie si telefónnych čísel som si vyskúšala, keď som si zabuchla auto s kľúčami a mobilom vnútri. Ani ťuk
.
Vono je super si pamatovat číslo, ale když si poridis super parádní amnezii, tak ses v haji:D jako svého času můj manzel![]()
Dnes mě dostala anabáze s mojí zahracni přednáškou. Sdílela jsem tady radost pár týdnů zpět.
Takže v pondělí jsem zjistila, že jako prezentující nejsme uvedeni já a můj šéf, jak zněl můj podklad, ale kolegyně a dodavatel.
A teď to přiznání: nečekala bych, ze někdo je ochoten si zasírat karmu kvůli podobné ptákovině, navíc ona by si volnasek na tu konferenci lehce sehnala. ![]()
continuity Ach jo. To nasss...
continuity To je naprd :-( Žasnu, jaký mají lidi žaludek.
Sweet Potatohele jak to vlastně po kouskách vylézá už od pondělka, už mě ten celkový obrázek ani moc nepřekvapil, ač je tedy ošklivý.
Šéfa to teda výslovně rozveselilo, protože si asi představil ten chaos, co zavládl.
Edit smazano
continuity Mas k tomu dobry přístup
Mě tyhle křivárny strašně rozhodí a pak jsem ještě naštvaná i na sebe, že se tim nechám tak semlít.
notna me to baví, že ze sebe lidi dostanou to nejhorší a proč? Protože závidí. A když mají co závidět, asi jsem lepší než oni.... A to budu s přednáškou i bez ní. ![]()
Trochu závidím, že to bereš s takovou lehkostí.
(Já podobné věci snáším těžko a zuřím:)) krátce ale intenzivně ![]()
Beru to jak to je, co s tim taky jiného.
no dnes se mi opravdu povedla jiná přednáška. Nejsem žádný standup komik, ale lidé se fakt chvílemi i bavili.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí