Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2025 13:48

andulka01

U nás letní čas mívá i překvapivý efekt, že děti ráno spí dýl a večer usínají ve stejný čas

Offline barbucha blogger
35999 příspěvků moje polička 21. března 2025 14:04
Reakce na Kokoska:

barbucha jo, a kdyz nekomu nestaci den o 24 h, muze si o hodinu privstat

​Klidně i vo dvě, ať nežeru

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 21. března 2025 15:28

barbucha Doporučuje nerudnej důchodce těžce pracujícímu občanovi tak to víšžejo

Mě to fakt vyhovuje, v létě je ráno chladněji (tak přijdu do práce jako člověk a ne splavenej kůň), ten dlouhej večer je pak jak minidovolená. A vůbec mi nevadí si jít lehnout za světla. 

Jako ale je fakt, že to samozřejmě rozhodí zvířata, což je pro mě osobně plus, kočky mě budou budit až v půl sedmý. Ale třeba krávy, jak jsou zvyklý na dojení, k nim musí ženský chodit postupně a zvyknout je.

Offline barbucha blogger
35999 příspěvků moje polička 21. března 2025 15:41
Reakce na andulka01:

A vůbec mi nevadí si jít lehnout za světla. 

​Mně taky ne. Jdu si dát šlofíka 

Offline Kokoska
35106 příspěvků moje polička 21. března 2025 15:56

andulka01 ale ten spravny "slunecni" cas je zimni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2025 16:37

Kokoska je. A to mně trápí, když se má přestat s tím střídáním.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2025 16:38

andulka01 v kolik chodíš spát, když je to v létě za světla? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. března 2025 16:45

andulka01 Sousedi maj kohouta a ten, jedno jakej je čas, huláká ze zavřenýho kurníku 4:30, soused je důchodce a pouští je na světlo až v 7, jedno jakej je čas. Byla jsem u nich, tak mi to spaní ukazoval, normální kobka bez oken s mini dvířkama. On byl teda línej je spíš zavírat, tak jim vybudoval zdvih dvířek na časovač, jenže to fungovalo spíš jak gilotina, protože pipi se vždycky při vchodu zastavila, neznaje hodin. A bylo po pipi.

Offline Kokoska
35106 příspěvků moje polička 21. března 2025 16:46

Evaeva kdyby nechali letni, byla by v zime rano tma do pul devaty, kdyz je zatazeno a hnusne, tak skoro do deviti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2025 16:47

Kokoska no tahle diskuze už tu byla. Mně by to nevadilo, naopak bych ocenila, že se stmívá v půl šesté místo v půl páté.

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 21. března 2025 16:58

Evaeva Přesně tak, ráno je mi tma jedno, zato jsem ráda za každý den, kdy po práci vylezu do denního světla. S trvale zimním časem bych se smiřovala těžko. Takže za sebe jsem pro kompromis, a to zachování střídání času. 

Offline continuity
43362 příspěvků moje polička 21. března 2025 17:03

Evaevaaž vaši medvědí všichni začnou chodit pravidelně do ústavů a případně budou v pubertě, tak to možná prehodnotis. 

Mně by trvale vadil letní čas zejména kvůli tomu spavemu dítěti. Už takhle se jí vstává v zimě extrémně blbě. Já si můžu začátek posunout na devátou, ale ty děti ne. 

Offline continuity
43362 příspěvků moje polička 21. března 2025 17:05

Mrs.Robinson výzkumy biorytmů říkají něco jiného. Možná jste s Evaeva nejake biologické výjimky, ale vědci jsou v tomto dost jednotní. Aby se nám ty hodiny každý den správné synchronizovaly, potřebujeme světlo hned ráno. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2025 17:12

continuity nepřehodnotím, já jsem taky medvěd a oni do institucí už chodí. Ten nejspavější vstává blbě kdykoliv, ten druhý se po pár dnech přehodí a začne zase vstávat v půl sedmé sám od sebe. V pubertě očekávám spaní minimálně do desíti, takže jestli budou vstávat v sedm nebo v šest bude úplně jedno

Vědci se na tom shodovat můžou a vůbec netvrdím, že to obecně neplatí. Ale mně to vyhovovat nebude. Stejně několik měsíců vstáváme všichni za tmy, ale já tohle vůbec nevnímám, nikdy jsem si neřekla super, už je ráno světlo. Vždycky jen to už je zase to pitomý ráno

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 21. března 2025 17:22

continuity To v tom případě v takové Bretani musí být úplně v háji

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 21. března 2025 17:23

Ja musim rict, ze jak je rano uz svetlo, tak to vstavani mnohem min boli. Dokonce i dcera vstava hezky, je to bez ranniho revu a neustaleho usinani, ale necha se proste probudit, da si snidani a jde do skolky.

Nemate nekdo zkusenost se svetelnym budikem? Dost jsem o nem na dalsi zimu zacala uvazovat

Offline Raduza
příspěvků moje polička 21. března 2025 17:28

Evaeva

Ve všední dny vstávám kolem půl sedmé,  nenávidím to a je úplně jedno jestli je tma jak v pytli nebo svítí slunce.  Prostě hnusný ráno.

Mě spíš vadí, když je v létě dlouho světlo.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. března 2025 17:40

Raduza já chodím spát po jedenácté, spíš v půl dvanácté, to už je dávno tma i v létě. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 21. března 2025 18:35
Reakce na Kan:

Chcete naštvat? Příští víkend budeme spát o hodinu míň. A chcete naštvat ještě víc? Mám umytá okna! :D

​Tak vzhledem k tomu, že celý příští týden má pršet, tak nevím, kdo bude více naštvaný

Offline Sweet Potato
40592 příspěvků moje polička 21. března 2025 18:46
Reakce na andulka01:

Miluju letní čas! Dlouhé světlé večery rozhodně stojí i za těch pár dní vstávání do šera

​Sestro!