continuity ja si to pamatuju celkem dobre. Ale selektivni pamet pracuje.
Ja mela prvniho dubna nastoupit na materskou, ale v breznu se zacalo zavirat, manzel byl doma na HO a ja se na praci uz vykaslala, o par dni driv. Protoze sedet otekla v osmem mesici doma u pocitace mi uz nedavalo smysl, kdyz zmizela ta socializacni funkce prace.
Zacatkem dubna jsme se stehovali. I asi tri nasi sousedi. Jak nemeli dal praci v praze, tak se tech bytu vzdavali a vraceli se nekam domu. Tehdy jsme si delali legraci, ze jeste pred par tydny bych asi volala policii, kdyby zakuklenci v satcich pred oblicej odnaseli od sousedu televizi, ale doba se zmenila.
Ja uz tehdy chodila na rizikovou poradnu do motola. Tam silene manevry, ale stejne tam nezvladli nejaky objednavkovy system a my tam sedely tehotne s latkovymi rouskami na chodbe hodiny pri cekani na zavolani do ordinace. A pak me cekalo ctrnact dni v porodnici bez moznosti navstev. Ani predat tasku mezi dvermi nam nedovolili. Ale to jsem tu uz vypravela nekolikrat.
Manzel jinak celou dobu do prace chodil, krom prvnich asi tri tydnu. Pak kazdy tyden jezdil na test. Takze nejhorsi mi prisla prvni zima. Vsechno zavrene, zakaz shromazdovani, zavrene okresy, kontroly. Ja sedela cele dny doma s nekolikamesicnim ditetem a par slov s prodavackou v drogerii byl highlight dne.
Ale obecne si asi moc detaily nepamatuju. Asi jak jsem mela tu izolaci z miminem, tak se pro me osobne nic extra nemenilo. Nedavno jsem cetla posledni dva dily Oddeleni Q od Adler-Olsena a to se odehrava v Dansku v prosinci 2020 a lednu 2021. Je tam vsechno, karanteny pulky pracoviste, nucene HO, testovani, zavrene obchody pred vanoci, zrusene trhy... jsem si rikala, jak jsem na uplne vsechno skoro zapomnela. I na ten pozdrav loktem.