Aranel a ještě u toho se synem nahlas odříkává tu básničku Pampeliška maminka, létavého semínka...![]()
Přiznání
Jos Tak takhle to máme my, ale neděláme to nijak záměrně teda. Ale máme i takovej jakože chodníček společnej se sousedem a tam poznáš tu přesnou hranici našeho a jeho pozemku. Jakože 20 m jen tráva vysekáno a pak v přesne v té hranici zacina přehlídka nejrůznějšího plevele od bodláku po řepku. Jeste sambo nedoselava kraje, takže nám přesně u všech hranic se sousedy vykveta ten největší humus, teď tam z okna vidím půlmetrovou trávu. Ale ještě nám nikdo nic neřekl, kdyby asi řekli, že jim to vadí, tak na tom zapracuju
Aranel no popravde sekame az dokvetou cibuloviny a to je i obdobi pampelisek. Soused je kamarad, bere to asi sportovne. Na jeho obranu, ma chatu na pronajem ala instafriendly wellness chata. Tam musis mit travu a ne prales jak my. Zas treba predminuly vikend jeho hoste jeli dva dny nonstop nemecky pop a rano i lidovky, Ein Kessel buntes hadr. Se to vyrovna ![]()
Jos Tak to se hodně vyrovna teda. My o našich sousedech vůbev nevíme, že je máme. Oni o nás asi ví.
V rámci tých klimatických zmien hlásim, že som sa dnes spiekla, teda chrbát, pri oberani ribezli. A to som sa aj symbolicky natrela opal.kremom.
letfenixaJá jsem se spálila minulý týden a to venku od půl 4. mažu se velmi sporadicky, v podstatě jen když se jdu koupat v nějaký brzké odpoledne, ale asi je na čase přidat.
Dnes jsem četla, že nějací obyvatelé ostrovů požádali Austrálii o azyl. Poprvé v historii z důvodu klimatické krize. Jejich ostrovy budou s velkou pravděpodobností zaplaveny. Odkaz už nemá, myslim to bylo na denikuN. Nekdo tu v debatě psal, že sectim dřív strašilo a ted je klid. Bych spis řekla, že pro nas to neni aktuální téma.
notna Jj, to jsem psala já. Ale takových témat jsou stovky, vždycky si pak říkám, tak to přešlo nebo už to není in? Ale většinou to bohužel asi jen není in
Osobně si myslím, že příroda si poradí jako si poradila vždy, zotaví se a bude úplně v pohodě, protože co my lidstvo - však jsme jen otravná krátká (velmi) kapitolka v životě planety. Takže až už to nepůjde dál, příroda to vyřeší velmi jednoduše, bude po lidstvu a nastane zase nějaké jiná éra.
akorat slabsi povahy to pomysleni stresuje, chapu, ale nezucastnim se![]()
Malenge No jo, akorát my co takhle s dětma čteme knihy o vesmíru, se bojíme, že to příroda vyrovnat nezvládne a Země nakonec dopadne jako Venuše. Ale co my víme, třeba tam v těch pekelných teplotách a kyselých deštích přece jen něco žije ;o)
Jo příroda si určitě nějak poradí , ale lidstvo?
Tak Betty příroda si poradí tak, že se zbaví lidstva, tipla bych.
Země muze dopadnout jako Venuše, bezesporu. akorát doklady, že by za to na Venuši mohla vyspělá civilizace, zatim chybí. A pokud čistě teoreticky, z argumentačních důvodů připustíme, že jo, je to přesně to, o čem jsem psala: great filter - prostě něco vyspělým civilizacím zabrání dosáhnout vesmírné kolonizace - sama se zničí, zkolabuje zpět a tak.
Tak Betty lidstvo, stejne jako Zeme, tady proste neni naveky![]()
viktorka_od splavu no je fakt, že lidstvo dělá dost pro to, aby vyhynulo.
Na druhou stranu, lidstvo je dost přizpůsobivej živočišnej druh, a navíc - na rozdíl od těch sýčků - má dost možností (duševních i technickejch) jak svoji tristní situaci když ne změnit, tak vylepšit.
Nakonec malou dobu ledovou jsme přežili v pohodě (až na to že nás kvůli ní převálcovali Švédové) a předtím zas naopak globální oteplování (no kdy u nás Otec vlasti začal vysazovat vinnou révu ve velkým - proč asi, a proč Václav III. nemoh vedrem spát a jeho ochranka ležela polomrtvá někde ve stínu
)... ty cykly se holt střídaj...
Mnohem větší nebezpečí než skomírající přírodu (u nás je mraky zajíců i bažantů za každým barákem
) vidím v kreaturách typu Putler nebo Doník - za ně počasí ani příroda nemůže, leda že měla zabránit jejich narození ![]()
barbucha Ano, já taky vidim spíš riziko v tom, jak jsou lidi schopný se chovat hlavně k sobě.
Karja no a nedostatek vody a extrémní teploty v některých oblastech budou z lidí dostávat to nejhorší. Ty oblasti se stanou neobyvatelnými, ale jejich obyvatelé budou chtít přežít. Moje obavy směřují sem.
Evaeva Tak tim bych se vůbec nezabývala, protože lidi to dokážou posrat i v top podmínkách. To je uplně mimo moje myšlenky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí