Přiznání
SunEclipse no právě k tomu aby měl člověk kudy vylézt.. pak už jedině mít ten nástroj na rozbití skla - předního. Vykopnutí asi nehrozí. Popravdě si moc nedovedu představit ani to rozbití tak aby tím šlo dobře vylézt.. no nikdy jsem nad tím neuvažovala. Předpokládám, že pokud bych byla při smyslech, tak rychlost reakcí by mi život nezachránila.
Na starým bytě jsem v létě spala s dveřma otevrejnejma dokořán na pavlač, jinak bych tam chcípla. Úplně v pohodě
Přišel akorát jednou sousedův pes.
bublifuk Já mám za to, že okénko je třeba stáhnout, aby se vyrovnal tlak a šly otevřít dveře, ne? Plus tedy pás rozepnout a sklidit nejdřív že všeho, aby nepřekážel.
Jitka77 no to taky, ale zajímala by mě skutečnost. Asi bych spíš lezla okýnkem. Možná už existuje nějaké video, že to někdo řízeně zkoušel. No já jsem typ, který ve stresu zamrzne, takže je to úplně jedno.
Garfie tak ti moc dekuju. Auto mame v garazi, kterou nam stejne uz jednou vykradli, kdyz jsme byli oba doma. A nedavno jsem ji zapomnela na noc zavrit.
SunEclipse celni sklo se jen tak nerozbije, jen popraska, i pri velkem uderu. To uz musi byt fakt velka rana pri havarce, a jeste spis vypadne cela ta popraskana tabule z ramu, nez ze by se v ni udelala tak velka dira, abys prolezla..
Kokoska nedá se nic dělat, holt se utopim ![]()
Co plašíte, pokud jste do vody nesjely v bezvědomí, tak od doplácnutí auta na hladinu, máte 30-60 vteřin na záchranu, než se auto potopí. To se odvážete a otevřete dveře 3x hlavně nepanikařit. A pokud to nestihnete, tak stočte okýnka a vylezte pod vodou. Jestliže je někdo velryba, tak po natečení vody do auta se tlak vyrovná a všichni zároveň musí otevřít dveře a dostat se ven. Hlavně klíííd. Aplikaci Záchranka máte?
SunEclipse na vykopnutí předního skla bych se nespoléhala. Před 20 lety jsme měli s tehdejším přítelem autonehodu, kde jsme dostali v zimě při jízdě z táhlého kopce smyk, auto se převrátilo na travnatém pásu protisměru na bok, klouzalo nějakou dobu a pak skončilo na střeše. Přední sklo se vysypalo komplet, takže jsme tudy vylezli. Pojišťovna tenkrát nechtěla proplatit dálniční známku, tvrdili, že není možný, aby se na tom autě přední sklo vysypalo.
I bych se divila, jestli jde prorazit tím kovovým rozbíječem. Budu si muset pogooglovat.
Kandveře napůl zatopeného auta jen tak neotevres, prakticky je to vyloučené.
A elektrika ti taky nebude fungovat dlouho (proto rada ztáhnout okýnka hned.)
Já bych tady radila radši do žádný vody nezajizdet
pokud se udržíte na silnici, když jsou kolem pole, není duvod abyste omylem spadli do rybníka, když jedete ještě víc opatrně.
continuity Ale já nikde nepíšu napůl zatopeného. Píšu po natečení vody do auta.
Kan tak od doplácnutí auta na hladinu, máte 30-60 vteřin na záchranu, než se auto potopí. To se odvážete a otevřete dveře 3x hlavně nepanikařit.
Ale píšeš, v této chvíli než se potopí nic neotevres. musíš opravdu počkat až se potopí a natece do něj voda a ještě to tiše předpokládá, že pod tou vodou otevřeš oči a něco tam bude vidět (co bych v rybníku spíš neocekavala). Viditelnost pod hladinou jak v bazénu je tak akorát v akčních filmech, kde ty podvodni scény točí opravdu v bazenu.
continuity Ano, tohle tvrdila AI, podtlakem vody nejdou otevrit dvere, proto unik bocnim oknem, ktere je treba otevrit vcas. Ten McGyver nastroj, jak mu rikam
, ma nejaky spesl hrot, ktery to okno roztristi ve vterine, ale jestli i celni, netusim, doufam, ze bude slouzit jen k uklidneni moji paranoiy![]()
continuityKde to bereš? Já nepředpokládám že uvidím, ani nic takového nepíšu. Dopadnu, stočím, odvážu, vylízám. Ale vidím, že tě to chytlo, tak třeba při najetí na křivý povrch se může auto naklonit a nedopadne na všechny čtyři, potom musíš volit jiný postup. :D:D
Kan kdyz ti vyzkratuje elektrika, nic nestocis. ledaze mas svihadla:-)
Suyaboční okno je sklo, sice speciální, ale sklo, rozbít jde normálně, akorát střepy nejsou ostré. Přední je lepěne tvrzené sklo dvě vrstvy + uprostřed vrstva polymerů.
Když budeš hooodne urputná, vyrobis tam tohle. Jen na opačnou stranu. Pokud se vysype celé sklo, je tam většinou nejaká vada na konstrukci, na to bych nespolihala.
Boční je v pohodě (vyzkoušeno za vás, když si v autě kámoška zabouchla klíče).

viktorka_od splavujá pořád přemýšlím, čím Kan jezdí, když stáčí okýnka. Poslední naše auto, které melo svihadla bylo Mondeo a to je už tak 14 let v pánu.
continuity taky rikam stocit, i kdyz mam na elektriku.
klidně stáčej, jen pod vodou to nepůjde. Auto není ponorka. Mne kdysi odpravilo komplet elektriku mytí podvozku (oficiální program v myčce). ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí