barbucha Určitě byl. Včera na té kontrole nemluvil anglicky nikdo, ani recepce, ani sestra, ani doktor, ale to byl aspoň starší chlapík....
Přiznání
No toto! Byla bych řekla, že tam - jako v jiných civilizovaných zemích - sajou angličtinu už s mateřským mlíkem! ![]()
Boha jeho, já jsem četla ,,byl ten Japonec vůbec doktor?" A jako říkala jsem si, kam by asi došla, nebo kdo by ji to jako ošetřoval.... Já jsem asi zmatená z toho svého veterináře. Ovšem sestra mi sehnala nového gynekologa, ale je to naše známá, jsem z toho taková nejistá, vet měl svoje výhody, nechtěné těhotenství, nemanželské dítě, chlamydie, syfilis, tam by všechno prošlo s pochopením, on sám měl jistě život pestrý.
Garfie Jaujaujau, foukám.
Karja vet sel do důchodu?
Tabea Nešel, ale tak nějak si říkám, že je na čase ho změnit, že stejně za pár let budu muset přihlásit někam holky a tahle nová doktorka je fakt dobrá volba.
Já si pamatuju situaci, kdy mě vlastni otec v mých asi 8 letech chtěl vést k samostatnosti a vedlo to akorát k ciste odrizlemu bříšku na levém palci (kráječ na chleba). A mam jizvu přes půl palce, holt to lepil doma náplasti
na jeho obranu...no chtěla jsem napsat neco pěkného ale vlastně mě nic nenapada![]()
Garfie
No toto! Byla bych řekla, že tam - jako v jiných civilizovaných zemích - sajou angličtinu už s mateřským mlíkem!
My sme sa vrátili zo Španielska, dcéra aj decká hovoria perfektne anglicky a niekde im to bolo tiež prd platné. Nakoniec stačila aj moja už hodne uboha španielčina, úplne som skoro všetko zabudla, ale akosi to postupne začalo naskakovať. Tu som sa začala učiť , lebo sesternica si vzala španiela, tak aby sme si lepšie rozumeli
, potom sa rozviedli ![]()
Priznam se, ze dnes jsem pocitila hlubokou vdecnost za to, ze zijeme v klidu, mame dostatek a nemusime se bat o zivot. Sla jsem pres Staromestske namesti, bylo krasne, lidi si ocividne uzivali hezky den. Pak jsem se vratila domu, slunce svitilo, ptaci zpivali, vsude mir a pokoj. Je mi strasne lito vsech, kteri se nemuzou klidne a bez obav nadechnout a projit se treba jen tak pro radost na slunicku.
Kokoska
Tyhle pocity vděčnosti mám, když si večer vlezu do voňavé a teplé postele. To si teď v zimě často vzpomenu, jaký je to štěstí, jít v klidu a teple spát.
Kokoska o áno, vnímam to tiež tak ![]()
notna taky jsem si to kolikrat rikala. Pro nas samozrejmost, pro nekoho luxus.
Janulik03 ve Španělsku a teď na Sicilii jsem s angličtinou uspěla akorát tak na letisti a v některých muzeích. Hospody s chatGPT (protože ani anglicky listek nevedly) a pak rukami nohami.
Ale tak kdyz se dva chtějí domluvit tak se většinou nějak domluvi.
Jak mám tu vděčnost několikrát týdně, fakt se máme dobře.
Já zažívám vrcholné blaho každý týden: sama doma. Muž jezdí na chalupu za maminkou, sama už by tam dlouhodobě být nemohla. To je dokonalé štěstí - že nejsem sama a přitom pár dní můžu být! (A jo, hned se na sebe jinak těšíme... samé klady prostě)
Jitka77 dobre ti rozumim, muj muz jezdi skoro kazdy vikend na lyze! (Ja nemuzu kvuli koleni). Ale ted uz to asi bude pro letosek naposled.
Kokoska Je to tak. ![]()
Mám za sebou měsíc jednoho dne týdně na HO a jak jsem se toho bála, tak jsem si to velmi oblíbila. Fakt pohoda, udělám kus práce a užiju si klidu o samotě doma ![]()
dzizisketa Ja svuj HO jednou týdně taky miluju! :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí