Karja vybavila sa mi rozprávka, kde si princezná vyzerala ženícha tak, že hodila na zem zlaté jablko a ku komu sa zakotulalo, tak sa stal jej nastavajucim. ![]()
Přiznání
Janulik03 Ale kuš:D:D
Janulik03 a mně se k tomu připomněla ta pohádka, jak ten jeden princ měl v botě magnet, aby si to pojistil, jablko bylo železné, honilo ho po pokoji a on si stěžoval, že "tatínek vám vyhlásí válku!"
Janulik03 No ty se směješ, ale mně to připomnělo nedávnou debatu s kamarádkami o výběru manželů...a ukázalo se, že hned dvě z mých blízkých kamarádek mají domluvené manželství. Jsou to Indky, ale z vyšších kruhů, jedna je lékařka, druhá IT expertka....obě manželství jsou víc než šťastná, docela mě to přimnělo přemýšlet o tom, jestli to vlastně není dobrá varianta!
Dost jsem se doptávala na podrobnosti a je to v podstatě tak, že rodina vybere muže, který se k ní z jejich pohledu hodí vzděláním, povahově, finančně, přičemž ta poslední položka může být ve prospěch muže, pokud žena je naopak vzdělaná, což byl vlastně případ té mojí kamarádky doktorky). A pochopitelně jejich právo je případného nápadníka odmítnout, pokud si nesednou.
Nebo moje korejská kamarádka. Ta si sepsala, co od muže očekává a podle toho hledala....
Garfie ale ono môže vyjsť, žiadne hr br, čas sa poznať, všetko je to vlastne lotéria, aj tie s láskou na začiatku
Janulik03 No já právě myslím, že to může mít dokonce věší šanci na úspěch....protože jakmile vyprchá to zamilování, zůstanou ti především ty podobné hodnoty a postoje.
Janulik03 No já právě myslím, že to může mít dokonce věší šanci na úspěch....protože jakmile vyprchá to zamilování, zůstanou ti především ty podobné hodnoty a postoje.
jako mladá bych ti řekla, že absolutně nepřichází v úvahu... dnes už ale souhlasím a pokud to není na sílu (jakože by fakt museli), tak to povazuju za dobrej start a hlavně to pak fakt může mít lepší šance na dlouhodobej prijemnej vztah.
AprilTwelve Přesně. Já navíc oba ty muže letmo znám a jsou to moc příjemní, inteligentní chlapi, na rande bych s nima klidně šla (hlavně teda s jedním z nich :-)).
Garfie To mi teda připadá spíš jako taková osobnější seznamka než jako domluvené manželství :)
DruI No vlastně jo, je to stejný, jako když vás vzájemně dohodí kamarádi. :-) Akorát tam je prostě od začátku jasné, že to směřuje k manželství. Oni si spolu vyjdou na večeři (bez rodin!!), promluví si, možná se ještě párkrát sejdou, ale v podstatě okamžitě se začíná plánovat svatba.
Garfie AprilTwelve no když vezmu do úvahy vkus moji matky na chlapy. Žádný z mých partnerů ji nebyl dost hezký ![]()
Jediný, kterého schválila bez řečí, tak s tím to dopadlo nejhůř.
Souhlasím s tím, že při výběru partnera je dobré vzít rozum do hrsti, ale to nepředpokládá, že ten rozumný musí být nutně rodina.
Garfie kdysi jsem cetla roman(ek) od indické autorky na toto téma, jmenovalo se to Good indian wife:))) Cely ten proces je tam hezky popsaný. Já nad tím tenkrát také přemýšlela a pokud v tom jakoby vyrůstáš, je asi v pohodě i to, ze od prvního setkání visí ve vzduchu svatba, možná to ani nevnímáš jako nějaký tlak? Možná jako kdyz jdeš na rande ze seznamky, kde mas na profilu, ze hledas dlouhodobý vztah? Vubec netuším, jaké to asi je... Ale jako koncept mi to vubec nepřijde špatné. Upřímně, to "schválení" partnera rodinou je půlka úspěchu i v českých poměrech. Tam, kde si ty rodiny rozumí a partnera uznávají, tak tam je to vždycky o něco jednodušší.
Jeden můj kolega původem z Indie se té domluvené nevěstě dost dlouho bránil. Ale nakonec stejně klec sklapla. Pak se odstěhoval, takže jak to šlo dál už nevím.
Tabea No ten mužský pohled na věc by mě zajímal! Ale ty moje dva případy vypadají spokojeně, ony jsou navíc opravdu obě příjemné, pohledné a inteligentní.
Garfie existuje na Netflixu série Manželství po indicku (tuším, tak nějak). Je o indické dohazovačce, která domlouvá manželství - Jmenuje se Sima Taparija a domlouvá manželství mezi Indama v Indii a a v USA, nebo tak nějak. Viděla jsem pár dílů a bylo to fakt hodně zajímavý. Má neskutečně velký rejstřík lidí a podle toho je dává dohromady. Ale po pravdě, moc svateb z toho myslím nebylo. Pro mě to byl zajímavý pohled do indického světa.
Garfiekdyž byl muž před lety v Pákistánu, tak měli průvodce Hunzu (to je takové malé modrooke etnikum v temnějších horách). Byl dokonce potomek nějakéhoistniho krále a říkal, že když se vrátí, bude se ženit a nevěstu viděl asi jednou v životě.
Přitom se nedá říct, že by byl úplně izolovaný, uměl anglicky a pracovně potkával hodně lidí ze západu. Asi když v tom vyrostes.
Gatitavidíš a mně docela nadzvedává už ten konec za třemi tečkami. Kdyby mi do toho chtěli moc kecat, tak bych radši utekla z domu a muž to má podobně. Mně celkem překvapuje, kolik z vás je něco takového schopno napsat, mě se jezi všechny chlupy. ![]()
continuity tak ale Garfie psala, že mají právo veta. To mi taky nepřijde tak blbé, fakt jak taková seznamka
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí