Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online viktorka_od splavu
48868 příspěvků moje polička 11. března 2026 17:02

Jitka77 jj, dcera kamarádky skončila v nemocnici když si ve stejný den co si barvila vlasy zároveň dala knedlíky s mákem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2026 17:06

Karja pokud má celiakii, tak to je vlastně zánět střev, takže když to má celý život, musí mít to zažívání fakt v hrozném stavu.

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 11. března 2026 17:56

Pinot Noir to jeteda skoda. Je nejaka sance, ze by se ty oci po ukonceni onko lecby zlepsily?

Online Pinot Noir
29327 příspěvků moje polička 11. března 2026 18:42

Kokoska léčba už skončila před časem, ale oči se pořád horší. Vlastně se horší tak nějak všechno, čekali jsme, že to bude dočasný stav po léčbě, ale nějak ztrácíme naději. V domově teda bude mít rehabilitace a paní ředitelka řekla, že si myslí, že ji rozchodí. Tak třeba jo. Ale zrak už se nezlepší. 

Online continuity
41546 příspěvků moje polička 11. března 2026 19:12

Pinot Noir

Ach jo, držím palce.

Je to hrozné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. března 2026 19:18

Pinot Noir no je to smutné. Snad si tam najde nějaké přátelé a bude se tam cítit dobře. Na stará kolena přijít o zrak musí být hodně náročné. Může za ní aspoň nějak častěji docházet ta její sestra?

Offline Torrah
3186 příspěvků moje polička 11. března 2026 19:25

Pinot Noir tohle je fakt smutný příběh. Doufám, že aspoň trochu se podaří zdraví zlepšit. Držím palce. 

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 11. března 2026 20:03

Pinot Noir to je skoda. Ty rehabilitace urcite pomuzou, videla jsem to na moji mame. 

Offline Vosina
příspěvků moje polička 11. března 2026 20:11

Pinot Noir

------------------------------

K těm alergiím: U sebe mám vypozorováno, že do nich hodně zasahuje stres, resp. velká zátěž. Ať už z objektivní příčiny - náročnější nemoc, léky na ni, hormonální změny, nebo subjektivní - že jedu dlouho přes doraz, štve mě práce či nějaký člověk, kterého se z různých důvodů nemám jak zbavit atd.

Zároveň si nemyslím, že by tohle bylo v dějinách něco nového, jen takový člověk zhusta předčasně umřel na něco dalšího, co ho dorazilo (já bych adept na delší život rozhodně nebyla).

Offline Aranel
6298 příspěvků moje polička 11. března 2026 20:54

Miru To tím malým písmem je úplně nejhorší. Vzpomeňme na slavný rozhovor Čestmíra Strakatého s Duškem...

Pinot Noir to je fakt ještě docela nízkej věk...

Pavlena ach jo. Držím palce, ať se to vyvíjí k lepšímu.

Online Jitka77
1855 příspěvků moje polička 11. března 2026 21:23

viktorka_od splavu To nevymyslíš. Snad i u tvojí dcery půjde o zvláštní reakci na něco jednorázového a brzy se stav zlepší...

Online Jitka77
1855 příspěvků moje polička 11. března 2026 21:29

Vosina Stres oslabuje. Kde a jak se oslabení projeví, záleží na spoustě věcí. Nefunguje to jako stoletý snář. Někdy člověk ledacos změní, ale tělo má svou setrvačnost. 

Obecně dneska psychosomatika doporučuje věnovat pozornost rozšiřování kapacity, aby organismus nezajížděl do vyjetých vzorců tak snadno. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 11. března 2026 22:17

Jitka77 prosím, můžeš to upřesnit? 

Online Jitka77
1855 příspěvků moje polička 11. března 2026 22:59

Marielle Nejde určitě o to "vydržet víc", ale být lépe v kontaktu s vlastním prožíváním. Když cítím, že se stahuju, na chvilku se zastavit a zeptat, jestli mě to, co se děje, opravdu ohrožuje. Stejně můžu dospět k závěru, že pokračovat nebudu, ale už to není reflexivní reakce na základě minulých zkušeností.

Nebo když mám zaražený smutek, protože jsem si v tu dobu, kdy se něco dělo, nemohla dovolit ještě navrch naplno prožívat, zůstat se svými pocity o chvilku déle, pokud se přihlásí, hned je nezaplašit - ale taky se do nich nevrhat naplno, přehoupnout se zase do pocitu bezpečí, nechat hladinu, ať se ustálí. 

Taky jsem ale četla příběh dívčiny, co si pořád něco takhle zvědomovala a čistila a pracovala na sobě - a ony ty její výstražné systémy fungovaly správně, jelikož dotyčný byl opravdu nebezpečný hajzlík. Pak se v tom vyznej

Offline Garfie
27964 příspěvků moje polička 11. března 2026 23:07

Pinot Noir To je strašně smutné. :-( Tak snad si tam zvykne a bude se jí tam líbit. Přeji, ať je to v rámci možností co nejlepší....

viktorka_od splavu Máš alergii na všechny parfémy? Můj kamarád říká, že má alergii na parfémy pod deset tisíc. Ale vážně, lituju tě, hlavně proto, že ji dost možná mám taky. Pořád se mi objevovala nějaká vyrážka a podrážnění v okolí krku, byla zima, tak jsem si říkala, šály, roláky...ale ne, dělá to parfém, doufám, že jen ten konkrétní, zatím nemám odvahu zkoušet. 

Offline Samantha
3185 příspěvků moje polička 12. března 2026 07:08

Pinot Noir dočítám zpětně, takže to tady možná už někdo zmímil - ale domov pro seniory není vězení 

klient jej může kdykoliv po domluvě opustit (v rámci svých fyzických a psychických sil)

ti co už nemohou sami, mohou s rodinou

může třeba jezdit s rodinou na víkendy, může se vzdálit na delší dobu (dle domovů, někde i třeba na 3 měsice na letní byt) aniž by přišel o právo na pobyt v domově

až se babička zvetí, ještě jí můžete pořídit pár pěkných zážitků

Online Pinot Noir
29327 příspěvků moje polička 12. března 2026 07:27

Samantha to já vím, přála bych si, aby to tak bylo. Díky.

Online viktorka_od splavu
48868 příspěvků moje polička 12. března 2026 08:50

Garfie zacalo to kdysi jednim parfemem, ktery byl hodne koncentrovany, hodne prirodnich slozek. ted jsem se osypala po Superstitious. no.. takze spis naopak, mam alergii na ty drahe:-)) takove ty nicmoc vodicky si striknu do vlasu, projdu si oblackem, nastrikam obleceni a fajn. ale moc me to neuspokojuje.

zkus si dat par mesicu pauzu s pouzivanim na kuzi a snad se ti to zklidni. taky bych moc neexperimentovala, me tehdy pak trvalo dost dlouho, nez ta vyrazka zmizla a svedilo to jak cert

Offline Lenka22
2535 příspěvků moje polička 12. března 2026 12:41

Pinot Noir ach...tak to je blbý.

Offline Lenka22
2535 příspěvků moje polička 12. března 2026 12:44
Reakce na Janulik03:

barbucha no jo, len napríklad ten môj začína tiež byť domased, keď chcem ísť s ním musím to doslova zariadiť.

Fakt nechcem úplne všade ísť len s kamoškami, sama, alebo deťmi. Takže trošku nátlak a potom je rád 

​Já když někam chci, taky musím všechno najít, objednat, vyřídit, tomu všemu předchází jemný nátlak, jestli teda jo anebo ne:-) A ne vždycky to klapne.