Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 10. března 2026 13:11

viktorka_od splavu nebolo ako, mala som namále, ale musím mu uznať že sa to dá a už mám kľud 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 10. března 2026 15:55

Janulik03 taky bych zdrhla. Co víc, já bych zdrhla už když by mi řekl, že ani náladovku..!! (jinak, já to mám za sebou v narkóze a jako taky to má svoje. Tahle mi vysloveně nesedla, bolest hlavy, závratě, zvracení a jako bonus nic nenašli - "máte to v hlavě" , taky aby jo, když jsem se vyšetření dočkala 3/4roku po začátku potíží, ve chvíli, kdy už jsem konečně zjistila, co mi vadí. Jestli to není recept na podfinancované zdravotnictví - než se pacient dočká, tak se uzdraví.. )

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 10. března 2026 16:10

Pavlena

Tlapkam, kdyby bylo příště tak hlavně před narkózou nahlaš, že ti bylo blbě. Některým lidem vadí jedna z těch látek, kdyz se vymění, tak to pomůže.

uz poprvé taky blil a po druhé a po třetí už bez problémů. 

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 10. března 2026 16:42

Pavlena aaa tak to bolo blbé, on mi to teda vysvetlil, že naladovka moc nepomôže, pre mňa bol hlavný problém záchvaty kašľa, ale trafil sa medzí záchvaty

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 10. března 2026 16:57

continuity pikantni je, ze jsem se na latku nezeptala a ve zprave mam sice i seriove cisla pouzitych pristroju, ale typ narkozy nikoliv...Cely to bylo vtipny, GDPR level milion, shrnuti nalezu mi mudra rekla v v dospavacim pokoji, ja zblbla, kolem dalsi 3 zblbli pacienti. By me zajimalo, zda by sdeleni takto provedli i pokud by nasli treba nador...

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 10. března 2026 16:58

Janulik03 ja mam docela davivy reflex, ja bych to proste nedala. A nez jim zdrhnout od akce, tak jsem si to radeji zaridila takto.

Offline continuity
43259 příspěvků moje polička 10. března 2026 17:23

Pavlena to nevadí, oni už budou vědět, dělá to jedna konkrétní věc. 

Offline viktorka_od splavu
49387 příspěvků moje polička 10. března 2026 19:02

Pavlena ale to je znamy! pockame a ono se to vyresi samo - pacient se uzdravi sam nebo umre:-) no a co ti to teda delalo?

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 10. března 2026 20:14

Tak jak jsem se tu ptala na ten Domov seniorů, tak tchýně tam dnes nastoupila. Rovnou z Bulovky, protože krátce po tom, co jsem se tu ptala na zkušenosti s DS, doma upadla a odvezli ji tam. Jsem ráda, že se místo uvolnilo tak brzy a nemusela do LDN, domů už se vrátit nemohla. Muž tam s ní odpoledne byl a ona prý vypadá spokojeně, všichni jsou tam moc milí, vypadá to na dobrou volbu. 

Je mi ale hrozně líto, že si neužila žádný klidný čas pro sebe. Dlouho se starala o dementnějícího tchána, a když se trochu oklepala po pohřbu, vyklidila po něm částečně byt (on byl typický hromadič) a obnovila šatník, tak si našla na krku bulku. Léčba byla vyhodnocená jako úspěšná, ale s rakovinou se ztratil i člověk. Tedy fyzicky, mentálně je pořád fit. Moc jsem jí přála, aby si mohla vynahradit ty roky s tchánem doma, on nechtěl nikam chodit, ani když byl ještě zdravý, v důchodu řešil jen ceny potravin a čučel na tenis. Její sestra ovdověla o něco dřív, úplně jsem viděla, jak spolu ty dvě bývalé učitelky začnou obrážet divadla, výstavy a besedy, společnost a kulturu milují. 

Hrozně mě mrzí, že jí nebylo aspoň chvíli dopřáno té svobody a bezstarostnosti.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 10. března 2026 20:32

Pinot Noir To je fakt smutný hrozně moc. Přeju ji, ať je spokojená a ať se jí jeste podari splnit si nějaká přání. 

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 10. března 2026 20:36

Pinot Noir To je moc smutný. At se tchyni v domově líbí a ještě si užije hezké časy

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 10. března 2026 21:01

viktorka_od splavu mleko a mlecne vyrobky. Ja, totalni mlicnak, byla jsem cely zivot schopna se nezivit nicim jinym. Jsem ve fazi experimentu, nektery syry mozna projdou, ale i mikro mnozstvi bezlaktozoveho jogurtu/tvarohu je velky spatny..

Offline Sweet Potato
40542 příspěvků moje polička 10. března 2026 21:30
Offline Manuka
658 příspěvků moje polička 10. března 2026 22:11
Offline Marielle
příspěvků moje polička 10. března 2026 22:16
Offline Tak Betty
6164 příspěvků moje polička 10. března 2026 22:46

Pinot Noir Soucítím , tchyni asi není moc let ? Ať je tam aspoň v rámci možností spokojená.

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 11. března 2026 00:44

Pinot Noir och, to vyznieva tak smutne

Offline letfenixa
10912 příspěvků moje polička 11. března 2026 00:46

Pavlena a máš teda intoleranciu laktozy? Mne vadili jogurty už dávno, a vadia mi aj bezlaktozove, tam bude niečo ďalšie, čo mi nerobí dobre a podobne aj tvaroh.

Offline Myrtila
5367 příspěvků moje polička 11. března 2026 02:50

Pinot Noir To je opravdu smutný Tak snad bude v domově spokojená

Online Miru
16928 příspěvků moje polička 11. března 2026 04:31

Pavlena 

...z mléčných výrobků je nejlepší parmezán/Parmigiano Reggiano.

Vysoký obsah bílkovin a nejsnažší stravitelnost(doba zrání sýra...) pro děti i seniory

Doporučuji zkusit

(moje mléčné výrobky - smetana/trochu, máslo, parmezán, tvaroh/někdy. Nic jiného)