Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline notna
9142 příspěvků moje polička 18. března 2026 21:27

Aranel Přesně :-)

Offline Garfie
28017 příspěvků moje polička 18. března 2026 23:18

barbucha Ono reálně hrozí spíš Maďarsko, tak to asi bude k přežití.

Tabea Tak spíš tu mašinu na mletí papriky....

Karja notna Já na ně taky hleděla jak z jara, moudře přikyvovala a sotva za něma zapadly dveře, hned jsem googlila!

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 18. března 2026 23:35

Garfie tvl Maďarsko. Nemůžete tam zůstat? 

Offline Garfie
28017 příspěvků moje polička 19. března 2026 00:17

continuity No upřímně řečeno....zkoušíme žádat o permanent viza, pokud se to nepovede, musíme za rok opustit Japonsko na 100%. Je to tak trochu historka podobná hledání domu, ani nevím jestli vám to líčit. Ale i kdyby se zadařilo, nevím jestli bychom přesídlili naplno. V Maďarsku je bohužel centrála, to neovlivním. Já to beru jako cestu být blízko domova (=rodičů na obou stranách) a možnost dostudovat na mezinárodní škole pro syna, asi by tím odpadly stresy, kam ho upíchnout doma, navíc bez tlaku, který naše zdejší škola na IB studenty má. A být blízko dcery, která půjde zřejmě na univerzitu v Evropě. Jako zatím těžko říct, ta situace je úplně nejistá a už jsme měli pakovat domů, museli jsme si to tady vybojovat!

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 19. března 2026 06:32

GarfieSamozřejmě, že nám to máš líčit! 

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 19. března 2026 08:04
Reakce na notna:

GarfieSamozřejmě, že nám to máš líčit! 

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 19. března 2026 11:12
Reakce na Garfie:

barbucha Ono reálně hrozí spíš Maďarsko, tak to asi bude k přežití.

​No nevim. Jednou jsem tam dostala guláš se švábem

Hele Maďarsko... to už je skoro na dojíždění ne? Než tam zůstat trčet - kousek od domova, nechala bych milostpána tam, ať jezdí za mnou na víkendy... ovšem to by napadlo jako první, vy se zařiďte dle svého!

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 19. března 2026 11:49

Garfie no je tam spousta věcí, co se musí zvažovat. No nezávidím vám to rozhodování. 

Offline Garfie
28017 příspěvků moje polička 19. března 2026 11:52

barbucha Nestraš!

Mě to docela láká, poznat zase trochu jinou kulturu, že je to blízko se mi líbí, ale dojížděla bych raději opačně, na návštěvy domů. :-) Hlavně kvůli mladýmu a škole, ale to je všechno takové ve hvězdách a teoreticky, jisté není nic a už vůbec ne podmínky, takže uvidíme. 

notna viktorka_od splavu A to už jsem půlku zapomněla Napíšu vám historky do japonského vlákna, ale asi až po jarních prázdninách, které nám právě začínají. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2026 13:05

Garfie přinejhorším byste z toho Maďarska odešli, kdyby se tam situace ještě zhoršovala. Jinak mi to přijde taky jako taková blízká cizina, úplně chápu všechny důvody pro, které zmiňuješ.

Offline Garfie
28017 příspěvků moje polička 19. března 2026 13:44

Evaeva Přesně tak. Já navíc ani nespěchám do práce, máme nového šéfa a úplně jsme si nesedli, vlastně se mi ani moc nechce vracet. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2026 13:53

Garfie a ty pořád zvládáš pracovat na dálku? 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 19. března 2026 13:58

Garfie Je, no já spíš jako jsem udivená, že jsi "jakoby uvolněná" myslela jsem, že si dala výpověď. Takhle to je jak po mateřské jakoby;), to je fajn. 

Offline Garfie
28017 příspěvků moje polička 19. března 2026 23:40

Evaeva Karja No já jsem v podstatě oboje. :-) Můžu pracovat, ale zároveň nemám žádné "minimum", co musím udělat, prostě když něco udělám, dostanu to zaplaceno. V podstatě ideál. Ale vracet se naplno se mi moc nechce, představa, že s ním budu denně bojovat mě moc neláká. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2026 07:29

Garfie aha. Tak to máš teď opravdu dobré. Vyhlídky nic moc, ale ještě je to celkem dlouhá doba, to se ještě může leccos změnit.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 20. března 2026 13:32

Právě jsem použila NotebookLM na vygenerování pár slajdu a jsem naprosto odvařená. Nějakou práci s tím mít ještě budu, ale je to o nekolik levelu lepší výsledek než to, co mi kdy vypadlo z jiných modelů. (Geminy samotnou jsem teda nezkousela). 

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 21. března 2026 18:33

continuity já notebook LM používám ráda proto, že si prohlídnu vstupy, které si přitáhne, a nechám si jen ty, kterým věřím. A pak jsou ty podklady z něj opravdu super a i s tím, že když se zeptáš na něco, co neví, tak prostě řekne, že to nemá v podkladech a nevymýšlí si.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 31. března 2026 21:07

Po 36 letech jsem viděla video ze svého maturitního plesu. 13.1.1990. Mulety, štrasová bižuterie, bílé silonky... Před slavnostní večeří jsme všichni stáli a zpívali Jednou budem dál. Dojímací to bylo.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 31. března 2026 21:42

Archivářka jezis chces rict ze uz je to 36 let??