Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline viktorka_od splavu
49387 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 20:38

Aranel no ale vysvetli mi, proc by mela ta matrika vystavovat duplikat mne a ja ho pak nosit zas na jinej urad, proc si to nevyridi mezi sebou

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 20:39

viktorka_od splavu skvěle propojené ty úřady máme!

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 20:52

viktorka_od splavu viz Pinot Noir asi voják se stará, voják má!

Online Myrtila
5367 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 21:24

Pinot Noir Přesně, proč mi chybí jenom a přesně ty roky, co jsem strávila/trávím pod křídly jiné státní instituce? Jinak tam mám každou blbou brigádu, i když jsem na ní byla pár dní před 20 lety. 

Offline brrr
12372 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 21:31

Pinot Noir Mi tam chybí střední, vysoká a mateřské. Akorát nechápu, proč mi ta střední chybí od sedmnácti a ne ode dne 18. narozenin.

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 21:37
Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 03:11

Hele, blbej dotaz: Tu aplikaci si muze stahnout i ten, kdo nema u CSSD ucet?   

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 08:05

MP Marge narychlo jsem projela ty instrukce k vytvoření identity občana Zde a jestli jsem koukala správně, tak musíš dojít ověřit svoji totožnost osobně na Czech pointu, nebo máš bankovní identitu. Takže pro člověka, co do ČR víceméně nejezdí, ta aplikace řešení není. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 08:20
Reakce na MP Marge:

Hele, blbej dotaz: Tu aplikaci si muze stahnout i ten, kdo nema u CSSD ucet?   

​půvabný překlep

ale pro zjištění svých osobních údajů v CSSZ musíš mít svůj účet = svoje přihlašovací údaje 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 12. dubna 2026 09:49

viktorka_od splavu no ten úplný závěr právě ukončený nemám a došlo mi to až po zmínce o indexu... Hlavně jsem ho musela mít někdy před pár lety v ruce s tím, na co to mám, když je to k ničemu. Takže nejspíš letěl. A z diplomu jsem měla naskenovanou kopii. Očividně jsem hrozný bordelář a už to nedoženu.

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 10:29

bublifukstudijni oddělení tvé školy by ti mělo vydat potvrzení o délce absolvovaného studia-pri hrabání v papírech jsem to včera našla, i kdyz jen navazující.

Jinak mám celkový počet neevidovaných dob skoro 10 let, haha. Školu dolozim, i děti snad, ale mám tam i tak pár nesmyslů. Nastoupila jsem v září 2019 do práce, pracovní smlouva na rok. Do konce prosince v pohodě, od 1.1. neevidovano, toto absolutně nechápu.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 12. dubna 2026 11:02

tv jo já asi blbě předpokládám, že když bylo hrazené zdravotní/ případně sociální, že to v tom systému je.. žiju s tím, že do důchodu nepůjdu, tak to asi nebudu potřebovat.

Offline barbucha blogger
35968 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 12:10

Číst to tu před pár lety tak se jdu rovnou oběsit... mě vyzvala normálně správa socky že mám už čas, ať se dostavím, tak jsem se dostavila, něco tam podepsala, potvrdila... a nazdar babi, seš důchodce

viktorka_od splavu 

Matrika zjevně spolupracovala, jakož i jiný instituce.

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 12. dubna 2026 12:41

Já jsem si z pilnosti nachystala asi půlmetrový štos dokumentů, který po mně nikdo nechtěl, a když jsem se dostavila, napařili mi důchod o 4 tisíce vyšší, než jsem si spočítala

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 12:59
Reakce na tv:

​Díky, žes to sem dala! Mne tam chybí celá vysoká, děti obě, rodičák i mateřská.

​promin, ale fakt me těší, ze nejsem jediná...

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 13:08

No a má tam teda vůbec někdo ty doby péče? Asi se opravdu doplňují až při žádosti o důchod, potom teda článek, který jsem četla tak trochu kecal. Protože mně ty doby péče nedoplnili ani po zaslání žádosti s rodnými listy. Takže zase je to takové polovičaté řešení?

Offline Kokoska
35057 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 13:08

Ja myslim, ze netreba panikarit kolem ctyricitky nebo padeatky, CSSZ ma asi dost prace s doplnovanim udaju nastavajicich duchodcu. Jestli je to nova aplikace, asi tam zatim nenasosavaji data z jinych registru automaticky. Hlavne abyste mely vsechny doklady, az to opravdu budete potrebovat.

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 13:12

brrr Třeba si dela nějaký přehled příjmů a výdajů, měli jsme jednoho kamaráda, co si zapisoval s manželkou i nákup svačiny v Lidlu do Excel tabulky....a jakoby paradoxně fakt nemusel, a ve výsledku i hodně utraceli...ale asi to měl prostě rad. Tak tohle bude treba obdobny typ. Já si teď chci trochu uspořit,l na nějaké větší výdaje, tak si dělám přehledy z internetového bankovnictví a tak, na duši mi to dobře nedělá teda, ale je fakt funkční no:D 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 13:20

Karja Já si taky dělám přehled veškerých příjmů a výdajů. Ne že bysme to tak moc potřebovali, ale chci mít přehled a zajímá mě, jak se ty výdaje z roku na rok obměňujou. (No a až jednou budeme potřebovat šetřit, tak budu vědět kde ;o)

Offline barbucha blogger
35968 příspěvků moje polička 12. dubna 2026 13:22

Pinot Noir

A ty už si jdeš vyřizovat důchod nebo kde chceš ty doby péče teď vidět? 

Oni to tam měli nějak už poskládaný, hele jedno dítě a čtyři roky pauza... další dítě, další čtyři roky nic... logicky tam mají někde zaznamenanej nástup na mateřskou a pak návrat do práce (nebo jako osvč, kdy začneš zas platit to co musíš). 

Já to teda předtím nikdy nekontrolovala ani nepočítala, k čemu by mi to bylo? Spolehla jsem se na odpovědnej úřad a cajk - kdyby něco chybělo jim (vždyť oni to musej spočítat a vypočítat) jistě by mi dali vědět. Buď v klidu