stes Jo, souhlas. Akorát že ono je to pochopitelně složitější. Nemáš kam jít, někdy nemáš podporu rodiny, nemáš třeba vlastní příjem, máš společné děti, jsi třeba ze silně věřícího prostředí, nemáš žádné sebevědomí...těch důvodů může být spousta. Nakonec jsi ráda, že tě nebije (a nepije).
(a u té mojí "sestry" se jich teda sešlo hned několik najednou)
Přiznání
stes Hele, o kontrole výplatnic nepadlo ani slovo, třeba je fakt jen archivuje. Nechci mu křivdit, spoustu věcí se může zdát z venku jiných.
Garfie to je hustý, vždyť to je mladá holka, žádná osmdesátnice
stes Jo, souhlas. Akorát že ono je to pochopitelně složitější. Nemáš kam jít, někdy nemáš podporu rodiny, nemáš třeba vlastní příjem, máš společné děti, jsi třeba ze silně věřícího prostředí, nemáš žádné sebevědomí...těch důvodů může být spousta. Nakonec jsi ráda, že tě nebije (a nepije).
(a u té mojí "sestry" se jich teda sešlo hned několik najednou)
vím ze je to složitější,pokud nemáš prachy na bydlení a život....napsala jsem to tak kategoricky spíš jak by to mělo být nebo jak to cítím ja.
continuity Evaeva Jo, o tom jsem taky uvažovala (ale proč si to nevytiskne v práci a posíla mu to?). No, prostě blbina, ale zaujalo mě to.
Můj muž archivuje všechno elektronicky, aby to měl pak kdykoliv po ruce. Moje výplatnice teda ne, ale svoje asi jo.
Když čtu tyhle věci o společných účtech, kontrole vyplatnic a vubec,tak si říkám,co s tema ženskýma je blbe,že při prvním takovýmhle rozkazu či požadavku od chlapa ho neopustily nebo aspon nevzaly panvickou přes palici. Přijde mi to jako totální ztráta osobní svrchovanosti.
hele moje tchyně vychází z toho, že máme společný účet. Nikdy by ji nenapadlo, že ne. Protože sama v životě měla chození do práce spíš k socializaci, než k výdělku. Takže z toho pak vyšla třeba zábavná situace, kdy mě poprosila, ať muži koupím dárek k narozeninám jako za ně, že mi pošle peníze. Takže já koupila dárek z mojeho účtu a ona poslala peníze na účet muži. ![]()
Defibrilátory, co jsou v obchodech a podobně, jsou pro použití laikem. Když ho otevřete, tak hned začne říkat, co je třeba dělat. Je tam žiletka na oholení porostu hrudi, aby šly přilepit elektrody podle návodu. Pak udává rytmus na masáž srdce a odpočítává 30 zmáčknutí hrudníku. Pak řekne, že bude provádět kontrolu. Pokud doporučí výboj, řekne to, abyste dali ruce pryč od pacienta. Takže až uvidíte, že se někdo v Kauflandu (nebo jinde) složil, netřeba čekat, kdo se chopí defibrilátoru.
Ty samý, volně přístupný, jsou i ve špitálech, laik je může použít kdyby se záchranná parta někde zdržela.
Když čtu tyhle věci o společných účtech, kontrole vyplatnic a vubec,tak si říkám,co s tema ženskýma je blbe,že při prvním takovýmhle rozkazu či požadavku od chlapa ho neopustily nebo aspon nevzaly panvickou přes palici. Přijde mi to jako totální ztráta osobní svrchovanosti.
Moje řeč. I kdyby byl pan choť sebepečlivější... tak co je mu do toho?! A k čemu je to vůbec dobrý? Si ty archivovaný výplatnice pročítá po večerech? Kontroluje, jestli si manželka nevybrala vo den dovolený víc? Samé otázky
Bohajeho, milostpán nikdy ani netušil, jakej mam plat... natož aby se snad zeptal. Ale lidi jsou různý, exmanžel se naopak nestyděl vyzvídat i jakej mám důchod. No, však i proto spolu dávno nejsme ![]()
barbucha jo, bývají v nákupácích, na úřadech, všude možně...
Tu reklamu na Kaufland jsem neviděla, ale jestli by se jim podařilo dostat do povědomí to, že existujou defibrilator, který může v případě nutnosti použít každý, než dorazí záchranka, tak mi to přijde jako super počin.
Hele, fakt vám to připadá tak děsný sledovat partnerovo výplatnice? Mně je muž taky posílá k archivaci (ale muž je teda v těchhle věcech dost nepraktickej, založit si vlastní účet mu taky trvalo několik let a daňové přiznání mu stejně vyplňuju já :o)
stes kdyz jswm byla na rodicaku s miminem a venku byly covidove lockdowny, dost jsem se socializovala v jedne materske fb skupine. A tam se uplne pravidlene objevovaly prispevky stylu, jestli ma dotycna odejit s detmi od manzela. Ona s miminem beha po brigadach, aby mela na pleny a jidlo pro deti, on doma nehne prstem, ze to je snad zenska starost, o deti se nijak nikdy nezajimal (vetsinou meli minimalne dve, spis tri), radeji chodi kazdy vecer s kamarady do hospody a utraci za pivo a cigarety.
Ja se tam jednou fakt dost divila, proc si dotycna proboha s timhle individuem poridila deti rovnou tri, kdyz uz pri prvnim totalne jako otec a partner selhaval. Kde je nejaka sebeucta dotycne, ze zije s takovou pijavici, co ji v sestiendeli posle na kasu do kaufu a jeste je nastvany, ze by mel hlidat vlastniho novorozence. Tak mi tam tehdy nekdo napsal, ze me se to lehce rika, kdyz jsem vyrostla v podporujicim zazemi a mam se kam vracet. Kdyz me vychovali k nejake sebeucte a ze nepotrebuju chlapa jakehokoliv, jen abych nebyla sama. Ale kdyz ty holky uz rovnou z tehle disfunkcnich rodin pochazi a nic jineho neznaji, tak proste nedokazou jen tak snadno rict, ze maji sebeuctu a radeji budou samy, nez s timhle chlapem. Pripadne kdyz videly sve matky, jak sotva vyziji s detmi samy. A hlavne nemaji kam jit a azylak nezni jako lokace snu.
A mela jsem pred lety spolubydlici s nefunkcnim otcem, divila jsem se, ze ma i mladsiho sourozence se stejnymi rodici. A jeji mama pry dve deti chtela, ale rikala si, ze kdyz uz si znicila zivot s jednim blbcem, tak si ho nebude komplikovat jeste s druhym, a poridila si druhe dite s tim stejnym. Lidi maj ruzne motivace
DruI my sice mame kazdy svuj ucet, ale vzdycky si hlasime, kolik kdo dostal a nejak prubezne se o stavech uctu i formujeme nevim, s kym jinym bych mela svuj vydelek resit. Tak jako tak mame sjm, takze nejake tajnustkareni nedava smysl.
Jo a moje papiry taky archivuje on. A dela mi danove priznani. Ja bych to klidne zvladla, ale kdyz se pokazde nabidne a udela ho... ![]()
stes kdyz jswm byla na rodicaku s miminem a venku byly covidove lockdowny, dost jsem se socializovala v jedne materske fb skupine. A tam se uplne pravidlene objevovaly prispevky stylu, jestli ma dotycna odejit s detmi od manzela. Ona s miminem beha po brigadach, aby mela na pleny a jidlo pro deti, on doma nehne prstem, ze to je snad zenska starost, o deti se nijak nikdy nezajimal (vetsinou meli minimalne dve, spis tri), radeji chodi kazdy vecer s kamarady do hospody a utraci za pivo a cigarety.
Ja se tam jednou fakt dost divila, proc si dotycna proboha s timhle individuem poridila deti rovnou tri, kdyz uz pri prvnim totalne jako otec a partner selhaval. Kde je nejaka sebeucta dotycne, ze zije s takovou pijavici, co ji v sestiendeli posle na kasu do kaufu a jeste je nastvany, ze by mel hlidat vlastniho novorozence. Tak mi tam tehdy nekdo napsal, ze me se to lehce rika, kdyz jsem vyrostla v podporujicim zazemi a mam se kam vracet. Kdyz me vychovali k nejake sebeucte a ze nepotrebuju chlapa jakehokoliv, jen abych nebyla sama. Ale kdyz ty holky uz rovnou z tehle disfunkcnich rodin pochazi a nic jineho neznaji, tak proste nedokazou jen tak snadno rict, ze maji sebeuctu a radeji budou samy, nez s timhle chlapem. Pripadne kdyz videly sve matky, jak sotva vyziji s detmi samy. A hlavne nemaji kam jit a azylak nezni jako lokace snu.
A mela jsem pred lety spolubydlici s nefunkcnim otcem, divila jsem se, ze ma i mladsiho sourozence se stejnymi rodici. A jeji mama pry dve deti chtela, ale rikala si, ze kdyz uz si znicila zivot s jednim blbcem, tak si ho nebude komplikovat jeste s druhym, a poridila si druhe dite s tim stejnym. Lidi maj ruzne motivace
ja to vim...ty závislé...mame takovou naproti v domě. Žije v garsonce se 3 detma, pána vídám jak ji občas přiveze nákup, v životě jsem je nepotkala spolu a s detma venku....a oba kluci jsou trochu postizeni...furt na sebe pred barákem stekaji...a šup,je těhotná. Opět. V životě nepracovala,žije z podpor, nulovej přínos a 100 procentní výžirka společnosti....a přesto si s ním udělá 4.dite. Tohle je teda trochu jinej případ než ty zavislacky...ale taky mi to nebere rozum.
K čemu je dobré archivovat výplatnice?
stes já nedávno přispěla na něco na Patronu dětí. Pak mi přišlo, že na to dítě je další sbírka. Tak jsem tam ty příběhy trochu projela a je to fakt síla. Ty děti tam podle mě nemají vůbec šanci na normální život.
Byly tam tři příběhy, tři sourozenci kolem 12 let, každý měl svoji sbírku na školné ve speciální škole/internatu. Dvojčata a jeden sourozenec. Všichni mají vývojovou dysfázii. Je potřeba, aby byli v tom internátu, protože matka je samoživitelka v malém bytě a má další dvě malé děti.
Nebo dítě potřebuje brýle. Pěstounka je zadlužená v nájemním bytě, pobírá dávky.
A další příběhy jak přes kopírák.
Když jsem to tam četla, vtírala se mi myšlenka na film Idiocracy.
bublifuk K doložení zaměstnání a odvodů třeba..?
Tabea hmm tak to su v pytli.
Pinot Noir třeba si to zpracovává graficky. Růst platu, prognózy, ... ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje