Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Pinot Noir
29473 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 14:45

continuity muži se počítá i neukončená VŠ.

Offline Kokoska
34216 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 14:50

Ono se myslim pocita 6 let studia po 18. roce, nechce se mi to ted hledat. Syn si nejak par mesicu platil pojisteni, nez zacal pracovat, studium si trochu protahl.

Offline viktorka_od splavu
48963 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 16:20

continuity ja maturovala cerstve osmnactileta, takze mi chybi akorat ten rok cca. no zajit, ale s cim:-))

Offline RoSa
9994 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 16:36

continuity s tou střední si teda nejsem jistá, mám pocit, že jen VŠ...

já to teda budu mít taky zajímavý, VŠE, emigrace, pak v CZ v devadesátkách pár let zaměstnavatel co v tom měl hroznej bordel... radši se do toho prográmku ani nebudu koukat...

edit: tak máš pravdu

Pravidla pro započítávání studia (střední i vysoké školy) se v čase výrazně měnila:1. Studium do konce roku 1995V tomto období se studium započítává nejvýhodněji:Do 18 let: Doba studia se započítává plně (ze 100 %).Po 18. roce: Započítává se prvních 6 let studia, a to z 80 % pro výpočet výše důchodu.

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 17:08
Reakce na Pinot Noir:

stesČSSZ má novou aplikaci Moje konto, koukla jsem tam, a zjistila, že mi v přehledu evidovaných dob na důchod chybí celá VŠ, konkrétně VŠE. Tak se podíval i muž, a taky mu chyběla celá VŠE, ackoliv třeba ČVUT tam měl započítanou. Přímo z té aplikace se dá požádat o doplnění evidovaných dob, tak jsme tam naskenovali diplomy a odeslali žádost o doplnění. Asi za deset dní přišlo vyrozumění, že dobu zaevidovali a přidali.

Mně teda ještě chyběly doby kolem narození dětí, ale dost, asi 2 roky u každého dítěte, tam jsme přiložila rodné listy, ale tyhle žádosti mi zamítli. Musím zjistit, proč. 

Jinak kdo dělal VŠE, doporučuji si to zkontrolovat. 

​Díky, žes to sem dala! Mne tam chybí celá vysoká, děti obě, rodičák i mateřská.

Offline Myrtila
5108 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 17:39

Pinot Noir Tyjo, děkuju za tu aplikaci ČSSZ, nemám tam žádnou VŠ, ani mateřskou a rodičovskou (jak budu dokládat mateřskou a rodičovskou, btw? Snad k tomu mám nějaký papíry.)

Online continuity
41950 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 17:45

viktorka_od splavu s maturitním vysvědčením a index, jestli máš. 

48963 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 18:30

continuity jo to bych mela mit, diky

Offline Pinot Noir
29473 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 18:53
Reakce na tv:

​Díky, žes to sem dala! Mne tam chybí celá vysoká, děti obě, rodičák i mateřská.

​Mně právě přesně tohle složení taky chybělo, školu doplnili, ale ty doby kolem dětí ne, tak teď nevím, jak jinak než rodným listem to doložit. . Žádosti s rodnými listy dětí totiž zamítli. 

Offline zmrzlina
29 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 19:03

Děti se dokládají až při podání žádosti o důchod, stačí doložit rodné listy. Započítává se doba až do 4 let věku dítěte, pokud není krytá zaměstnáním. A studium taky stačí doložit až při podání žádosti, dřív to není potřeba. Maturitní vysvědčení, index, diplom...

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 19:04
Reakce na Pinot Noir:

​Mně právě přesně tohle složení taky chybělo, školu doplnili, ale ty doby kolem dětí ne, tak teď nevím, jak jinak než rodným listem to doložit. . Žádosti s rodnými listy dětí totiž zamítli. 

​Zatím jsem našla přiznání peněžité pomoci v mateřství, datum, kdy jsem šla v práci na mateřskou, bylo to 6 týdnů před porodem? Dopis od městská správa sociálního zabezpečení. 

Offline Pinot Noir
29473 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 19:23

zmrzlina ano, to platilo, ale podle informací, které jsem četla, by mělo být možné i doby péče doložit v této aplikaci už teď a neřešit to za dvacet let.

48963 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 19:45

zmrzlina no, to je super, ale ted to mam po ruce a za 20 let kdovi. minimalne rodne listy ty "deti" padesatilete budou mit u sebe a ne u me. to by bylo pekne dementni kdyby to neslo doplnit hned. 

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 19:55

zmrzlina no, to je super, ale ted to mam po ruce a za 20 let kdovi. minimalne rodne listy ty "deti" padesatilete budou mit u sebe a ne u me. to by bylo pekne dementni kdyby to neslo doplnit hned. 

​Přesně na to jsem myslela, rodné listy pošlu s dětmi, až se odstěhují. Dokládat to za více než dvacet let?

48963 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 19:59

tv no a muj kamarad se napriklad odstehoval na novy zeland

Offline Pinot Noir
29473 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 20:00

viktorka_od splavu tv ono se to tak opravdu dělalo s tím dokládáním doby péče až při žádosti o důchod, ale pochopila jsem to tak, že tahle aplikace vznikla právě proto, aby měl člověk průběžnou kontrolu a mohl si všechny ty doby ohlídat a pak to neřešit. Jinak že je stále potřeba nějaké státní instituci dokládat dobu, kterou spravovala jiná státní instituce, to mi hlava nebere. Člověk by si měl hlídat ty zaměstnavatele a školy, ale tu mateřskou/rodičovskou? Na to už dopr***e člověk vyplnil miliardu papírů jinde, tak proč to musím zase dokládat?!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 11. dubna 2026 20:12

hmm tak index taky nearchivuju. Popravdě ani nevím kde je můj rodný list! To bude velký špatný.

48963 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 20:13

Pinot Noir a uz vubec nerozumim proc bych mela nekde davat rodny list, od ceho mame matriku potom

48963 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 20:14

bublifuk tak mas asi diplom, ja bohuzel ne:-( ale ten index snad nekde budu mit schovany na pamatku (vlastni blbosti

Offline Aranel
6379 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 20:36

bublifuk Naštěstí příslušná matrika umí rychle vystavit duplikát (zjistil vloni pan ženich). Domlouvat se s těma školama může bejt na delší lokte.