continuity muži se počítá i neukončená VŠ.
Přiznání
Ono se myslim pocita 6 let studia po 18. roce, nechce se mi to ted hledat. Syn si nejak par mesicu platil pojisteni, nez zacal pracovat, studium si trochu protahl.
continuity ja maturovala cerstve osmnactileta, takze mi chybi akorat ten rok cca. no zajit, ale s cim:-))
continuity s tou střední si teda nejsem jistá, mám pocit, že jen VŠ...
já to teda budu mít taky zajímavý, VŠE, emigrace, pak v CZ v devadesátkách pár let zaměstnavatel co v tom měl hroznej bordel... radši se do toho prográmku ani nebudu koukat...
edit: tak máš pravdu
Pravidla pro započítávání studia (střední i vysoké školy) se v čase výrazně měnila:1. Studium do konce roku 1995V tomto období se studium započítává nejvýhodněji:Do 18 let: Doba studia se započítává plně (ze 100 %).Po 18. roce: Započítává se prvních 6 let studia, a to z 80 % pro výpočet výše důchodu.
stesČSSZ má novou aplikaci Moje konto, koukla jsem tam, a zjistila, že mi v přehledu evidovaných dob na důchod chybí celá VŠ, konkrétně VŠE. Tak se podíval i muž, a taky mu chyběla celá VŠE, ackoliv třeba ČVUT tam měl započítanou. Přímo z té aplikace se dá požádat o doplnění evidovaných dob, tak jsme tam naskenovali diplomy a odeslali žádost o doplnění. Asi za deset dní přišlo vyrozumění, že dobu zaevidovali a přidali.
Mně teda ještě chyběly doby kolem narození dětí, ale dost, asi 2 roky u každého dítěte, tam jsme přiložila rodné listy, ale tyhle žádosti mi zamítli. Musím zjistit, proč.
Jinak kdo dělal VŠE, doporučuji si to zkontrolovat.
Díky, žes to sem dala! Mne tam chybí celá vysoká, děti obě, rodičák i mateřská.![]()
Pinot Noir Tyjo, děkuju za tu aplikaci ČSSZ, nemám tam žádnou VŠ, ani mateřskou a rodičovskou
(jak budu dokládat mateřskou a rodičovskou, btw? Snad k tomu mám nějaký papíry.)
viktorka_od splavu s maturitním vysvědčením a index, jestli máš.
continuity jo to bych mela mit, diky
Díky, žes to sem dala! Mne tam chybí celá vysoká, děti obě, rodičák i mateřská.
Mně právě přesně tohle složení taky chybělo, školu doplnili, ale ty doby kolem dětí ne, tak teď nevím, jak jinak než rodným listem to doložit.
. Žádosti s rodnými listy dětí totiž zamítli.
Děti se dokládají až při podání žádosti o důchod, stačí doložit rodné listy. Započítává se doba až do 4 let věku dítěte, pokud není krytá zaměstnáním. A studium taky stačí doložit až při podání žádosti, dřív to není potřeba. Maturitní vysvědčení, index, diplom...
Mně právě přesně tohle složení taky chybělo, školu doplnili, ale ty doby kolem dětí ne, tak teď nevím, jak jinak než rodným listem to doložit.
. Žádosti s rodnými listy dětí totiž zamítli.
Zatím jsem našla přiznání peněžité pomoci v mateřství, datum, kdy jsem šla v práci na mateřskou, bylo to 6 týdnů před porodem? Dopis od městská správa sociálního zabezpečení.
zmrzlina ano, to platilo, ale podle informací, které jsem četla, by mělo být možné i doby péče doložit v této aplikaci už teď a neřešit to za dvacet let.
zmrzlina no, to je super, ale ted to mam po ruce a za 20 let kdovi. minimalne rodne listy ty "deti" padesatilete budou mit u sebe a ne u me. to by bylo pekne dementni kdyby to neslo doplnit hned.
zmrzlina no, to je super, ale ted to mam po ruce a za 20 let kdovi. minimalne rodne listy ty "deti" padesatilete budou mit u sebe a ne u me. to by bylo pekne dementni kdyby to neslo doplnit hned.
Přesně na to jsem myslela, rodné listy pošlu s dětmi, až se odstěhují. Dokládat to za více než dvacet let?![]()
tv no a muj kamarad se napriklad odstehoval na novy zeland![]()
viktorka_od splavu tv ono se to tak opravdu dělalo s tím dokládáním doby péče až při žádosti o důchod, ale pochopila jsem to tak, že tahle aplikace vznikla právě proto, aby měl člověk průběžnou kontrolu a mohl si všechny ty doby ohlídat a pak to neřešit. Jinak že je stále potřeba nějaké státní instituci dokládat dobu, kterou spravovala jiná státní instituce, to mi hlava nebere. Člověk by si měl hlídat ty zaměstnavatele a školy, ale tu mateřskou/rodičovskou? Na to už dopr***e člověk vyplnil miliardu papírů jinde, tak proč to musím zase dokládat?!
hmm tak index taky nearchivuju. Popravdě ani nevím kde je můj rodný list! To bude velký špatný.
Pinot Noir a uz vubec nerozumim proc bych mela nekde davat rodny list, od ceho mame matriku potom![]()
bublifuk tak mas asi diplom, ja bohuzel ne:-( ale ten index snad nekde budu mit schovany na pamatku (vlastni blbosti![]()
bublifuk Naštěstí příslušná matrika umí rychle vystavit duplikát (zjistil vloni pan ženich). Domlouvat se s těma školama může bejt na delší lokte.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje