Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 08:31

dzizisketa skvele. Jsem za tebe rada a specialne za kazdou zenu. Ja mam dva obrovske uspechy a mne pitome to impostor asi zmenilo na "zavesila ses na spravne lidi". Pritom oba byli nezavisle, takze bud jsem se zavesila spravne 2x nebo to trochu muze byt i mnou. 

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 10:36
Reakce na 999:

Dneska jsem byla v kině na filmu Veřejný prostor Františka Skály a moc se mi to líbilo. Zároveň jsem mu záviděla tu tvůrčí svobodu a celkově jeho punk přístup k životu. Už se mi to stalo tohle léto po několikáté, že zírám na lidi, kteří žijí mimo konvence, volní jako ptáci. Třeba jsem tři dny obdivovala festival Komedianti v ulicích v Táboře a říkala si, ježíš ti se mají. Prostě jsem pořád duchem umělec, pankáč, svobodomyslný člověk mimo konvence, bohužel už dlouho převlečený za spořádanou paničku :-). 

​Otázka je, co přesně považuješ za život mimo konvence, ty paničko Přece nechodíš nuceně do (otravnýho) háku na osm hodin denně, abys neumřela hlady... o vnoučata taky nepečuješ z donucení... děláš si co chceš, ne? Nemusíš nikoho žádat o povolení, skládat někomu účty... zvlášť s příčetnou rodinou a v dnešní době. Neviděla bych ten život tak černě

Offline 999
19877 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 11:34

barbucha Tak jestli to vyznělo takhle, tak jsem to blbě napsala :-). Život nevidím vůbec černě, jen to byl takovej intenzivní pocit, prostě malá závist těm, kteří jsou v tom kumštu víc svobodný :-). Asi bych chtěla brzy zpět svůj život, kor kdybych byla ten komediant. 
Potřebovala jsem ten pocit někde ventilovat a doma by si asi ťukali na čelo :-). Ale jak vidím, ty si taky ťukáš na čelo :-)).

Offline SunEclipse
3505 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 12:09

999 a co myslíš tím "mimo konvence" ? Moc nevím, co si pod tím představit.

Offline 999
19877 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 12:11

SunEclipse Hele, kašlem na to, byl to jen povzdech :-).

Offline Anaj
247 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 12:15
Reakce na SunEclipse:

999 a co myslíš tím "mimo konvence" ? Moc nevím, co si pod tím představit.

​Rek Zorba? 999 Ja jsem sice naturou "zivot podle konvence", ale rozumim.

Online OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 12:30

999 a já ti možná rozumím, prostě jenom cítit víc "větru ve vlasech"

Offline Miru
16995 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 12:37

999 

...prostě žít podle sebe

(ve všech oblastech svého života, žití),

ne podle očekávání druhých

(kohokoliv, společnosti)

Jde to.

A fakt to stojí za to

Třeba k tomu jednou dojdeš...

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 14:12
Reakce na Anaj:

​Rek Zorba? 

​To, že se někdo nalejvá a tančí, ovšem za cizí peníze, ještě nelze považovat za nekonvenční život řekla bych Takovejch je!

Offline Anaj
247 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 14:33
Reakce na barbucha:

​To, že se někdo nalejvá a tančí, ovšem za cizí peníze, ještě nelze považovat za nekonvenční život řekla bych Takovejch je!

​Pravda . To slo spis o primer,  o ten pocit, nenechat se svazovat, co mam z toho filmu, videneho pred desitkami let, v pameti. A to, na co poukazujes, ze se to delo na cizi ucet, je druha strana te mince. Mimochodem, vybavuje se mi, ze na konci filmu mi bylo toho mladeho Anglicana tuze lito a  videla jsem v tom to, co zminujes. Pozdeji jsem videla film, na jehoz jmeno si zaboha nevzpomenu, ani moc na dej ne, ale byl tam Rek, ktery si zil zcela podle sveho, nespoutane a svobodne,  na ukor sve rodiny, tam ten kontrast dobre vynikl. Neumim to moc vyjadrit, ale zhruba svobodny clovek x clovek se zavazky a dopad na okoli. Ale to uz je neco uplne jineho, nez co minila 999  . Asi spis ten "vitr ve vlasech" dle OliveOyl 

Offline Lilly_Ku
4568 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 14:46
Reakce na dzizisketa:

Já se postupně zbavuju imposter syndromu. Za poslední dobu se mi povedlo několik pracovních malých i větších úspěchů a jeden článek, tak asi fakt tady k něčemu jsem.

​bravo!

Offline Lilly_Ku
4568 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 14:48

999 ja ti rozumim;

zaroven je potreba dodat ze za takovy zivot je vzdy treba neco zaplatit a ta cena neni mala.

"take what you want and pay for it" :)

Offline 999
19877 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 15:26

Anaj barbucha Přesně to vyjádřila OliveOyl , takový ten vítr ve vlasech :-).

Miru K tomu absolutnímu už nedojdu, už tady vždycky pro někoho budu :-). Ale nelituju, byly to fakt jen takové momenty, chvilkový pocit. 
Lilly_Ku Já si toho jsem vědoma, to je přesný. 

Na závěr bych teda ráda řekla, že já mám především té vnitřní svobody hodně, víc než většina lidí :-). 

Offline Janulik03
20372 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 15:30

999 ty si pre mňa taký symbol slobodnej ženy.

Offline Miru
16995 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 15:31

999 

...to se ale nevylučuje, to, co píšeš. 

I to je možné...

(ani to není o litování něčeho, resp. na vše, cokoliv se dá pohlížet i tím pozitivním úhlem pohledu, na všem se dá najít něco dobré, i kdyby jen to, že si určitou situací/činem/vztahem/čímkoliv "potvrdím", že tohle/takhle to nechci/nevyhovuje mi to. 

A - ti správní lidé zůstanou, vždycky. To, že někteří odpadnou..., ano, ale ve jménu mého vnitřního klidu - to je víc... Je to vždy o volbě každého člověka. 

Téma je velmi obsáhlé...)

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 22:56
Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 10:31

Anaj 

999 

Na závěr bych teda ráda řekla, že já mám především té vnitřní svobody hodně, víc než většina lidí :-). 

Proto jsem si ťukala na čelo