Maureen Pinot Noir stesdíky moc
. Snad to nějak zvládnu. Teda určitě.![]()
Přiznání
tvzvládneš to určitě.
Moje kamarádka učí už léta ve školce a škole pro autistické děti a je hrozně spokojená.
Budeš mít někoho, kdo ti zkraje pomůže?
tv ty historky co obcas doda svagrova, no nezavidim. Ale horsi jsou pry rodice tech deti, nez deti samotne...
Ano, znám to. Naštěstí takoví nejsou všichni.
continuity děkuju
. Ano, ano, mám, vím, ke komu se kdykoli obrátit pro radu.
tv Četla jsi knihu Spratek? To je právě příběh z takove specializované třídy. Tam jsou místy i takové hezké momenty, moc ti přeji aby ses na to dokázala dívat tak jako oči té autorky;-). Věřím že to zvladnes, budeš vidět ze dne hlavně to dobré a to špatné budeš brát že to tak prostě je;)
Karja doufám, že na děti ze speciálních škol a tříd nepohlížejí jejich učitelé jako na spratky ![]()
Pinot Noir ja to kdysi četla, ono je to o hodně zanedbané, asi i týrané a zneužívané problémové holčičce v Americe a o tom, jak se její učitelka snaží s ní navázat vztah
Pinot Noir Ono je to přeloženo z originálu názvu One Child;)
Karja A hlavne predpokladam, ze je to mineno ironicky.
Pinot Noir ne, je to moc pekna kniha. Je to mysleno jinak. Je to o tyrane a zanedbane zacce. Ta ucitelka je k ni nkedriv hrozne skepticka ale potom se jeji pohled zmeni.
Pinot Noir a ano spousta ucitelu se na sve zaky.diva jako na spratky, nebo i jinak pohrdave a rasisticky a o to je to horsi. Kde jinde ma zacit zmena?
tv Četla jsi knihu Spratek? To je právě příběh z takove specializované třídy. Tam jsou místy i takové hezké momenty, moc ti přeji aby ses na to dokázala dívat tak jako oči té autorky;-). Věřím že to zvladnes, budeš vidět ze dne hlavně to dobré a to špatné budeš brát že to tak prostě je;)
Nečetla.
děkuji za povzbuzení. Na té škole pracuju už šestým rokem , ale byla jsem asistentka a vychovatelka. A učit jsem nechtěla, protože ta zodpovědnost za děti je obrovská. No a posledního půl roku jsem ze dne na den byla třídní. Ale to byla třída praktická (dříve zvláštní). Ale těžká postižení, no, jak jsem psala, mám obavy.
Hezkých momentů mám ale plno. Jdu ráno si Hrušky pro rohlíky a žáček na mě přes ulici hulaka: " Dobrý den, paní učitelkou Terezko!". Nebo potkám ve městě holčičku a: " Ahoj Teryyyyy! Můžu tě obejmout? Co dělají kluci a kočky?" To potěší.
ale samozřejmě plno hezkých momentů je i ve škole. I když je to náročné.
tv Ta zodpovědnost je reálná a předstartovní horečka pochopitelná
Možná to tak prožíváš právě proto, že máš představu, do čeho jdeš. Zase už znáš fungování školy, máš tam zázemí... není to stejné jako začínat z nuly nebo nastupovat do nové práce. Až to doopravdy nastane, dost možná budeš brzy klidnější, teď můžeš jen přemítat zleva zprava a to je kolikrát peklo. V tomhle obdivuju muže (myslím mého), že si umí říct "s tímhle si budu dělat starosti až ..." Já to taky moc neumím.
Karja doufám, že na děti ze speciálních škol a tříd nepohlížejí jejich učitelé jako na spratky
Nemyslím si, ze se na ně takto dívají.
Jitka77já to právě nedokážu hodit za hlavu.
Ale prožívám takto všechny změny. Ono to nějak dopadne, stále si říkám. Než ty děti nějakým způsobem "nacitis", trvá to i několik měsíců. Pak vám napíšu, jak jsme to zvládli.![]()
tv Tak držím palce, ať si to hezky sedne ![]()
tv určitě jsi úžasná učitelka, držím pěsti ![]()
Pinot Noir a ano spousta ucitelu se na sve zaky.diva jako na spratky, nebo i jinak pohrdave a rasisticky a o to je to horsi. Kde jinde ma zacit zmena?
V ZŠ mě to nepřekvapuje, ale ve speciální škole doufám, spíš věřím, že to tak není. Syn za tři dny do speciální školy nastupuje. Ty děti tam nejsou z plezíru, nebo proto, že by to byli nevychovaní spratci. Proto mě to spojení speciální třída a spratek trochu překvapilo. Ale už po dalších informacích chápu, že v té knížce to tak není, a že tam hraje roli i ten překlad názvu.
Kdysi jsem nějaký čas pracovala na oddělení pro děti s výchovnými poruchami...některé z nich se chovaly a vůči okolí projevovaly opravdu strašným způsobem...bylo to velmi těžké...ale při seznámení se s jejich anamnézou jsem si uvědomila,že jsou vlastně ještě "zlaté"
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY