Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline tv
4303 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 10:46

Maureen Pinot Noir stesdíky moc. Snad to nějak zvládnu. Teda určitě.

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 11:00

tvzvládneš to určitě. Moje kamarádka učí už léta ve školce a škole pro autistické děti a je hrozně spokojená. 

Budeš mít někoho, kdo ti zkraje pomůže?

Offline tv
4303 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 11:09
Reakce na rasaNori:

tv ty historky co obcas doda svagrova, no nezavidim. Ale horsi jsou pry rodice tech deti, nez deti samotne...

​Ano, znám to. Naštěstí takoví nejsou všichni.

Offline tv
4303 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 12:02

continuity děkuju . Ano, ano, mám, vím, ke komu se kdykoli obrátit pro radu.

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 13:04

tv Četla jsi knihu Spratek? To je právě příběh z takove specializované třídy. Tam jsou místy i takové hezké momenty, moc ti přeji aby ses na to dokázala dívat tak jako oči té autorky;-). Věřím že to zvladnes, budeš vidět ze dne hlavně to dobré a to špatné budeš brát že to tak prostě je;)

Online Pinot Noir
30120 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 13:09

Karja doufám, že na děti ze speciálních škol a tříd nepohlížejí jejich učitelé jako na spratky

Offline Potrefenáhusa
39101 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 13:44

Pinot Noir ja to kdysi četla, ono je to o hodně zanedbané, asi i týrané a zneužívané problémové holčičce v Americe a o tom, jak se její učitelka snaží s ní navázat vztah 

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 14:53

Pinot Noir Ono je to přeloženo z originálu názvu One Child;)

Offline MP Marge
6932 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 17:49

Karja A hlavne predpokladam, ze je to mineno ironicky. 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 17:57

Pinot Noir ne, je to moc pekna kniha. Je to mysleno jinak. Je to o tyrane a zanedbane zacce. Ta ucitelka je k ni nkedriv hrozne skepticka ale potom se jeji pohled zmeni. 

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 17:59

Pinot Noir a ano spousta ucitelu se na sve zaky.diva jako na spratky, nebo i jinak pohrdave a rasisticky a o to je to horsi. Kde jinde ma zacit zmena?

Offline tv
4303 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 18:07
Reakce na Karja:

tv Četla jsi knihu Spratek? To je právě příběh z takove specializované třídy. Tam jsou místy i takové hezké momenty, moc ti přeji aby ses na to dokázala dívat tak jako oči té autorky;-). Věřím že to zvladnes, budeš vidět ze dne hlavně to dobré a to špatné budeš brát že to tak prostě je;)

​Nečetla.děkuji za povzbuzení. Na té škole pracuju už šestým rokem , ale byla jsem asistentka a vychovatelka. A učit jsem nechtěla, protože ta zodpovědnost za děti je obrovská. No a posledního půl roku jsem ze dne na den byla třídní. Ale to byla třída praktická (dříve zvláštní). Ale těžká postižení, no, jak jsem psala, mám obavy.

Hezkých momentů mám ale plno. Jdu ráno si Hrušky pro rohlíky a žáček na mě přes ulici hulaka: " Dobrý den, paní učitelkou Terezko!". Nebo potkám ve městě holčičku a: " Ahoj Teryyyyy! Můžu tě obejmout? Co dělají kluci a kočky?" To potěší.ale samozřejmě plno hezkých momentů je i ve škole. I když je to náročné.

Offline Jitka77
1963 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 18:33

tv Ta zodpovědnost je reálná a předstartovní horečka pochopitelná Možná to tak prožíváš právě proto, že máš představu, do čeho jdeš. Zase už znáš fungování školy, máš tam zázemí... není to stejné jako začínat z nuly nebo nastupovat do nové práce. Až to doopravdy nastane, dost možná budeš brzy klidnější, teď můžeš jen přemítat zleva zprava a to je kolikrát peklo. V tomhle obdivuju muže (myslím mého), že si umí říct "s tímhle si budu dělat starosti až ..." Já to taky moc neumím.

Offline tv
4303 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 19:00
Reakce na Pinot Noir:

Karja doufám, že na děti ze speciálních škol a tříd nepohlížejí jejich učitelé jako na spratky

​Nemyslím si, ze se na ně takto dívají. 

Offline tv
4303 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 20:01

Jitka77já to právě nedokážu hodit za hlavu. Ale prožívám takto všechny změny. Ono to nějak dopadne, stále si říkám. Než ty děti nějakým způsobem "nacitis", trvá to i několik měsíců. Pak vám napíšu, jak jsme to zvládli.

Offline DruI
5620 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 20:03

tv Tak držím palce, ať si to hezky sedne

Offline Malenge
4874 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 20:10

tv určitě jsi úžasná učitelka, držím pěsti

Offline tv
4303 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 20:14

DruI Malenge moc děkuju.

Online Pinot Noir
30120 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 21:00
Reakce na Candance:

Pinot Noir a ano spousta ucitelu se na sve zaky.diva jako na spratky, nebo i jinak pohrdave a rasisticky a o to je to horsi. Kde jinde ma zacit zmena?

​V ZŠ mě to nepřekvapuje, ale ve speciální škole doufám, spíš věřím, že to tak není. Syn za tři dny do speciální školy nastupuje. Ty děti tam nejsou z plezíru, nebo proto, že by to byli nevychovaní spratci. Proto mě to spojení speciální třída a spratek trochu překvapilo. Ale už po dalších informacích chápu, že v té knížce to tak není, a že tam hraje roli i ten překlad názvu. 

Offline Maureen
příspěvků moje polička 30. srpna 2026 09:26

Kdysi jsem nějaký čas pracovala na oddělení pro děti s výchovnými poruchami...některé z nich se chovaly a vůči okolí projevovaly opravdu strašným způsobem...bylo to velmi těžké...ale při seznámení se s jejich anamnézou jsem si uvědomila,že jsou vlastně ještě "zlaté"