Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:27
Reakce na Lilly_Ku:

ten díl Futuramy s tim pejskem je jedinej, kterej jsem fakt neviděla, opravdu to nešlo

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:32
Reakce na Lilly_Ku:

Nojo, dostalo mě to  

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:33

když mi bylo 9, dostala jsem zánět mozkovejch blan a protože jsem měla ještě neštovice, zavřeli mě na infekční. a co infekční schvátí, to už nikdy nenavrátí. tak mi tam máma přinesla hračky a knížky, kterejch jí nebylo líto, že už je nedostaneme zpátky. a protože ji doktorka nabádala, že musím bejt veselé mysli, vyrvala z jedný knížky o Palečkovi poslední kapitolu, protože tam všichni umřou nebo co, už si to nepamatuju, akorát vím, že to špatně dopadlo. tak abych nad tím nebulila, tak máma ten konec vyškubla. jenže já tu knížku už před tím četla, tak jsem furt tu poslední kapitolu hledala a nechápala, kam se poděla :-)

(a stěžuju si, že mi tam taky dala mou vymazlenou sbírku papírovejch panenek, který tam pak taky musely zůstat. to byla fakt rána...)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:40
Reakce na Lilly_Ku:

No to je strašný s tím pejskem!! Připomíná mi to, jak jsem kdysi na gymplu jednou zas trávila dlouhý večer čtením náhodných stránek Wikipedie a proklikla se k pejskovi Hachiko, já jsem jen z té stránky byla úplně vyřízená a bulela jsem úplně nezastavitelně, jak mě to dojímalo, navíc k tomu ty skutečný fotky psa jak čeká a čeká, no hrůza. Na stejnojmenný film, který pak natočili, jsem už neměla nervy se podívat a dodneška jsem tu odvahu nenašla, by mě to zas úplně rozložilo. 

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:41
Reakce na moora:

já jsem měla zánět mozkových blan v 6 a taky jsem byla v nemocnici na infekčním a tu svoji nejoblíbenější panenku jsem vyhodila z okna, pod které chodili rodiče na návštěvu.....ale pamatuju si, že v tý nemocnici měli sbírku těch úplně nejstarších čtyřlístků a já po nich strašně toužila.

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:43
Reakce na Karoleena:

já jsem takhle měla nekontrolovanej několikadenní brek z ruský knížky Bílý Bim, černé ucho. Strašný prostě.

A pak jsem ještě měla jako dítě knížku Bummi a to bylo taky strašný, fakt nechápu, co se tím sledovalo. Máma měla taky vypečený dětský knížky, takový různý horory o ztracených zvířátkách nebo mi utkvěla jedna Jak sýkorka přišla o ocásek...

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:44
Reakce na Potrefenáhusa:

na bulovce? ahoj sestro :-) a všimni si, co za vůni mám na poličce.

Online Potrefenáhusa
38539 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:46
Reakce na moora:

ne, já byla v Táboře, jelikož mě to postihlo na prázdninách u babičky ve Veselí nad Lužnicí. A šla jsem kvůli tomu asi o 2 měsíce pozdějc do 1. třídy a všichni už tam byli zkamaráděný!

A dobrá furt, ne, já jsem pořád nadšená.

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:50
Reakce na Potrefenáhusa:

výborná, furt se očuchávám.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:51
Reakce na Potrefenáhusa:

No a já ještě přihodím - babička mi když jsem ještě byla na základce hodně kupovala různý knížky o psech, třeba psí příběhy od Durrella, nebo Malinkatého kreténa od Frýbové, a jednou se jí podařilo pořídit mi knížku Blues pro čtyři tlapky, která je plná povídek které jsou výhradně melancholické až vyloženě smutné a srdcervoucí a to teda nebylo pěkný vánoční čtení tenkrát! :D

A taky jsem po mamce podědila knížku Divoký pes Dingo aneb příběh o první lásce (nebo tak nějak), která začíná tím, že ten pes dingo umře ve sněhové vánici, no samozřejmě jsem hned po takovým začátku s tou knihou okamžitě skončila. 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:52

já teda odjakživa bulím u všeho, i u kreslených filmů, ovšem od prvního porodu mívám takové návaly sentimentu, že mi třeba najednou vhrknou slzy do očí při reklamě!:-O nutno podotknout že dítku je již přes dvacet let a sice se to zlepšilo, ale nikdy nevymizelo...

Ze jo, ze to je az po prvnim porodu? Ja takhle prvni vanoce pote (diteti uz bylo 9 mesicu!!) propukla v plac u becky s vanocnimi kapry..! Jako kdybych v tu chvili nebrecela, tak bych se sama sobe chechtala az se v pase lamala... Fakt to bylo az komicke.. :)

Offline Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 20:57
Reakce na Pavlena:

OT:  zrovna u te becky mi to uprimne receno prijde celkem ma miste, nesmala bych se tomu ani nahodou - zachazeni s vanocnima kaprama je v podstate kulturne tolerovane tyrani zvirat ...

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 21:00

Jak je možný, že jsou všechny ty dětský věci smutný..to je pak traumátek..ale teda já tenkrát bulela i u Velký sýrový loupeže, znáte někdo? To sem i přes to měla dost ráda, to bylo spíš dojemný, než smutný 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 21:08
Reakce na Pavlena:

jojo. mně se to právě uplně poprvé stalo fakt u té reklamy:-) pár dní po návratu z porodnice, takže to vím jistě:P

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 21:12
Reakce na moora:

jdu si ji pridat. ale v Doufglasu meli jenom Love Story a ta se libila muzi, tak doufam, ze mi zitra nevycini az se vrati z hor, ze je jina. mozna to ani nepozna... 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 21:25
Reakce na Karoleena:

No to je strašný s tím pejskem!! Připomíná mi to, jak jsem kdysi na gymplu jednou zas trávila dlouhý večer čtením náhodných stránek Wikipedie a proklikla se k pejskovi Hachiko, já jsem jen z té stránky byla úplně vyřízená a bulela jsem úplně nezastavitelně, jak mě to dojímalo, navíc k tomu ty skutečný fotky psa jak čeká a čeká, no hrůza. Na stejnojmenný film, který pak natočili, jsem už neměla nervy se podívat a dodneška jsem tu odvahu nenašla, by mě to zas úplně rozložilo. 

jezismarja fenkou (byla to fenka, ne?) Hachiko jsem se dojimala taky, jednou mi dokonce volala maminka, ze v tv videla strasne smutny dokument o japonske fence, no bulely jsme u toho malem obe... a pak jsem za nejakou dobu stala v Tokiu na tom miste  (je to na Shibuyie) a tu sochu jsem si pohladila, bozi proste. 

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 21:37

A taky se vsichni tesite na film Psi poslani, co pujde za chvili do kin? To bude taky dojak jak svin.

Online Mulen
4965 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 22:16
Reakce na Lilly_Ku:

uplne nejhorsi je jedna epizoda Futuramy, kde si Fry vzpomene, ze v minulosti nechal sveho psa. dil skonci s tim, ze si rekne, ze na nej jeho pes urcite rychle zapomnel ... a pak pod titulkama bezi, jak na nej ten pes kazdej den  az do sve smrti chodil cekat pred jeho praci.

to jsem teda mela uplne na krajicku.

Já teda nejen na krajíčku... Na krajíčku mám teď, když to jen čtu 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 22:30
Reakce na Karoleena:

Ten film Hačikó, příběh psa je tak hrozně dojemnej, že jsem měla staženej krk půlku filmu a brečela bych z něj ještě teď.

A nejsmutnější dětská knížka, co si pamatuju já, je O liščí mámě, o malé lištičce, která přijde o maminku. Pokaždé jsme u ní se sestrou brečely, zároveň jsme ale stále vyžadovaly, aby nám ji rodiče četli. Mně se zdá, že děti mají smutné příběhy rády, zvlášť ty o zvířatech.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 22:32

Nesnáším filmy o zvířatech a nikdy na ně nekoukám!!! Nesnáším, když se děje něco šoatného zvířátkům. Šíleně mě to frustruje, pořád to mám v hlavě a pořád mě to drásá. A dobrý konec to nezachrání.