Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 12:47

domenica Na Štědrý den u nás televize neběžela. U večeře bych to nechápala vůbec. 

Na Anděla páně bych se možná i podívala, ale odpoledne máme dlouhou každoroční procházku s kamarádama a dětma. Potom večeře a po večeři hodinka za domem, kdy se sejde asi 15 rodin na svařák, punč a pokec. Zapálí se lucerničky a prskavky. Některé děti berou nástroje, hraje se a zpívá.  Dřív to byl čas, aby Ježíšek nanosil dárky pod stromeček. Dnes je z toho tradice, kterou si všichni užijeme. Kolem 19 se teprve dostanem k dárkům. Televize se tam nikam nevejde, ale nám ani nechybí. 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 12:53
Reakce na Mutziputzi:

Se přiznávám, že by mě ani nenapadlo se kouknout na štědrovečerní pohádku, bohatě mi stačí když omylem shlídnu "trajler" před zprávama, strašnej nešvar tadle produkce z peněz nás, daňových poplatníků!!

Z Anděla na horách a obecně humoru za bolševika je mi vyloženě nevolno.

​OK, odpouštím ti i nákup krému La Mer 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 12:56

Renusatko 

Tak to je krásná tradice.

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 13:10

Renusatko To je fakt krasny. Muj stryc bydli ve vsi, kde je tak 10 domu, plus par letnich chat a maji dokonce stredrovecerni zpivani u stromecku u kaplicky:-). Kazdemu prijde rucne psana pozvanka, nekdy namalovana. Mi to prijde fakt hezky. A jeden cas u nich psaly i jedny deti noviny, samozrejme zpravy typu:Pepovi prijede na dovolenou sestra, pani Novakova ma 10 novych kraliku, na mezi rozkvetly kastany. To byla legrace, jeden tyden vyrazily decka na reportaze a dalsi tyden to prodavaly:-))

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 13:28

Karja Noviny jsou super nápad . Vždycky je to o stejně naladěných lidech. My jsme měli štěstí, že je nás tady opravdu hodně rodin se stejně starými dětmi a ještě jsme si sedli. Těch akcí máme mnohem víc, některé jen pro rodiče, některé pro rodiny. Máme třeba každý týden večer deskových her, kdy se sejdeme střídavě u někoho v bytě, a jeden den angličtinu s rodilým mluvčím (kamarádem jedné rodiny). Dřív jsme organizovali velký dětský den, soutěže, grilování, posezení. Dnes je z toho oslava konce školního roku . Několikrát za rok vyrazíme na hromadný výlet. Jdou s námi i ti 15-16 puberťáci, protože se znají a je jich v té partě 7, takže cestou rozeberou svoje problémy s námi. 

Mimoto nemám ani problém s tím, že by kluci seděli u počítače. Raději lítají venku. A to jsme střed Brna, ale takové trochu oddělené ulice, za námi už nic a mezi domy to pískoviště 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 14:13

Mně takhle komunitně pořvávaj pod oknem na letním bytě. Peklo.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 14:19

Mně je úplně ouzko, když si představim, že bych se nastěhovala do baráku, kde se sousedé druží, by mě zabilo!

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 14:20

Mutziputzi přesne

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 14:35

Mutziputzi Tak vzdycky se na to muzete vykaslat, ze jo! On by te nikdo nenutil vickrat:-). Ale tohle se dost hodi pak prave s deckama, ze je muzes nekam upichnout, nemusis vodit do skoly a tak. Me zas zabiji, kdyz me nekdo ze sousedu nepozdravi, ale ocividne je to muj problem a tvarim se asi jak kokos. Protoze pritel o vsech dost vi, kde pracujou, kdoze jezdi kam na chatu, minule me dostal tim, ze rekl o zensky z vedlejsiho baraku, ze je to jeji druhej manzel:-))). WTF jako, prazska anonymita neexistuje, kdo vi, co vedi ty lidi o me. :-))

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 14:37

Fakirka 

lol, mám to stejně, včera jsem si v noci v zoufalství pustila kriminálku las vegas, protože jsem nával rolniček, princezen a štěstí už nemohla vydržet.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 14:40

Mutziputzi Mě teda taky.

20970 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 14:41

Karja Ne každej se dá se ctí odpálkovat ..no mě představa, že se někde družim, nedejbože že spolu hrajeme hry a zpíváme úplně rozesmívá)))

Online Karja
44760 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 14:44

Mutziputzi Ja myslim, ze po par kyselejch ksichtech by te nikdo nezval nebo si to nejak neumim predstavit, ze bys jako ve svym veku ve svym volnym case s cizima lidma neco MUSELA.

20970 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 14:47

Karja Tak já jsem hrozně dobrosrdečná, takže kyselý ksichty na bližní své ani sousedy házet nechci, nechci se ani omlouvat, ani vymlouvat, ani omluvit a pak spolužít s někym, kdo o mě může komunitně spřádat svoje názory a představy za mý neúčasti, samozřejmě, že bych se ničeho účastnit nemusela, ale já chci takový sousedy, který to ani nenapadne

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 15:01

My míváme na konci léta street party. Jsme slepá ulice, takže na konci se postaví stan, každý něco donese, za vybrané peníze se koupí bečka a třeba maso na gril. Účast není povinná, ale je to vždycky fajn, někdo přitáhne kytaru, někdo vyštrachá staré fotky, jak naše ulice vypadala kdysi, atd. A zatím se to sešlo tak, že každý ročník se zapíjelo nějaké dítě. No bývá to veselé.

20970 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 15:02

brrr Nejhorší je ta kytara!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 15:02

Mutziputzi My určitě nežijeme nijak komunitně, ani nejsme sousedi . Je pravda, že vy třeba děti nemáte, tak není důvod nic takového dělat. Sama bez partnera a bez dětí  bych určitě mezi rodiny s dětma nešla. Nikdo do těch aktivit není nucený...napíše se jedem na kola, kdo se přidá a většinou všichni. Nemyslím, že by to někdo dělal kvůli sobě, ale určitě všichni kvůli dětem. Já jsem ráda zase , že moje děti nesedí u počítače, že nemusíme trávit čas u televize a pročítáním všech bulvárních servrů a sledováním Instagramu celebrit. Každý má o životě jinou představu. 

20970 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 15:04

Renusatko Tak ono to naštěstí není buď a nebo...

20970 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 15:17

.... a já na sousedský party