Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 18:13

Luna no, vždycky je dobrý mít nějakou vizi  (já bych se taky přestěhovala do ještě většího)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 18:17

Já třeba znám všechny svoje sousedy. Jednak tady bydlím 18 let a manžel skoro 40 a jednak je nás v domě  12 rodin, ale na družení to rozhodně není. Vše ve věku 70-90 let.  

Je pravda, že "družení" se sousedy si neumím asi představit taky, ty si člověk nevybere nemusí mít vůbec nic společného. Já trávím čas s lidmi, které jsem si vybrala, znám je dlouho a máme společné zájmy. To beru opravdu jako úplně něco jiného. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 18:25

Renusatko Právě, že jak máme tu street party jednou za rok, tak je to tak akorát. To si zvládnout popovídat i lidi, kteří nemají společná témata. Být to častěji, tak už to asi taky není ono. A my jsme taky ulice, kde lidi bydlí celý život, přistěhovalí jsou jen dvoji. A teda musím přiznat, že někteří naši sousedé mají docela smysl pro břitký britský humor a to jsou pak záseky.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 18:26
Reakce na Mutziputzi:

brrr Nejhorší je ta kytara!

​Jednou za čas se snese a to říká člověk, který hromadné zpívání docela nesnáší.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 18:34

brrr brrr To mi přijde třeba taky v pohodě. Moji rodiče mají na ulici něco podobného. Letní turnaj v pinpongu s pivem. Tam je to spíš o tom, že to není tak anonymní, jako třeba panelák. Oni se znají třeba 40 let, vidí se na zahradě, pokávají se. Rozešlou se pozvánky a jde, kdo chce. Organizují to též spíš mladší rodiny, co mají děti. V anonymním paneláku bych na takovou akci nešla . Nebo u nás se 70+ na čajový dýchanek. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 18:35

brrr No prave, hlavne je clovek zna a da se na leccem domluvit ohledne verejnyho prostoru a tak.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 18:39

Renusatko Hele myho pritele, kdyz bydlel s kamaradem pozvala sousedka 70+ na vanocni posezeni. Udelala jim veceri, dala cukrovi, ze jsou prece sousedi a jsou vanoce:-)). 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 19:20

zdají se mi poslední dobou divný sny. fakt divný. a ještě na sebe navazují.

v dnešním snu jsem si v katalogu vybrala modrý tank. obří mašinu velkou jako dům. když ho přivezli, zjistila jsem, že tam, kam ho chci dát, už stojí obří červený tank, který jsem si koupila v předchozím snu (ten se mi zdál někdy předevčírem) a že nikam nevleze. obří tahač s tankem stál před hospodou a čekal, co bude. pak mi došlo, že na oba tanky nemám peníze. ještě teď cítím tu úzkost, se kterou jsem si přála, aby to byl jen sen, a tu úlevu, když mi ve snu došlo, že to opravdu jen sen. nicméně sen byl tak živý, že jako první jsem ráno vykoukla z okna, jestli před hospodou náhodou nestojí tank... 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 19:45
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 19:49

Jiná Realita To jsem zvědavá, co budete dál kupovat. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 21:17

Jiná Realita  Nemohla jsem to asi minutu dočíst, protože jsem neviděla přes slzy. 

Offline pecka
6200 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 21:32

Jiná Realita  rozmýšľam,prečo práve modrý a červený tank.Budú pre pupika?

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 21:48
Reakce na Lama_z_Lana:

Já se přiznám, že už dva dny jenom ležim, žeru, koukám na pohádky, nad ničím nepřemýšlím a je mi blaženě. A myslím, že to ještě další dva dny vydrží.

​ja si myslim,ze se neni zac stydet. Mam to stejne,jen misto televize civim do detektivky od Jeziska.

Blazene mi teda neni.je mi tezko jak od zaludku (neovladla jsem se a vyluxovala tac uzasneho cukrovi od svagrove),tak na duchu,neb jsem mela tesne pred svatky opravdu neprijemnou situaci v praci a hrozne mi to lezi v hlave.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 22:04

Gatita Tak ted si uvedomuju jediny pozitivum moji chripky, vloni jsem z toho zrani temer valila na pohotovost se zlucnikem:-)). Neprijemnou situaci v praci jsem taky mela, jedna kolegyne proziva dlouhodobe takove nestastne obdobi a ja ji asi budu muset rict, at me z toho uz bohuzel vynechava, protoze si to pak docela odnasim domu. Jako neda se svitit, fakt nad tim kolikrat dumam doma a v praci mi stoji prace a nemam na tu praci tolik energie.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 22:32
Reakce na Ounz:

a čím větší město, tím líp..na venkov a do hor jen na dovolenou 

​Miluju anonymitu Prahy. Zároveň ale bydlím ve čtvrti, kde se často přihodí, že se po čase původně cizí lidi začnou zdravit a buď u toho zůstane nebo časem prohodí pár slov, to je fajn.. vlastně to mám vyloženě ráda. Ostrůvek "pospolitosti" ve městě, přesně v takových mezích, jak je mi to milé.  V domě se taky všichni zdravíme... Na zpívání koled to není a nebude a tak mi to vyhovuje.

Gatita 

Snad nejsem zas moc ostentativní,  ale mluvím fakt za sebe. Některé zvyky a obyčeje, spojené s určitým prostředím v kombinaci s určitou povahou, mi přijdou hezké, jen vím, že pro mě to není.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 22:59

Gatita Ja se nestydim. Parkrat do roka potrebuju par tehle totalne pasivnich dnu, abych se nezblaznila :))

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 23:11

domenica ja se do vas nechtela nijak navazet, to vubec! jen mi to nedalo,kdyz se tu na zminku o zpivani koled vyrojilo nevimkolik prispevku,kde se nad tim uzivatele skoro az hrozili.mam totiz obcas pocit,ale mozna je to jen pocit,ze kdo se tu nepovazuje za sociofoba nebo aspon za introverta,co si za vsech okolnosti vystaci sam, je ucineny slunickar.ja si taky nepadam se sousedy do naruce,ale letmy spolecensky styk jednou rocne me nijak nedesi.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 23:17

Gatita Hlavně u nás ani nejde o žádné sousedy, zpívání koled mezi dospělými a komunitu. Jde o setkání s přáteli na Štědrý den, kdy koledy zpívají děti tak 8-12 let.  Divím se, kam se to může posunout. 

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 23:23

Renusatko  jo jo,staci nevinna zminka a rozjede se diskuze.ale proto sem chodime,ne :)

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. prosince 2017 23:39

pecka  Napotřetí bude ten tank bílý a bude pěkná trikolora. Třeba s nimi chce Jiná Realita vyrazit na hrad varovat prezidentské kandidáty.