Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 12:41
Reakce na Karoleena:

... přítelovi třeba vůbec napřed nešlo na rozum s čím jako bude jíst sýry a šunky když ne na chlebu, prostě ho vůbec nenapadlo, že se dají jíst i bez ...

Nojo, tohle mě nejde do hlavy taky. Prostě chleba s maslem a se šunkou večeře je, ale samotná šunka ne. To bych zemřela hlady  

Já jsem asi trochu prasáckej strávník. Skoro nejím maso (nechutná mi), ale s přemýšlením o jídle si hlavu moc nelámu. Takže k snídani pečivo s máslem a s medem, k obědu svíčková s pěti (maso dostane kolega) nebo jiná česká klasika, k večeři salát a kus pečiva. Jako fakt nevím, co bych dělala, kdybych měla nějaký problém nebo musela držet dietu, to by byla moje smrt. 

Moje smrt bude jistojistě i mateřská, protože navrch neumím vařit a krutě mě to nebaví. 

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 12:45

viktorka_od splavu Škoda, myslela jsem, že by mohl zafungovat tatínkův příklad.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:01

MP Meri No mně když dalo dítě jasně najevo, že se buď obejdu bez chleba a pečiva, anebo bude řvát, řvát a řvát, tak jsem že dne na den nahradila pečivo suchary (značka wasa mi chutná nejvíc). Pak jsem zjistila, že to nedělá dobře ani mně, takže se pořád chlebu a pečivu spíše vyhýbám. Ale ja jsem odjakživa milovala k večeři třeba kombinaci sýrů, oliv, zeleniny (s vínem) bez pečiva. Mrzí mě jen, že už nepeču vlastní chleba, to mě bavilo.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:05

asi to bude o nejakem nastaveni, pecivo doma neni uz leta, proste je tak nejak navic

a to neresim zadny dietni nebo jiny problem... jim ho vlastne jen v restauracich....

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:14

Sweet Potato moje pazravy ditko se tatinkova prikladu docela drzi, byt teda uz trochu rozumu pobral a celkem se mu zalibila ta posilovna, tak ted je docela ok. jak se stravuje u tatinka si umim predstavit ale radej na to nemyslim. pritom jako malej byl spis po mne, nechtel jist vubec. pubertou se to obratilo.

49374 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:21
Reakce na MP Meri:

Nojo, tohle mě nejde do hlavy taky. Prostě chleba s maslem a se šunkou večeře je, ale samotná šunka ne. To bych zemřela hlady 

tak to by samozřejmě umřel hlady každej. v tom je ten problém 
(teda krom whiskas, která po plátku šunky tloustne

když bez chleba, tak a) té šunky musí být tak 3-5x tolik + musíš mít něco jako přílohu už jen kvůli trávení, na samotný maso není člověk stavěný. no a pokud nechceš za chvíli šílet od hladu tak to samozřejmě nemůžou být tři lístky salátu.. dokonce ani třicet. syrová a tepelně upravená zelenina, různé ořechy a jiné vymyšlenosti. je třeba nad tím hodně přemýšlet, a pak to může i fungovat. pokud to nepotřebuješ jsi vítěz:-)

Online 999
19828 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:24

viktorka_od splavu Já nerozumím tomu, co píšeš... Co musí mít člověk za přílohu, aby mohl trávit maso? 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:25

viktorka_od splavu Použila jsem slovo "nezhubla", nikoli ztloustla a to je rozdíl. Já měla k té šunce chleba. A garantuji ti, že po pár odlehčujících dnech hlady nikdo neumřel.

49374 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:26

999 chceš říct, že člověk může jíst jenom maso? nemyslím teď v jednom konkrétním jídle, ale pořád?

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:27

viktorka_od splavu Taky mě zajímá to, na co se ptá 999 . Ty to máš nějak detailně nastudováno? Nic podobného jsem zatím neslyšela, ani nečetla, tak se ráda poučím.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:28

viktorka_od splavu Myslím, že maso + zelenina by neměl být problém, nebo ano? Fakt mě to zajímá. 

49374 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:28

whiskas nechápu... MP Meri má tu představu jako spousta lidí, že kdo nejí chleba tak musí jíst výhradně jenom to co si "normální lidi" dávají na ten chleba. a to se jí snažím vysvětlit že nelze. tečka.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:30

viktorka_od splavu A já nechápu, proč by to mělo vadit. A když jsi napsala nelze, tak jsem nabyla dojmu, že to máš nějak podloženo. 

49374 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:33
Reakce na whiskas:

viktorka_od splavu Myslím, že maso + zelenina by neměl být problém, nebo ano? Fakt mě to zajímá. 

​no to jistě neměl. ale o zelenině řeč nebyla, byla řeč o tom, že místo chleba se šunkou jen ta šunka=večeře. zkus se oprostit od svých jídelních podivností a představ si běžného spoluobčana, který si k té večeři dá dva tři chleby, řekněmě 10dkg šunky + rajče a půl papriky. vynechá-li ty chleby, nic se mu nestane, ale dlouhodobě to prostě nevydrží. to je to, co psala Meri.

49374 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:37
Reakce na whiskas:

viktorka_od splavu A já nechápu, proč by to mělo vadit. A když jsi napsala nelze, tak jsem nabyla dojmu, že to máš nějak podloženo. 

​asi si stále nějak nerozumíme, nebo fakt si myslíš že jde dlouhodobě jíst úplně přesně to, co lidi jedí s pečivem, jen bez toho pečiva? bez toho aby třeba přidali zeleninu? spousta spoluobčanů zeleninu nejí vůbec.. takže máslo+šunka? a obdobně tak celý den? týden? měsíc? maso bez brambor, smažák bez hranolek, svíčkovou bez knedlíků? jako umím si představit, že dotyčný zhubne. ale určitě bych to jako dietu nikomu nedoporučila:-))

Online 999
19828 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:40

viktorka_od splavu To nechci :-). Mě jenom zajímala ta konkrétní část  té šunky musí být tak 3-5x tolik + musíš mít něco jako přílohu už jen kvůli trávení, na samotný maso není člověk stavěný

Online 999
19828 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:44

viktorka_od splavu Já takhle teda nejím, ale co by na tomhle mohlo někomu uškodit? 

."..maso bez brambor, smažák bez hranolek, svíčkovou bez knedlíků? jako umím si představit, že dotyčný zhubne. ale určitě bych to jako dietu nikomu nedoporučila:-)) "

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:45

viktorka_od splavu Můj jídelníček neznáš, ale to nechme stranou. Stále nevidím problém v tom, že si někdo dá k večeři pouze šunku, nebo jiné maso, pokud mu to vyhovuje. 

Offline prďola
4466 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:46

... je třeba nad tím hodně přemýšlet, a pak to může i fungovat.

​mám vyzkoušeno, že přemýšlet nad tím je nutné jen do té doby, než si člověk zvykne na jinak poskládaný jídelníček, pak už je to rutina.

a taky si tak nějak myslím, že přemýšlet nad tím, co člověk jí, není tak úplně na škodu :-)

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:48

viktorka_od splavu Já myslím, že pokud to někomu vyhovuje (vyřadit přílohy), tak to snad není problém. Ale je-li to nezravé/škodlivé, to netuším. Proto jsem se ptala, jestli jsi o tom něco více četla, když s takovým přesvědčením píšeš, že je to špatně. Já takto nejím, přílohy někdy mám, někdy ne, takže jsem se ptala jen ze zájmu.