Jestli se neudržíte a sesypete do krabice, nabízím složení a odeslání zpět! Já hrozně ráda skládám a nemám ty výsledky kde skladovat. Skládala jsem i 5000 kousků babylonu se žlutozlatým filtrem ![]()
Přiznání
Týjo, 5000 kousků??
Tak to vyšší stupeň musí být už jen pytlík strouhanky a skládat z toho rohlíky..![]()
mami?! ![]()
Ale přiznávám, že jednou jsem to vzdala, bylo to jen 1000 dílků, ale šlo o černobílou fotku dvou do sebe zaklíněných milenců u koně šediváka. Na to havran "nikdy víc!"
kdysi jsme měli puzzle, byla to dobová fotka z letiště. Vypadalo to tak, že dole byl zelený pruh trávy, pak dav lidiček obdivujících dvouplošník a nad tím modré nebe. Složili jsme jen o málo víc než to letadlo ![]()
Ano, tohle bylo podobné peklo. Představte si toto, na 2000 kusů, vzdala jsem to :

bože, já jsem začal strašně chtít puzze s 2000 dílky!
priznavam, ze nechapu, jak tohle muze nekoho bavit
matka to taky nechápe :D já jsem skoro jako ti autisti ve filmech, jak to skládají obrázkem dolů (ne, přeháním, ale tyhle drobné věci mě fakt baví).
Přijde to na mě cca jednou za 5 let, kdy potřebuju soustředěnou činnost, vazba ruka + oko + mozek zaměstnaný plně , ale úplně jinak než normálně.
Kdysi jsem četla, že skládáním puzzle relaxuje britská královna, tak jsem si řekla, že když to funguje na její stres, že by mohlo i na můj. No, tak tento Monet mě opravdu nezrelaxoval :-)
bože, já jsem začal strašně chtít puzze s 2000 dílky!
Tyto nechcete, věřte mi. Impresionismus má ty nejasné viditelné tahy štětcem, pak ten obraz zvětšíte na puzzle o rozměru 150 cm x 50 cm....a na jednotlivých dílcích máte nakouskované nejasně šmouhy. Takové velmi velmi impresionistické to je. Ale skládat se to nedá. ![]()
Já mám pocit, že by mě skládání puzzle asi bavilo. Ale určitě bych se k tomu nedokopala, že je to jako ztráta času a můžu v té době dělat něco užitečnějšího. Jako třeba vysedávat hodiny u netu nebo tak
Dostala jsem krásné antistresové omalovánky, celý dny jsem teď doma a stejně si nenajdu chvíli si k tomu sednout. Přitom výtvarné věci mě hrozně baví. Ale v práci, ne doma. Divný.
mne to prave pripada jako silene ztrata casu, predstava, ze hledam mezi 985 dilky modre oblohy ten správný...
no a antistresove omalovanky dtto. Z tech jsem v tlkau, jen to vidim. Nektere ty motivy jsou tak titerne, ze to ve me stres spis vyvolava. Ja mam na stres jine metody.
Monet pusobi dost relaxacne v galeriich, to muzu doporucit.
Moje první puzzle bylo toto:

Pak jsem ještě skládala dvoje s podzimním motivem, na kterých byly jen všechny odstíny hnědé, červené a oranžové. Můj muž říkal, že když se mě bude chtít zbavit, koupí mi puzzle. ![]()
Ach, jediné puzzle, ktoré somkedy zložil, bol 12 dielny šmoula. Idem sa zakopať. ![]()
Já dostala antistresové spojovačky. Nejznámější stavby světa z tisícovky čísel,teda čísílek velikosti makového zrnka. To je o oči a dokonce myslím,i o nervy. Mě to spíš stres vyvolává.
Jake treba (metody na stres)? Ja tu svou idealni furt hledam, ze bych se inspirovala :)
Abych teda taky neco prihodila: chodim na jogu s meditaci, to u me pusobi spolehlive. No a taky cteni, takhle kdyz si uvarim dobrou kavu a v klidu si o vikendu neco prectu, to je blaho!
Ač netázána, odpovím taky, na mě spolehlivě funguje pohyb, nejlepší je snad plavání, ale s rizikem, že mě v bazenu rozčílí 'bába vplavná' jinak rychlá chůze, běh dřív i jízda na kole, to když jsem měla možnost vyjet do lesa, a taky pak pečení - prostě se soustředím na úplně jinou činnost a tu hlavu si srovnám. Jógu jsem nezkoušela zas já, nevím, jestli bych to vydržela. Kamarádka mi koupila jako dárek dvd s powerjogou od Krejčíka (?) a já to nedám. Vím, že je powerjoga něco trochu jinýho, ale mě tam děsně rozčiluje ten blazeovanej unylej přednes. Mohla bych jen doufat, že ostatní mluví trochu jinak
kavu? hmmm, zalezt si do postele s knizkou a dobrym jidlem a pitim to je blaho:-) jidla ne moc, ale miluju "od vseho neco" po par soustech, ovoce, syry, orisky... to je pro me idealni lek spis na takove to vycerpani vnejsimi podnety. na vnitrni stres jit ven, pohyb, jen tak vyrazit do ulic a jit porad dal, kde to neznam a pak taktak dojit zpatky:-) nebo cilene beh, kolo, brusle.. brusle asi nejlip, nevim proc
ja jsem teda introvert, takze aktivity ve skupine me spis stresuji, hodina jogy-peklo, meditovat umim asi odmala sama od sebe:P jedine poradna parba to jeste tak zabira, kdyz se zadari:-)
Mně funguje pohyb venku, čím víc zelený barvy je okolo, tím líp, z těch vnitřních jsem se super odreagovávala na taiji, ale to bylo hodně i lektorkou. Pak chodím ještě na hodiny zpěvu, kde se učíme pracovat s dechem a hlasem, je to dost náročné na soustředění, tak musím pustit všechno ostatní z hlavy, takže to funguje taky.
Jógu naopak považuju za jednu z věcí, co mi spustila migrénu, pravda je, že spíš než s přednesem to souviselo s pohyby, které asi byly poslední kapka pro krční páteř, každopádně jsem zjistila, že to není pro mě.
viktorka_od splavu Dobrá pařba, když se povede, taky zabírá, ale ty rána, ty většinou moc anistresový nejsou :-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje