Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline 999
19625 příspěvků moje polička 23. února 2017 11:26
Reakce na Potrefenáhusa:

V určitém věku chceš mít to, co má každej . Budu hodná teta...

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 23. února 2017 11:47
Reakce na 999:

tak ještě vysondujte, abyste se nesekla :-D

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 23. února 2017 11:50
Reakce na Potrefenáhusa:

Jasně, hlavně nenápadně.

Už jsem tě několikrát prosila, abys mi nevykala, já ti taky tykám .

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. února 2017 20:47

přiznávám, že mě tohle sice nepřekvapilo, přesto mám z toho opravdu špatný pocit.

http://zpravy.idnes.cz/turecko-nemecko-erdogan-0sy-/zahranicni.aspx?c=A170223_172500_zahranicni_aha

vyplývají z toho podle mě různé závěry, např. skutečnost, že o integraci turků v německu lze mluvit jen stěží, pokud stojí za to tureckému prezidentu tam jezdit agitovat za situaci v turecku. asi tam tedy musí být značný počet jakože němců, kteří se cítí turky.

vůbec si nedokážu vybavit jinou situaci v nedávné historii, bohužel (velmi vzdáleně) asi kromě předzvěsti nacismu v čechách, kdy by státní představitelé nějaké země jezdili do jiné skutečně vzdálené země, kde žije třetí generace jeho kdysisoukmenovců, aby tam agitovali za něco, co chtějí prosadit ve vlastní zemi. jakože by třeba sem přijel někdo z ukrajiny nebo vietnamu, aby ho podpořili při volbách na ukrajině nebo ve vietnamu (?!).

o spolku ditib raději nemluvě. 

může mi někdo říct, jestli má toto někdy v nedávné době někde obdoby?

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 23. února 2017 21:54

Ještě vyšší level než skládaní puzzle je lepení střepů. A za to jsou lidé dokonce i placeni (sice blbě, ale jsou). Nám kdysi jeden odborník poradil k lepení flašku vína a to to pak šlo od ruky

Online Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 24. února 2017 17:53
Reakce na brrr:

neco jako tohle? 

https://en.wikipedia.org/wiki/Kintsugi

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 24. února 2017 19:09
Reakce na Lilly_Ku:

Myslela jsem spíš tohle:

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 25. února 2017 17:36

Byla jsem na výstavě Retro a zamilovala jsem tam se do čajovýho servisu. Takže... milý Ježíšku, vím, že je chvilku po Vánocích, ale jestli to tu čteš...

Online Friga
2050 příspěvků moje polička 25. února 2017 17:45
Reakce na coralline:

Zbytky tohohle servisu maji doma nasi, maji nekolik servirovacich mis, i na polevku, omacniky, male talire a salky na kavu. Konvice na caj (mala a velka) a dve cukrenky se rozbily v prubehu meho detstvi. Mozna maji i dalsi kusy, ale to si ted nevybavuju. Hrozne se libi uz od mala, kdyz se rozbila jedna z konvic, tak jsem to obrecela . Na te fotce je, myslim, ta mensi.

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 25. února 2017 19:14
Reakce na Friga:

Jsem úplně zelená závistí. Kdybych to měla doma, tak bych to nejspíš strčila za vitrínku a chodila nad tím áchat. A pila čaj z reklamního hrníčku. Jenže k čemu to potom je, že jo.

Online Friga
2050 příspěvků moje polička 25. února 2017 20:45
Reakce na coralline:

Ja jsem jako mala nechapala, proc to nasi normalne pouzivaji, proc to neni to ve vitrine. Servirovaci misy se teda pouzivaji jen ve slavnostnich chvilich, treba na Vanoce. Pamatuju si, ze u tech cajovych konvic prasklo ucho, proste unava materialu, u cukrenek spadla vicka na zem a rozbila se. Tusim, ze ten servis podedila mama po prababicce, dostala ho uz nekopletni. Puvodne byl pro 12 osob, cukrenky byly tri.

Ted jsi mi ten servis pripomnela, tak nostalgicky vzpominam.

A mimochodem, je i varianta se zelenym prouzkem  (ale ta mi tolik nelibi, cervena je hezci), kdyz uz zelenas zavisti 

Online continuity
42342 příspěvků moje polička 25. února 2017 20:51
Reakce na Friga:

k cemu ty veci ve vitrine. u nas bylo ve vitrinach strasneho skla a akorat se to muselo pred Velikonocema myt (a vetsinou to nektera z sklenicek odnesla). ja ted pouzivam vsechno, co mam v kuchyni, i nejaky kristal a kdyz praskne tak prasne.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 25. února 2017 20:58

Jsem nemocna, pod praskama. Doba leceni 6-8 tydnu. Vcera slavila tchyne narozeniny a nutila mi alkohol. Ja to tak TAK nenavidim! Piju hodne malo, spolecensky pripitek ok, ale to, ze slavi narozeniny snad neznamena, ze se s ni musim ozrat. Zbytek vecera jsem se ji schovavala ze zorneho pole za manzelem. 

Postezovala bych si i na svagrovou, ale ta me tak krka, ze ten flame, co by z toho vzniknul, by me akorat vytocil tak, ze bych se s ni nemohla vubec videt, jinak bych ji neco rekla.

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 25. února 2017 21:00
Reakce na Solathis:

Tak napiste, cim vas nastvala

Online Friga
2050 příspěvků moje polička 25. února 2017 21:02
Reakce na continuity:

Dneska uz to samozrejme chapu, ale jako male mi bylo hrozne lito, kdyz se nektery z techto krasnych, starych predmetu rozbil. Jsem od narozeni materialista 

Jinak tady je jidelni cast servisu. Priznavam, ze doufam, ze zbytky tohohle servisu podedim ja 

Online Friga
2050 příspěvků moje polička 25. února 2017 21:07

A kdyz jsme u toho Sutnara, tak tohle je taky krasny servis 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 25. února 2017 21:17
Reakce na Candance:

Je tehotna, pije a kouri. Myslela jsem to stylem: nastvu se s vami a nebudu s ni schopna mluvit, abych ji nepropleskla. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 25. února 2017 21:21
Reakce na Solathis:

s tím se netrap, nic s tím neuděláš a není to tvá věc. 

to nucení k pití/jídlu/čemukoliv ze srdce nesnáším, uaaa

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. února 2017 21:22

Já před lety dostala od maminky starožitný kávový servis podobný tomu na obrázku. Dostala jsem ho se slovy, ať ho používám, že od toho to nádobí je. Sice jsem minimalista, výběr mě překvapil, ale používám ho ráda.

To mi připomnělo, že maminka měla krásný puntíkatý servis po babičcce a já jako malá rozbila omylem konvici. Tehdy jsem strašně brečela, mrzelo mě to za mamku. Ona byla naprosto úžasná, jen řekla, že se to stává, když se nádobí používá.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. února 2017 21:25
Reakce na Solathis:

Presne. Netrapte se tim. Mela jsem kolegyni, ktera kourila a nedodrzovala dietu pri tehotenske cukrovce, vzdycky jsem polkla a mlcela. Co jineho taky?