Bratr jejiho namzela ma aspergera, je hyperaktivni, ma zmeny v obliceji (je to malej kluk). Co je tehotna, neni ani schopna se na nej podivat a dela tohle. Waah! ![]()
co kdyz bude mit dite stejnou diagnozu kvuli jeji nezodpovednosti?
Přiznání
No, je krava
Sice jsem momentálně zelená, ale jinak zelenou nemám ráda. ![]()
přiznávám, že mě tohle sice nepřekvapilo, přesto mám z toho opravdu špatný pocit.
http://zpravy.idnes.cz/turecko-nemecko-erdogan-0sy-/zahranicni.aspx?c=A170223_172500_zahranicni_aha
vyplývají z toho podle mě různé závěry, např. skutečnost, že o integraci turků v německu lze mluvit jen stěží, pokud stojí za to tureckému prezidentu tam jezdit agitovat za situaci v turecku. asi tam tedy musí být značný počet jakože němců, kteří se cítí turky.
vůbec si nedokážu vybavit jinou situaci v nedávné historii, bohužel (velmi vzdáleně) asi kromě předzvěsti nacismu v čechách, kdy by státní představitelé nějaké země jezdili do jiné skutečně vzdálené země, kde žije třetí generace jeho kdysisoukmenovců, aby tam agitovali za něco, co chtějí prosadit ve vlastní zemi. jakože by třeba sem přijel někdo z ukrajiny nebo vietnamu, aby ho podpořili při volbách na ukrajině nebo ve vietnamu (?!).
o spolku ditib raději nemluvě.
může mi někdo říct, jestli má toto někdy v nedávné době někde obdoby?
Maďarská menšina na Slovensku.
Tu ale musím zdôrazniť, že aj keď aj medzi nimi je nejaké percento nacionalistov (asi ako v každom národe), tak tieto pokusy sú vyslovene živené zvonka rôznymi maďarskými populistami. Spolužitie je podľa mojich skúseností bezproblémoé a priateľské (žila som 11 rokov v mestečku so 70% madarskej populácie a u mnohých nie úplne blízkych kamarátok/známych ani len netuším, k akej národnosti sa vlastne hlásia.)
Bratr jejiho namzela ma aspergera, je hyperaktivni, ma zmeny v obliceji (je to malej kluk). Co je tehotna, neni ani schopna se na nej podivat a dela tohle. Waah! ![]()
co kdyz bude mit dite stejnou diagnozu kvuli jeji nezodpovednosti?
Je to krava, ale z toho môže mať rôzne iné diagnózy. Ak bude mať aspergera, tak pravdepodobne kvôli dedičnosti.
Ako je to otrasné a je to strašne emocionálne náročné vidieť to a nemať čo spraviť.
Ty asi myslis tu navstevu yildirima, ze? Pisu z mobilu a nejde mi kliknout na odkaz.
On prijel agitovat u potencialnich volicu. Turecko nedavno uzakonilo, ze i turecti obcane zijici v zahranici muzou volit v tureckych volbach (predtim to tak nebylo). Vzhledem k tomu, ze tureckou narodnost tu ma zejmena prvni generace gastarbeitru, tak se akp rozhodne vyplati tu agitovat, panc si tim nahoni hlasy do pripravovanyho referenda o ustave, co probehne v turecku.
No moc pekny to neni. Ale tohle jen k vysvetleni - on sem prijel agitovat proste proto, ze ted uz turci v zahranici muzou volit v tureckych volbach a on chce jejich hlasy.
Je tehotna, pije a kouri. Myslela jsem to stylem: nastvu se s vami a nebudu s ni schopna mluvit, abych ji nepropleskla.
A na světě je tolik zodpovědných lidí, co nemůžou mít dítě...
Jsem nemocna, pod praskama. Doba leceni 6-8 tydnu. Vcera slavila tchyne narozeniny a nutila mi alkohol. Ja to tak TAK nenavidim! Piju hodne malo, spolecensky pripitek ok, ale to, ze slavi narozeniny snad neznamena, ze se s ni musim ozrat. Zbytek vecera jsem se ji schovavala ze zorneho pole za manzelem.
Postezovala bych si i na svagrovou, ale ta me tak krka, ze ten flame, co by z toho vzniknul, by me akorat vytocil tak, ze bych se s ni nemohla vubec videt, jinak bych ji neco rekla.
Nucení k alkoholu taky bytostně nesnáším, i normálně natož když je člověk nemocný a pod práškama
Naštěstí mám rodinu poměrně normální a muž za mě rozpitou sklenku v pohodě dopije ![]()
Každopádně soucítím....
přiznávám, že jsem si vždycky myslela, že tyto akce suprmarketů jsou pro socky, lidi ducha mdlého a lidi, kteří nemají nic na práci a žádné životní starosti, takže jim nezbývá, než se přetahovat o jakési hrací karty za jedovatý a zbytečný šunt z číny. že normální lidé to nepodporují, protože neexistuje žádný důvod, proč to chtít mít doma.
a ono se jen těch hnusných hrnků rozdalo půl milionu (!, OMG), a pochybělo, takže by se rozdal asi klidně milion.
Už někdy před dvaceti lety bylo zjištěno, že když obchodníci udělají akci, při které se dá získat něco zadarmo (nebo skoro zadarmo), vždy to podcení. A tohle míří na děti, takže je to tutovka.
chachaa kdyz tyhle akce nekdy v devadesatkach zacly, kolegyne nanosila domu asi deset kilo piskotu, protoze nutne potrebovala jakousi plechovou pixlu. na piskoty![]()
vzpomnela jsem si na ni, kdyz se pina z maleru pana ucetniho zamilovala do pekare:-)
V sekunde, keď je z niečoho záležitosť namierená na deti a nebodaj ostatné to už majú, tak je ti ostrovtip, duchaplné životné postoje a starosti o vyššie dobro platné ako mŕtvemu zimník.
Zrovna tento týžden sa rozčúlila kolegyňa. Má druháčku na základnej škole. Dievča si zo školy prinieslo knihu s tým, že dostali v škole a majú si čítať a vyplniť hádanky. Ráno po príchode do školy pani učiteľka pýta 8,50€. Kolegyňa v šoku, že za čo? No za knihu. Bol prosím pekne v škole dealer s knihami! a rozdal deťom knihy. Detičky samozrejme knižky s radosťou vzali, nikto im nepovedal, že kupiť. Takže ráno bolo veľa rodičov právom nahnevaných. Ako si môže vôbec dovoliť učiteľ pustit predajcu k deťom? A ešte im rozdať knihy? No dúfam, že tam porobila poriadny vietor. Idem sa jej spýtať, ako to vlastne dopadlo. Vrátiť knihy počmárané asi nejde.
My jsme občas mívali ve škole akci, že v jídelně na stolech byly rozložené knihy a mohli jsme si nějakou vybrat. Ale všem nám bylo naprosto jasný, že si je normálně kupujeme a byla v nich napsaná cena. Někdo si koupil, někdo ne.
Podle mě, když nebylo jasně řečeno, že se ty knihy kupují a kolik stojí, tak by to mělo jít vrátit. I počmáraný. To je problém toho dealera.
podle mě by knihy měli klidně vrátit i počmárané, ten obchod nemůže být platný.
Bola som sa jej spýtať. Ona to zaplatila, a učiteľke dôrazne povedala, že ak sa to zopakuje, že sa do triedy vpustí dealer, tak pojde na mesto a podá oficiálnu sťažnosť. Ako sa poznám ja, tak by som tu knihu vzala treskla ju babe pod nohy so slovami, nech ju zaplatí. Lebo vinná je v prvom rade učiteľka, ktorá za deti v čase vyučovania zodpovedá. Donedávna chodili títo podomoví knihári aj k nám do firmy. Ale už sa im to zakázalo. Pretože ludia namiesto práce si chodili prezerať a vyberať knihy.
Ako to je nehoráznosť.
U nás sa občas stane, že príde email, že deti majú možnosť si kúpiť nejaké knižky lacnejšie, lebo sa to berie, ako väčší odber cez školu, ale oni to tým deťom ani neukážu, ale rodičom pošlú zoznam, či máme o niečo záujem.
tie akcie su problem a tento bol dvojnasobny, pretoze hrnceky sli vymenit aj za BILLA body, ktore ma clovek nazbierane na karte a inak nemaju prilis vyuzitia. inak mi je toto konkretne dost volne, tie hrnceky boli v deBille tak kratko, ze to deti skoro nezaregistrovali a do skolky si to, na rozdiel od plysaka nikdo nosit nebude. nastastie.
inak kvalita zalostna, vlani nam mam v slovenskej akcii doniesla 4 pohare z Ladoveho kralovstva a uz mame len dva. tie dva nikomu nespadli, vytiahla som ich prasknute z umyvacky. a to v nej normalne umyvam i take beznejsie sklo na vino, ktore to prezije bez uhony.
to je zle, ale neverim, ze by o tom nevedel riaditel skoly. tu chodia len letacky z nejakych vydavatelstiev, da sa to objednat cez skolu ak chceme a este bola vlani kauza, ze rozdavali detom listky do cirkusu - len jeden a len pre dieta, musel sa k tomu kupit dospely.
ale ja si s tymto hlavu nelamem, snazim sa dost dosledne detom vysvetlovat principy reklamy, vsemoznych automatov a promoakcii apod. obcas je aj rev, ale tak rev je u nas aj kvoli tomu, za im zakazem nahadzat cele vreckove do automatu na plastove kraviny alebo ich nutim, o hruza, napisat poriadne ulohu do skoly, takze to za tak skodlive nepovazujem.
Je to úplne off topic, ale nedá mi - máš skvelú slovenčinu, aj gramaticky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje