Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 10. března 2017 09:17
Reakce na Garfie:

to same se delo v kancelarich na podnet BSA, stacilo podezreni na kradez SW a firma prisla o pulku IT infrastruktury. ty skody nikdo nenahradil, i kdyz se na nic neprislo.

jeste si pamatuji diskuzi se statni urednici, jeste na Slovensku, kde si do zakona prosadily, ze v pripade kontroly ma urednik pravo dostat administratorska prava do systemu. nasi klienti s tim logicky meli problem. kdyz jsem ji to rikala, ze si snad nemysli, ze kdokoliv pricetny da cizimu admin prava do velkych serveru a mainfraimu, argumentovala, ze musi, protoze je to v zakone. ze pry kdyz neco sprasi, muze se postizeny domahat skody podle nejakeho zakona o spravnim rizeni.  proste nulova nulova odpovednost za cokoliv.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 10. března 2017 10:25
Reakce na razorblade:

mne je teda uz vic nez pet let a smrt me zajima furt. jsem hrozne morbidni celej zivot. uz jako diteti mi otec rikal, ze bych byla dobrej funebrak. hezkej hrbitov a hezka rakev me dokaze zaujmout doted. i kdyz me to vsechno ale furt fascinuje, nemam rada pohrby. v pritomnosti ubrecenych lidi jsem nesva... 

Rakve a pohřby ne, ale hřbitovy, ty mám ráda. Takovej hřbitov ve Strojnický v Pze, toj moje srdeční záležitost, nebo hřbitov v Šárce o Dušičkách, nádhera  Někdy si to tam i fotím a doma prohlížím, radši to nikomu ani neříkám 

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 10. března 2017 10:36
Reakce na ice:

razorblade jednou jsem tuším v show u Krause viděla paní, která byla něco jako "kosmetička mrtvých". Ono to má asi svůj speciální název. Bylo to fakt fascinující. Říkala, že v Čechách je snad jediná, musela se školit v USA, a tady pracuje zejména pro klientelu pocházející ze zahraničí. Uměla o tom perfektně vyprávět a celkově jsem měla z toho jejího povolání strašnej respekt a obdiv k tomu, jak je ta práce hodnotná a smysluplná. I diváci poměrně dlouho tleskali.

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 10. března 2017 10:39
Reakce na ice:

Mně hrozně sedl hřbitov v Českym Švýcarsku tam u toho mlýnu jak se točila pyšná princezna. Byla jsem tam dvakrát a fakt často na něj vzpomínám. A teda málokdy si řeknu "jééé chtěla bych zase na pravčickou bránu, do soutěsek", ale chci na ten hřbitov:-D. Zkusím ty tvoje hřbitovy:-D

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 10. března 2017 11:04
Reakce na Karja:

Krásnej hřbitov je u Kašperskejch hor. (plus nějaký ty středověký architektury)

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 10. března 2017 11:10
Reakce na Karja:

no... ja jsem do nejakejch trinacti let snila o tom, ze budu navrharka pomniku. vubec nevim, jak me neco takovyho napadlo :D bez vytvarnyho talentu si ale clovek ani v pohrebnictvi neskrtne. mozna bych ted mohla psat ty proslovy. kdyz jsem byla na pohrbu naposledy, hrozne me nasral ten proslov nasral, pac z nej na sto honu cisela sablona, do ktery si pan jen doplnil jmeno a nejaky slova

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 10. března 2017 11:13
Reakce na razorblade:

tak to ale by měli zajistit pozůstalí. jestli byl proslov jen ze šablony, znamená to že asi žádnej nedodali...

49114 příspěvků moje polička 10. března 2017 11:14
Reakce na Karja:

u nás tu úpravu dělají normální zřízenci, ale taky se dělá, i líčení atak. jen na to většinou není speciálně vyčleněnej zaměstnanec, co by nedělal nic jinýho

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 10. března 2017 11:21
Reakce na Lilly_Ku:

Garfie V UK to začalo už někdy v 50. letech, kdy sem přišlo hodně West Indies, kteří začali dělat práce, které Britové dělat nechtěli - třeba řidiče MHD. Britové ten počet nových imigrantů hrozně těžce nesli, ale aby tyhle práce dělali sami, to samozřejmě ne... Kdyby nebylo imigrantů, tak se podle pamětníků snad tehdy zhroutila veřejná doprava ( mimo jiné ).

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 10. března 2017 11:22

Pohřebnictví v týhle republice je na šílený úrovni.

Tak např. vesnice, kde máme chalupu (stř.Čechy), je teď celá auf, protože cca před měsícem jim tam na pohřeb do kostela dovezli úplně cizí mrtvolu.

Baby v kostele ječely, když se otevřela rakev a v ní místo nebožtíka chlapa nějaká cizí ženská!

Mně to přijde jak z nějakýho filmu, ale pozůstalým to teda asi moc vtipný nepřipadalo...

Offline brrr
12265 příspěvků moje polička 10. března 2017 11:26
Reakce na razorblade:

Haha, můžem se dát do party? Pohřbívání bylo moje téma v průběhu celé VŠ.

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 10. března 2017 11:39

Já bych přidala hřbitov v Chýnově, je tam hrob Františka Bílka s úžasnou sochou Modlitba za mrtvé a další jeho náhrobky a sochy..

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 10. března 2017 11:39

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. března 2017 11:45
Reakce na Lilly_Ku:

Ja ten posun vidim i u nas, nejvic u dopravnich firem. Ty tady taky zamestnavaj lidi pres agenturu. Pred par lety dorucovali prevazne nemci, dnes uz je to spis vyjimka. Platy tomu odpovidaji, na nemecko jsou hrozny ale pro nekoho treba z rumunska furt dost dobry.

Jinak ja to nehodnotim, proste se globalizovany trh prace takhle vyviji, no.

Nebo nemeckej dalkovej autobus flixbus, maji tu ted vylozenpu cenovou ofenzivu a jezdi tu pro ne slovenska spolecnost pod jejich znackou. Onehda se jeden nemec na zastavce rozciloval, ze ridici neumej poradne nemecky. Toz kdyz borec jede z berlina do mnichova za 15 ecek ... to jsem mu taky rekla, i kdyz ne takhle natvrdo.

To je podobné jako Deutche Bahn IC Bus, ten je provozovaný autobusy Student Agency a řidiči jsou taky Češi  Což mě teda absolutně nevadí Navíc jsem zjsitila, že přes Student Agency se ty lístky dají koupit ještě levněji, takže pro mě jen bonus

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. března 2017 12:04
Reakce na RoSa:

Pohřebnictví v týhle republice je na šílený úrovni.

Tak např. vesnice, kde máme chalupu (stř.Čechy), je teď celá auf, protože cca před měsícem jim tam na pohřeb do kostela dovezli úplně cizí mrtvolu.

Baby v kostele ječely, když se otevřela rakev a v ní místo nebožtíka chlapa nějaká cizí ženská!

Mně to přijde jak z nějakýho filmu, ale pozůstalým to teda asi moc vtipný nepřipadalo...

s tim souhlasim,ze je pohrebnictvi na silene urovni.:-(

Byla sem na recke svatbe,reckych krtinach,reckych zasnubach a reckem pohrbu.A pohreb byl pro me "nejhezci" (myslim atmosferou)

Taky to tedy nebyl nikdo me blizky,ale pohrby tam maji opravdu krasne a na velike urovni.

Ja k tomu mam respekt a prijde mi hezke se s tim clovekem opravdu dustojne rozloucit.

A taky bych chtela byt pohrbena v Recku,u nas se mi zda ta zeme moc studena.:-Dto je tedy moje priznani kdyz jsme v tomhle vlakne.

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 10. března 2017 12:21
Reakce na Amun:

Mrtvolu stihli vyměnit - museli to teda asi řezat, nevím, jestli to vezli z Vlašimi či z Benešova, ale během půl hodiny prej dodali toho správnýho nebožtíka Všichni ve vesnici teď řešej, jestli zrovna oni pohřbili "toho svýho", když si nenechali otevřít rakev

No já jsem tam u toho nebyla osobně, ale kdybych byla, tak bych asi zavolala nějakej televizní štáb - byl by z toho docela pěknej dokument

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. března 2017 12:24
Reakce na RoSa:

tak on to bohuzel nebyl prvni pripad,nekolikrat o tom v tv bylo.:-/

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 10. března 2017 12:26
Reakce na Zarinya:

Nechápu, že si nedaj´ bacha, když vědí, že to vezou do kostela a tam je docela velká pravděpodobnost, že se rakev bude otvírat... a ještě záměna chlapa za ženskou!

49114 příspěvků moje polička 10. března 2017 12:29
Reakce na RoSa:

no, stane se... nebo třeba někoho omylem spálí a pak do rakve dají jen nějakou zátěž. samozřejmě stát se to někomu blízkému tak by mě to rozhodilo, ale jinak myslím že nebožtíkovi už je to taknějak jedno...

ps: nepracuju v pohřební službě, jen pár známých:-)