Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 17:30

Sweet Potato tak mleko zahlenuje, kdo to z nas neslysel? Vylouceni mleka a mlecnych vyrobku je jedna z prvnich rad, co clovek ohledne stravovani dostane, kdyz si postezuje na nejakem foru na jakykoliv vlekly zdravotni problem ( spolu s vynechanim lepku). ja nepopiram, ze jsou lide, kterym mleko a mlecne vyrobky nesvedci ( hlavne se imigraci z tech koutu sveta, kde je mnoho lidi objektivne nemuze, bude jejich podil zvysovat). zajimave je, ze lidi, kteri obravdu nejakou potravinu nemuzou ze zdravotnich duvodu, nikdy neslysim ostatni presvedcovat, ze by to nebo ono nemeli jist.

Uplnou perlu vypustil muj kamarad, ktery rekl, ze stejne jime mnoho sacharidu, proto je prechod na bezlepkovou stravu na miste a prospesny pro kazdeho. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 17:38

continuity jednak to kamarad mohl myslet tak, ze vynechanim klasickeho peciva z psenice obvykle prijem sacharidu klesne chca nechca, ovsem tedy to primichani imigrace do tematu, to me az rozesmalo, ten narust cekelme dramatickej a informace je zasadni

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 17:47

Mutziputzi ja nevim, co je na to k nepochopeni a nemyslela jsem to nijak spatne. Jestli je znasenlivost mleka genetickou mutaci, ktera se treba v Azii temer nevyskytuje, tak logicky, kdyz si nekdo poridi deti napr. s Vietnamkou, jako muj kolega, tak ma nenulovou sanci, ze deti budou mit s mlekem problem. Je dobre na to myslet az budou starsi a ve skole/skolce jim budou to mleko nabizet k obedu. 

Mam kamaradku na detskem JIPu a tam resi tyto dietni otazky uz dnes. Azijsti rodice dostanou doporuceni, co davat diteti po operaci strev a dost zoufale koukaji, jak maji nejakou potravinu davat svym ( nemocnym) detem, kdyz to ani sami neji. 

20970 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 17:50

continuity k nepochopeni na tom neni nic, jen to, ze imigrace nezacala vcera a o vyznamne zvysujicimse poctu imigrantu z Asie mi neni nic znamo, zrejme chybka na me strane

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 17:54

Mutziputzi ja pisu ze se zvysuje pocet imigrantu?

20970 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 17:56

continuity aha promin, zrejme se ti co uz dorazili zacnou vic mnozit

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 18:04

continuity Celkem mě překvapilo, že existuje alergie i na rýži, v Evropě vzácná, rozšířenější v těch částech Asie, kde se rýže víc konzumuje. Pak takový ty obecný moudra typu nejezte pšenici asi moc nepomáhají.

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 18:13

Mutziputzi Na vlastní riziko se zaplétám do sporu, ale mám dojem, že continuity  nemyslela současnou vlnu masové imigrace z Blízkého Východu a severní Afriky,  spíš to, že v rámci individuální studijní a profesní globální migrace pomalu, ale stále přibývá lidí, kteří se usazují v hodně geneticky a kulturně vzdálených oblastech, případně zakládají smíšená manželství a mají potomky, kteří dědí dispozice, které se do té doby v místní populaci nevyskytovaly. 

20970 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 18:17

Isca Obecne to samozrejme i chapu, byt si nemyslim, ze je v tom nejaky zasadni trend v narustu...OK proste mi to zakomponovani prislo v duchu tzv. delam chytrou...no jo no

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 18:31

Mutziputzi No to je vidět, že nejsi natrénovaná z našich rodinných sešlostí, taková drobná OT vsuvka mi nepřijde jako nic dramatickýho, jsem  zvyklá na rozsáhlé OT pasáže a můstky pro menší karavanu oslů  

20970 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 18:53

Isca Uz mlcim

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 20:18

Isca diky sestro

I kdyz, moje segra je celkem normalni, ale tohle divergentni mysleni zdedilo starsi dite. muz taky obcas kouka, co se nam urodilo v hlave.

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 20:35

Rádo se stalo :-) mě na tohle zase upozornilo mladší dítě, které v zájmu pochopení okolního světa absolvovalo různé osobnostní kurzy, že ne všichni to tak mají  

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 22:07

Isca no kdyz je to jenom u konverzace, je to jeste dobry, ale ja takto i uklizim, zejmena skrine. to muz vubec psychicky nezvlada a ja to jinak neumim. musim vzdy vystihnout vikend, kdy je z domu pryc. 

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 22:16

continuity teď nějak nechápu, jak uklizis skříně? 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 22:31

Potrefenáhusa tak, ze nakonec mam rozhrabany komplet cely byt. totiz v me hlave vsechno souvisi se vsim. takze z detskeho pokoje klidne usili presmeruji treba na balkon. vysledkem nakonec je, ze vsechno zrovnane tam, kam to patri, vytridene pytle do odpadku podle ekologickych pozadavku a poslednich par zbytku v lavoru. ale nez to nastane, trva to mnoho hodin a ten pohled neni uplne hezky. slabsi jedinec vetsinou neveri, ze to do stavu: vsechno bude nekde uklizeno vubec nekdy dostanu.

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 22:37

continuity  málokdo pochopí, co má zaklizení zimních bot společného s umytím podlahy na balkóně.

Offline SunEclipse
3497 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 22:37

continuity naprosto chápu, funguju podobně...jen z jiných příčin

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 22:41

continuity jo aha, takhle se u nás v rodině uklizi normálně, nejdriv se udela šílenej bordel, kterej se pak uklizi, blby, když v půlce dojdou cloveku sily 

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 14. dubna 2019 22:50

Potrefenáhusa A ty dojdou vždycky. Protože dokud nedocházejí, rozjíždí se to furt pryč...