Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 21:45

Jiná Realita odmítám názor, že je vše relativní a ano, věřím v prirozenopravni teorii o lidských právech. A ty tu ze mě děláš fašistu:)

Ty mi tady podsouvas, že tvrdím, že jedina správná civilizace jsme a naše hodnoty. Ne, já tvrdím, že jsou určitý lidský hodnoty, určitý pravdy, který jsou univerzální a platį bez ohledu na to, jak ta která spolecnost zrovna funguje, kdo tam vládne a podobně. Prznit malý holčičky je v pořádku v Afghánistánu, ale není to v pořádku u nas, páč asi není dítě jako dítě, že ano. Tam vede potom ta tvoje relativizace. 

Zmínkou o těch diktaturách jsem jen chtěla naznacit, že pravděpodobně ne všichni obyvatelé těhle  zemí sdílí hodnotový žebříček svých oblíbených diktátorů, vládnoucích rodin, hlavních imánů atd.,možná  i ne. Tak mi pak řekni, kdo reprezentuje hodnotový žebříček , ten,co si hodí kamenem nebo ten, co s tím nesouhlasi, ale má strach se vyjádřit. To potom budeš relativizovat i v rámci jednoho státu? 

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 21:52

Jiná Realita a vůbec nikam nehodlam importovat demokracii. Ani nehodlám nikoho nutit aby měl jen jednu ženu a podobně, tam vůbec nejde o morálku, resp. o dobro a zlo.

Online MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 23:11

MP Marge teď nic, protože já jsem přesně jedna z nich (ale absolutně se nemíním na to téma hádat:P

já zas jako "ubližování" ve smyslu že to dětem škodí vidím zoufalou absenci jakýchkoliv hranic, nevychovávání, nepečování o děti ve smyslu naučit je fungovat ve společnosti, naučit je poradit si se životem...

​Ja taky nemam zrovna naladu na druhe kolo vasnive diskuse, ale krasne to ukazuje ten relativismus, ze jo

Mimochodem, ja absenci jakychkoliv hranic pri vychove deti, jakoz i vsechny ty dalsi veci, ktere jsi zminila, taky povazuju za zlo, ale presto jsem presvedcena, ze dosahnout se jich da i bez biti. 

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 31. května 2019 07:02

Jiná Realita ten můj poslední příspěvek byl asi trochu zmatecnej, pardon. Myslela jsem to tak, že ty největší zverstva, kdy lidskej život neměl žádnou cenu, se děly právě v diktaturách, kde morálka byla čistě sociální konstrukt, Sovětskej svaz, Třetí říše, KLDR. 

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 31. května 2019 07:09

MP Marge já už taky nechci další kolo, příště si musíme zvolit téma, na kterém se shodnem, to nebude tak vyčerpávající;)

Offline stes
9319 příspěvků moje polička 31. května 2019 08:15

RoSa to jsem byla já -Pitcairn. Pokud se tam vydáš, dej pak vědět  

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 01. června 2019 15:12

Našla jsem na zahradě prví červenou jahodu (měsíční). Přiznávám, že jsem ji před dětmi zatajila a snědla.

Offline Tak Betty
6162 příspěvků moje polička 01. června 2019 17:48

brrr jediný možný řešení, jedna jahoda, min dvě deti.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 01. června 2019 18:15

Tak Betty Beztak by ji chtěli rozpůlit a půlky důkladně přeměřit

Online Garfie
28597 příspěvků moje polička 01. června 2019 19:04

brrr Co se tyka metody puleni, doporucuju-jeden puli, druhy vybira ;-) (coz teda zrovna u mesicni jahody nechci videt) 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 01. června 2019 20:32

Garfie To je super nápad, ten u nás zavedu. Dík.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 02. června 2019 18:42

Pohádka o jezerních skřítcích. 

Byly jednou tři skřítci,  kteří bydleli v dóze na mouku.  

Dokud nepotkali potkali zlatou rybku. Pak to začalo.  Chtěli lepší bydlení nějaké dekorace ať to trochu vypadá.  Tak se přestěhovali do láhve od okurek. 

Ale tam se jim taky nelíbilo,  přej,  že voda je furt špinavá, a že chtějí měšťanský dům s filtrem a dalšíma rostlinkama a nějakým služebnictvem. 

Chvíli to fungovalo,  ale pak si rybičky začaly stěžovat,  že je jim tam moc těsno a tak  skřítci požádali o královský palác.  

Po této akci zlatá rybka prohlásila,  že jestli budou chtít ještě něco většího,  tak půjdeme všichni. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 02. června 2019 18:50

Bledule A presne k takovemu akvarku se snazim nenapadne pres skritky propracovat taky  Momentalne jsem ve stavu nakoupila jsem nejake okrasne kameny a u rodicu na skritky ceka krasne kulate akvarko, ale uz planuju, jak rozsirim repertoar rostlinek a od toho uz bude k rybickam jenom krucek :-D

A krasne to mate tam doma v palaci

Offline Tak Betty
6162 příspěvků moje polička 02. června 2019 19:14

Bledule tak to je luxus. Asi tomu jedinýmu mýmu ve sputniku přidám aspon mušli, lasturu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. června 2019 19:30
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. června 2019 20:41

Bledule Skřítky nemám, ale dnes jsem čistila akvárko. Je to sem správně do přiznání, kdyby se mladší syn tak nestaral, nekrmil ty ryby (platy) a pořád u toho nestál, tak to okamžitě zruším. Ještě se při jeho vzorné péči množí jak blázen, takže tomu říkám oranžové peklo. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 02. června 2019 21:40

Renusatko Zeptej se mě za pár měsíců,  třeba to budu cítit stejně. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. června 2019 22:14

Bledule No já vydržela už 8 let, ale fakt mě to nebaví. A děcku to ještě nechat nemůžu, protože předpokládám, že potopu v obýváku bych asi nesla ještě hůř. Tentokrát jsem na to fakt dlouho neměla čas, tak to bylo horší než jindy.

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 02. června 2019 22:42

Renusatko mně se akvárka hrozně líbí ale to starání jsem už několikrát vzdala a vím že už nikdy víc, protože by to bylo zcela jistě na mně - já to akvárko nakonec vždycky rozbiju. ne schválně, ale prostě jak mě to víc a víc štve tak to čistím asi už naštvaná a .. celkově nejsem dvakrát šikovná a když se nesoustředím tak je vymalovaný. teda vytopený

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 02. června 2019 23:34

Mne se (takova) akvarka krute nelibi, pripadaji mi primo ohyzdna, to bych doma nesnesla.