Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kokoska
34413 příspěvků moje polička 12. března 2017 15:03
Reakce na wendulka:

Já nedoufám. Já VÍM. Smutná tvrdá realita :D

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 12. března 2017 15:23
Reakce na Kokoska:

Malostranskej hřbitov bejval hezkej... no, pořád je, akorát je do mrtě vykradenej. Co bylo z kovu, je prakticky pryč. Nedivím se, že tam postavili tu zeď, jenom je to s křížkem po funuse. Navíc ti dobří spoluobčané, co si tam pro kovy chodili jak do sámošky, tu zeď stejně přelezou, když budou chtít. 

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 12. března 2017 16:46
Reakce na Tak Betty:

No já bych teď potřebovala, aby mě potkal.  A to urgentně.

A nebylo by lepší potkat někoho, koho potkal? Vpustit dovnitř a nechat volné pole působnosti?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. března 2017 16:49

omylem jsem místo soli do myčky koupila pytel prášku do myčky, nasypala jsem to tam všechno a dala mýt nádobí  omg. hlavně že používám eko tablety a místo leštidla ocet a pak udělám tohle.

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 13. března 2017 13:48

Dnes som našla fotky od jedného fotografa, ktorý fotí kopanice. A je tam fotka aj z miesta , kde som sa narodila a donedávna sme tam ešte mali chalupu. Som dojatá. 

Posledná chalupa úplne pod lesom je naša. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 13. března 2017 14:12
Reakce na Jiná Realita:

já jsem tuhle hodila omylem šlupku od banánu do záchodu.....si říkám, jestli pomalu není čas na nějakou protialzheimeří léčbu?

Ale připomněla jste mi jedny známé, co chtěli v myčce umýt solnou lampu a jaksi jim zmizela...

(to já ji myla jen ve dřezu, nějak mě nenapadlo, že je to fakt sůl - sůl :-D)

Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 13. března 2017 14:24
Reakce na Janulik03:

Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 13. března 2017 14:24
Reakce na Potrefenáhusa:

píšem si - soľnú lampu fakt nedávať do umývačky:)))

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. března 2017 14:25
Reakce na Potrefenáhusa:

LOL, to jsou lepší historky!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. března 2017 14:27
Reakce na slniecko:

"a to je tady ještě pořád nádhera oproti slovensku, kde jsem v nedávné době několik hřbitovů navštívila a bylo to jak disneyland, včetně miliardy umělých květin a strašlivých věnců."

Pôsobí to strašne morbídne, aspoň teda na mňa...ako aj keď škrtnem tých pár mafiánskych hrobov, ktoré sú....nepopísateľné....ale aj ten ostatok, presne ako píšeš.

ešte mám v pamäti hádku s mojou matkou pred dušičkami, keď z hrobu svojej sestry vyhodila 10 príšerných plastových vencov, aby ich mohla nahradiť ďalšími príšernými plastovými vencami. A takto každý rok dokola (teda častejšie, ale na tie dušičky, keď sa k tomu pridá široká rodina, no vážne úplný disneyland

A to mi pripomína, že na svoj pohreb okrem playlistu musím dopísať aj zoznam povolených ozdôb na hrob

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 13. března 2017 14:36
Reakce na betsey:

a tak já myslim, že ten Disneyland k tomu docela patří,někde ve světě to mají pojatý jako místa na piknik, stráví na hřbitově hezký odpoledne, jsou tam k tomu lavičky, stoly... taky ty náhrobky mají kolikrát takový expresivní, vyrytý podobizny podle fotek...

mně to přijde docela hezký, akorát by mě u tý výzdoby štvalo, jak se na hřbitovech strašně krade

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 13. března 2017 14:41

Ked ste pri cintorínoch. Som to tu spomínala, že sa dám spáliť a na tom trvám. A žiadala som, nech ma rozprášia na kopci nad dedinou. Na to muž stoicky poznamenal, že ešte to tak, fúkne vietor a ja budem zas doma . No niet nad uprimnosť.

Inak čo sa týka kladenia plastových vecí na hroby, tak ja som za hnusobu, ale mama má krásny mramor a ked tam ktosi položil umelý venček, tak po zime sme nemohli vydrhnúť zašlý hrdzavý fľak z drôtu, ktorý držal venček pokope. Tak teraz toponechám, ked niečo také objavím na hrobe pár dní a potom nekompromisne vyhodím. Ale našťastie väčšinou len živé kvety nachádzam v zabudovanej váze.  Mojej tete sme zas dali na hrob len foliu a kôru a zasadili levandulu do rohov a do stredu hortenziu. Strašne sa tam tomu darí, až na to, že nám niekto teraz na jar odtial tie levandule vykopal. Bolo to ozaj nutné?

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 13. března 2017 14:52
Reakce na Janulik03:

Nejakou dobu sleduju blog pani, ktere pomerne nedavno umrela patnactileta dcera se SMA. Na zacatek adventu ji na hrob donesli adventni venec no a za tyden zjistili, ze ho nekdo ukrad. Dovedete si predstavit uvazovani nekoho takoveho? Ja moc  ne...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. března 2017 14:58
Reakce na Potrefenáhusa:

ale ja netrvám na minimalizme, len tie plastové ohavy fakt neznášam, ako je to všetko krížom-krážom bez ladu a skladu na hroboch, ale najviac mi na tom vadí asi ten ekologický aspekt. Keď vidím tie prepchaté smetiaky na cintorínoch plné plastových kvetov a vencov, je mi z toho dosť nanič.

Ale inak nemám problém ani s vyrytými portrétmi a rôznymi citátmi a tak podobne. Cintoríny mám rada, rada študujem mená a dátumy na hroboch, a rozmýšľam nad ľudskými osudmi.

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 13. března 2017 15:03
Reakce na Amun:

Práveže vykopal, tie levandule boli už krásne veľké, rástli tam cca 4 roky. Hajzli sú to, dúfam, že ich niekto za to straší.

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 13. března 2017 15:05
Reakce na Jiná Realita:

omylem jsem místo soli do myčky koupila pytel prášku do myčky, nasypala jsem to tam všechno a dala mýt nádobí  omg. hlavně že používám eko tablety a místo leštidla ocet a pak udělám tohle.

s tímto mám taky zkušenost. Pokud Vám na myčce záleží tak doporučuji zavolat opraváře, aby zásobník soli vyčistil. My to neudělali hned,ale až myčka po skončená mycího cyklu vydala úplně bílé a špinavé nádobí. díky tomu prášku přestal fungovat změkčovač vody a pak následně ještě ohřev vody. Oprava vyšla  na cca 5000, a byl to jen nějaký obyč Whirpool.Od té doby si dávám hodně pozor co kam sypu

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 13. března 2017 15:24
Reakce na Janulik03:

Já jsem na Vánoce udělala krásný věnec z chvojí na tátův hrob, se 4 svíčkami...No a když jsme přišli na hřbitov příště, svíčky byly fuč. Tohle fakt nikdy nepochopím...Zjevně se to děje napříč všude...

Offline Kokoska
34413 příspěvků moje polička 13. března 2017 16:19
Reakce na Potrefenáhusa:

...čas na nějakou protialzheimeří léčbu?

Vyndala jsem prádlo, nesla ho v  takové plastové nádobě pověsit a současně přemýšlela, že si musím ručně vyprat svetry. A najednou koukám stojím u vany a chystám se to vyprané prádlo do ní vysypat.