Zarinya Moje spolužačka měla řecké příjmení na 16 písmen. Jméno naštěstí jen pětipísmenné ![]()
Přiznání
Pinot Noir ja to s tim vyvdanym mam ted na devatenact i se jmenem.![]()
po svatbe jsem se tak hezky podepisovala,ted uz to strasne skrabu a usekavam konec.![]()
Zarinya no ale on tamten pan mel na hrozne moc pismen jen prijmeni. A protoze byl zvyklej, ze to nikdo nemohl vyslovit, nechaval se oslovovat jen krestnim
EDIT: a na 19 jsem se svym ceskym jmenem i prijmenim, se na to ani nemusim vdavat do Recka :D
barbucha já znam jednu václavu a tej se řiká normálně valclavo, maximálně sem slyšela vaclavko, nedovedu si představit jak ji řikam vendulo. Znam i vendulu, je to uplně jiný jméno, to jak kdyby někdo pavle řikal petro..
Jo, Vendula je i v kalendáři samostatně. Ale fakt jsem potkala časem mnoho Vendul, z kterejch se vyklubala Václava. A nahlas jsem to jméno přitom nikdy neslyšela vyslovit.
barbucha tak von člověk zas tolik Václavů, kterým by se říkalo Václave, taky zas tolik nezná, ne?
barbucha Známí mají Václavku a Pepinu. Teda tak jim říkají.
Kdysi jsme měli doma knížku Lída, Vava a Don a ta Vava byla Václava. Ale v reálným životě jsem znala akorát taky jednu Václavu, který se říkalo Vendula nebo Vendy.
A můj strejda je Václav a v rámci rodiny byl vždycky Vena. Jako malý mi přišlo strašně divný, když jsme potkali někoho, kdo mu říkal Vašku ![]()
barbucha Já jednu Václavu, co se jí tak i říká, znám. Nevím teda jak jí říkají rodiče, ale mezi přáteli a v práci normálně Václavo, občas Vaško nebo Václavko.
A v mé rodné vsi žil takový lidový všeuměl, dnes by se řeklo hodinový manžel
jmenoval se Božislav Užnevímjakdál. Říkalo se mu Božík. A moje teta jednou něco potřebovala vyspravit (nikoli poprvé, ale do té doby vždy jednala přímo s ním "pane Božík mohl byste...."), tak se za ním vypravila, otevřela jeho žena a teta povídá "dobrý den paní Božíková, máte doma muže?" ![]()
U mužovy babičky na vsi měli Silvu, toho Silvu (dědilo se to v rodině) a babička mu říkala Silvánek.
barbucha tak von člověk zas tolik Václavů, kterým by se říkalo Václave, taky zas tolik nezná, ne?
Pravda, ale někdy přece jen... navíc to může bejt Vašík a podobně, ten určitej základ tam zůstává.
To je (ta Václava) jak s Josefem. Jako může bejt Josífek, Jožin - rozeznáš příbuznost, ale nejčastějc je to Pepík. Úplně jiný jméno.
brrr Jé, Silván je přezdívka mého bratrance, už od dětství, ale vůbec nevím kde a proč k tomu přišel, jmenuje se Pavel
Říkají mu tak kamarádi i my v rodině!!!
barbucha Neni, co italskej giuseppe?
Potrefenáhusa Jo, přes německého Seppla.
Václav měla být Sára, fňuk![]()
Josef. Pepík.
Najdi pět rozdílů.
Jako vim, vodkuď se Pepík vzal, ale nic to nemění na tom, že - českej - Pepík nemá s - českým - Josefem mnoho společného
Až se tady bude používat Giuseppe (Novák), tak už neřeknu ani popel!
barbucha A Janovi se Honza říkat může?
Sedím v autobuse a chce se mi brečet. Jedu z kontroly. Koncem ledna dostanu poslední chemo a potom budu dostávat speciální lék. Podává se dlouhodobě, dokud zabírá... Dnes mi doktorka řekla, že moji nemoc neumí vyléčit, umějí ji jen dlouhodobě léčit. Dokud bude léčba fungovat... Já pořád v koutku duše doufala, že to zmizí úplně, že budu moct říct - jsem zdravá. Takže asi ne. Žít s tím, že mě to nakonec zabije a nikdo neví kdy. Jak? Jak mám s tímto žít?
Promiňte mi toto přiznání, je mi těžko. Teď. Já vím, že se zase budu smát.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí