Manzel prvni reakce (po urcite to nevyjde, jen mas zpozdeni): podivej, na tomto dve carky nejsou .... (stacilo ho poradne naponorit)
Pak me obejmul.
U druheho tomu taky neveril....
Manzel prvni reakce (po urcite to nevyjde, jen mas zpozdeni): podivej, na tomto dve carky nejsou .... (stacilo ho poradne naponorit)
Pak me obejmul.
U druheho tomu taky neveril....
aha já syrové maso nerada tak to jsem neřešila, majonézu teda taky netuším proč ne, věděla jsem že ne cigára a alkohol a nebezpečné sporty/velkou zátěž, jinak mi nepřišlo že bych se nějak omezovala nebo o něco přicházela, mě to celkem překvapuje teda. asi tomu už nerozumím:-)
Majonéza asi kvůli salmonele, když se dělá doma z vajec. Té koupené bych se nebála vůbec.
Pila jsem i kafe, což třeba snacha odmítala. Mám nízký tlak, hlavně po ránu, a doktorka řekla, že když nemůžu panáka, ať si dám ráno kafe. A bylo.
taky jsem měla doporučený kafe, ale mně najednou hrozně vadila ta vůně. tak prej hodně silnej černej čaj (pravila paní doktorka:-)
salmonela z kupovanýho vajíčka taky nehrozí, leda z domácího a to nedělám přece pro nikoho, natož pro těhotnou:-)
Ja mam prave rada tatarak, grilovany hermelin, morsky potvory a adrenalinovy sporty. Takze pro mne to je omezeni bohuzel ve vyznamne casti zivota + nevim jak dlouho budu moct pokracovat v praci. Trosicku me to zasahlo :) Ale zase je takovy pekny milnicek ze posledni cepovane pivo bylo 2 dny pred zjistenim a posledni flaska vina 1 vecer pred testem :D
Cimz vlastne priznavam ze jsem pohodlna a zalezla ve sve zivotni ulite :D
Já už jsem v druhem trimestru a taky jsem se samozřejmě hned zajímala, co se muže a co ne. Když jsem to konzultovala s ošetřujícím doktorem a speciálně se ho ptala na sýry, tak mi řekl, ze v životě neslyšel o tom, ze by se nesměly. Tedka chodím na předporodní kurz a zrovna minuly týden jsme mluvili o výživě a závěr byl takový, ze se muže úplně všechno, kromě alkoholu. Některá jídla nejsou úplně doporučovana jist každý den, ale občas by neměla nic udělat.
Sama jsem to měla tak, ze cca od druhého týdne mi nebylo moc dobre, coz mi vydrzelo cely první trimestr a ještě dlouho poté jsem vůbec neměla chuť zrovna na ta jidla, ktera jsem během prvního trimestru do sebe nacpala. K většině nedoporucovanych jídel jsem měla docela velký vnitřní odpor.
omlouvam se za mírnou nesrozumitelnost. Musím povypínat automatické opravy.
Tatarak bych asi vynechala, ale svagrovy rekl doktor zajimavou pomucku - nemela by ted v tehotenstvi zkouset nove veci (asi kvuli alergiim), ale co jedla uz driv a mela rada, je Ok. Snad s vyjimkou toho tataraku, domaci majolky a alkoholu. (To, ze neni schopna dodrzet ani to, je druha vec, ale nad tim jsem se tu uz rozcilovala)
s temi syry mam dojem ze je to prevzato z jinych kraju kde se vyrabi z nepasterizovaneho mleka. to u nas nelze. a tepelne upraveny teda nevidim problem. zeptala bych se osetrujiciho lekare, stejne tam musis tak ho vyzpovidej:-) a bude to dobry, vsecko se to postupne meni tak si clovek zvykne
jo a kdyby sis nemohla pomoct s tim tatarakem, nech si udelat test na toxoplazmozu, mozna uz ji davno mas tak by to bylo asi jedno. to by vedel mudr.
Ja mam prave rada tatarak, grilovany hermelin, morsky potvory a adrenalinovy sporty. Takze pro mne to je omezeni bohuzel ve vyznamne casti zivota + nevim jak dlouho budu moct pokracovat v praci. Trosicku me to zasahlo :) Ale zase je takovy pekny milnicek ze posledni cepovane pivo bylo 2 dny pred zjistenim a posledni flaska vina 1 vecer pred testem :D
Jsme na tom s chutěmi i zálibami úplně stejně. Mně teda dost "pomohlo", že mi bylo tak blbě, že jsem neměla chuť na žádné jídlo ani žádný sport. S nechutenstvím bojuju doteď - mám týden do termínu. Mořský potvory jsem tedy normálně jedla jako dřív...A jak už bylo řečeno, hormony zafungovaly - ne že bych to břicho milovala, ale nijak mi ta náhlá nemohoucnost nevadila. Teda kromě v práci...ta únava...
Přiznám se, že teď už se fakt těším, až to mimino bude alespoň na pět minut moci pochovat někdo jiný...
Nejde spíš o ty plísně, než sýry jako takové?
koukam ze nejsem zas takovy exot... vsechny kamaradky a zname si stezovaly na nevolnosti, na unavu nikdo. u me to hranicilo s narkolepsii. jsem byla desne stastna kdyz podruhe dr. usoudila ze bude lepsi zustat na neschopence, uleva a navic jsem si to uzivala jako dovolenou:-) (zato pak to stalo za to, ale to snad nebudu...;-)
Sýry možná spíš kvůli těm plísním?
no pokud tam roste ta "spravna" plisen tak nicemu nevadi, ne? vim ze grossularia psala o skodlivych toxinech kdyz se hermelin spatne skladuje (v teple) ale tohle jsou veci, stejne jako ta majoneza, co nejim a nevarim atd ani normalne, nechci sebe ani rodinu nakazit/priotravit ani netehotna preci.
Myslím, že s těmi sýry je to přesně tak, třeba ve Francii jsem si na to musela dávat pozor. Jinak co doktor - to názor. Ségra pila celý těhotenství meltu a na mě koukala jak na vraha, když jsem si dopřávala ristretto
Nebo když jsem na dovolenou LETĚLA LETADLEM! Ve 4. měsíci. Vše odsouhlaseno doktorkou. Já se řídím hesly Všeho s mírou a Nic se nemá přehánět. A dobrý ![]()
Já taky věřím a doufám, že by to vadit nemělo, ale občas se to někde píše. a znám i ženy, které přestaly jíst plísňové sýry kvůli vaginální mykóze.
No ta únava byla snad ještě horší než ty nevolnosti!! Nepomohlo nic...
Cože???![]()
V březnovém Vesmíru byl pěkný článek o chutích, které děti upřednostňují a nenávidí a jak toto může matka ovlivnit už v těhotenství
Kdyby někdo chtěl, můžu mu ho půjčit.
A taky bych chtěla poblahopřát rasaNori !
Ta unava byla uplne psycho.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.