to mi pripomina nabadani ze ze stejneho duvodu nejist chleba, protoze obsahuje taky kvasinky![]()
Přiznání
No,dodnes mne po nocích děsí představa, jak mi hermelín nebo nedejbože gorgonzola proroste kdovíkam...![]()
jejda. ted se ti doufam nebude zdat o chlebu!;-)))
Mně to připomíná jak je v novym tisíciletí zdravý mít vysokej cholesterol![]()
hele! nezlob:-)
Únava (a rostoucí břicho) byla u mě snad jediný příznak těhotenství. Ale zato nesnesitelná. Ještě si vybavuju, jak jsem ležela na sedačce, cca metr od kuchyně a přemlouvala se, ať se zvednu a jdu si uvařit čaj. A to jsem tehdy pracovala z domu. Co se sýrů týká, myslela jsem, že se nemůžou jen z nepasteriozvaného mléka. Tatarák jsem ochutnala, ale měla jsem ze sebe špatný pocit :-) A jinak jsem se neomezovala. Maso jsem nejedla při prvním těhotenství vůbec, dělalo se mi z něj špatně. Občas jsem si dala deci vína nebo malé pivo, kafe taky, ale nic jsem nepřeháněla. V obou těhotenstvích jsem absolvovala dlouhé lety. Jo a pohybovala jsem se poblíž Fukušimy cca čtyři měsíce od výbuchu, takže jsem zřejmě dostala i nějakou tu dávku radiace :-)
To mi připomnělo, že jsme týden chodili po krkonošských hřebenech (já v 6. měsíci) a pak dodatečně zjistili, že akorát bouchnul Černobyl...
Člověka to ale trochu vyděsí, co? Já to teda pro jistotu zatajila na genetice (jako starou matku mě proháněli po všech vyšetřeních). :-)
No, bolševici to tenkrát sakra tutlali, takže se nic nevědělo netušilo. Ale dítě je zdravé a prospívající (a bože , táhne jí na jednatřicet :-) )
Vsem dekuji za nazor :) a ted mam chut na ustrice
me trochu vyplasil pristup tchyne, tam si myslim ze se budem hodne nazorove rozchazet (svagrova u nich neda syna na zem kdyz dorazime i my, protoze jsme donesli bacily a spinu z venku), neb se mne nedavno ptala kam premistime psa z loznice. Az teda budem mit ty deti.
jsem mela podobnou tchyni (akorat se to netykalo jejiho psa;-) a jedina zachrana byla vubec na podobna temata nepristoupit v hovoru, jinak by jedna z nas neprezila. kdyz mi zacla mluvit do kojeni odpovedela jsem nejakym vtipkem a vickrat ji na to proste neodpovedela, nic, jen siroky usmev a uprimny pohled z voka do voka;-P. uf teda ale drina to byla:-))
ona toxa se stejně u nás nejčastěji přenese špinavou zeleninou a prkýnkama/nožema. Platí pro ČR teda.
A ano, staré protilátky nevadí.
Já jsem v počátcích těhotenství psala kvůli majonéze Grossularii soukromou zprávu
Prej domácí by nedoporučovala, kupovaná z pasterizovaných žloutků by neměla být problém. Pokud možno ale jen čerstvě otevřená, v déle skladované by se už mohly pomnožit nějaké brebery. Takže jsem pak, když už jsem měla chutě na nějaké tortilly s majonézou, kupovala domů majonézy v těch malých pytlíčkách a nejedla jsem majonézové věci venku.
Jinak doporučuju dát si bacha na směsi koření, v různých italských a rybích bývá často šalvěj. Asi ne v zrovna významné koncentraci, ale nechtěla jsem riskovat. (Pinot ještě na MP psala o rybách na šalvěji a následném potratu, to mě dost vyděsilo).
Já jsem se teda obecně ze začátku hrozně hlídala, bála jsem se spousty jídel, bylin, koření, doplňků stravy... První trimestr jsem protrpěla strachy, abych mrněti nějak neublížila. Ve třetím trimestru mi doktorka nakázala pít kolu a kafe a párkrát jsem poobědvala v mekáči ![]()
Haha, moje sestra automaticky předpokládá, že naše kočky gaučové, které s námi ani v ložnici nespí, vyženu natrvalo ven, jen co se vrátím z porodnice. Viktorka má zcela pravdu - jediná obrana je nenechat se do takových konverzací vůbec zatáhnout. Porušila jsem to za těch 9 měsíců asi 3x a vždycky jsem hořce litovala.
Ha ha! Já se v rámci dobrých rodinných vztahů naučila informace silně filtrovat. Oni to všichni myslí dobře (aspoň tedy u nás), ale stejně. Držím se zásady mojí prababičky:"Usmívej se, kývej hlavou, udělej si to po svém."
@Gatita no je pravda ze ja to mam s tchyni uz pomerne srovnane za ty roky, moc po sobe nenecham slapat. Ale to je spis nutnost preziti :D haha co kdyz vam kocky zalehnou dite v postylce? Jsem slysela ze to je vazne hrozba
A vubec, proc se dite neda koupit uz hotove tak ve veku 3 let? ![]()
Ve trech uz nevoni tak jako mimino.
Jo, tohle si říkám taky, ale já bych ho koupila až tak v 6 letech možná ![]()
Jinak samozřejmě gratuluji :)
Ve dvou letech je to cajk. Dcera ma ted 2 roky a zatim mi to pripada jako nejlepsi obdobi.
Jo a moje maminka rikala, ze kdyby me mohla dat pres pubertu do penzionatu, tak by se vubec nezlobila. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí