Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:19

Hehe, a u nás doma sme sa na tom s mužom dnes teda diskutovali o tom, no....

On chce decká budiť ráno, hlavne mladšieho (na pubertu si tak netrúfa, muhehe...), hoci vstáva sám od seba o trištvrte na deväť a ja tvrdím, že ho má nechať tak, keďže školské povinnosti stíha, a naopak ja trvám na bežnej každodennej hygiene a prezliekaní, čím som úprimne vydesila jeho.

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:25

slniecko dokial  detom nezacinala skola povinné o pol deviatej, nechávala som ich späť. Výsledkom je akurat, že som sa uz par dní nevyspala, přestože vstávám o pol ôsmej len kvôli nim. 

Ale u nás sme všetci do jedného same sovy. A vraj sa není čas, na budúci týždeň im napíšem ospravedlnenku.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:26

slniecko my máme volnější režim, vstává se později.. ale hlavně, že se stíhá 

syn mi dnes nějak proklouzl a strávil celý den v pyžamu , ale věcí do školy udělal fakt hodně :D

Luna děláš to dobře

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:32

Tulipe no veď, načo to škriabať, keď to funguje...

continuity muž je ranné vtáča...a bohužiaľ mimoriadne extrovertné ranné vtáča...

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:32

Tulipe nic si z toho nedělej, já deti ráno stěží donutím, aby si vzaly alespoň ponožky. Celý den v pyžamu nebyly proto, že šly odpoledne delat skautskej dobrej skutek a jely na kolech pozdravit babičku.  

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:33

Luna tebe obdivuji. na hygieně sice trvam, zvlášť teď, když nefungují ani zubaři, ale s tím oblikanim valčím trvale. 

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:46

KonečněTady tak hlásím, že mám doma 1. + 2. + 4. + 6. třídu. Naštěstí nemají školu on-line, jen večer přes školní disk stáhnu zadání, prezentace (většina učebnic je ve škole), mají 1-4 hodiny denně podle třídy. Mrňata vyháním z postele cca v 8, do 10 je nakrmím, donutím převléct, projdu s nimi zadané. Pak se snažím vyhnat starší kousky, úspěch většinou 50%. Nejstarší do oběda z postele nevyleze, ale projde si zadané, druhá vyleze a po snídani provede totéž. Udělám oběd, dáme si hodinku klidového režimu, všichni udělají testy ze zadaného učiva - průběžně na vyžádání vysvětluju všechno všem (zatím to dávám na první dobrou jen tak z hlavy, mít to starší, nevím nevím )  Pak si dáme všichni něco dobrého za odměnu a jdeme ven. Naštěstí jsme velkovesničané a do lesů kousek. Po návratu přečteme hodnocení od učitelů, vyrobím večeři, umyju děti (větší už se myjou samy, samozřejmě), stáhnu zadání na další den, nacpu potomstvo do postelí, někdy vyhrožuju násilím nebo vlastním vysídlením, naliju si víno, vyslechnu muže (který v mezičase přijde z práce), projdu inzeráty na práci, někdy pošlu životopis, usnu na gauči. Mž mě po nějaké době vzbudí a má kecy, že jako z čeho jsem unavená, když se válím doma. A to je jinak vcelku úžasný, jen teď je prostě zralý na vystěhování. K mamince. K jeho mamince.

A nevím, jak dlouho to vydržím. Tož tak. Teď dopiju a půjdu spát.

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:50

faustefra

Ok,vyhrala's

To by mne už regulérně zabilo. Malotřídka.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:53

continuity tak u tohohle počtu už se pracovat nedá

faustefra husty! Aspoň vám to pěkně utíká, ne? :)

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:54
Reakce na Tulipe:

faustefra husty! Aspoň vám to pěkně utíká, ne? :)

​myslíš při tom vymejšlení léku na koronavirus? :-))

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 19. března 2020 23:58

continuity Já nesoutěžím

Jen mě dnes fakt všichni strašně točili a tak jsem si říkala, jestli se s tím všichni tak crcají nebo jestli jsem prostě jen zbytečně pečlivá. Stará matka se snaží a vděk nikde žádnej. A ještě muž remcal, že jako by si dal k jídlu něco jinýho. A to normálně nedělá, bez výhrad jí cokoliv (kromě vnitřností a sladké rýže)

Jako jo, teď už vím, že jsem s tou výpovědí mohla počkat a byla bych teď krásně na ošetřovačce. A ješte furt blbý dotazy, jestli jako jsem si už našla jinou práci. A že se málo snažím. Takže tak. Nesoutěžím, Snažím se dodržovat nějaký režim, jinak to s tou smečkou nejde

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 20. března 2020 00:00

Potrefenáhusa Lék mě napadá vždycky těsně předtím, než vytuhnu na tom gauči

Ovšem po šokovém probuzení dotazem Ty jako zase spíš, jo? je myšlenka vždycky v pr...pryču

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 20. března 2020 00:12

faustefra jo, ted to hledaní nove prace pujde skvele

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 20. března 2020 00:18
Reakce na rasaNori:

faustefra jo, ted to hledaní nove prace pujde skvele

​jsem optimistka. Skončila jsem 2.3. s vidinou volného března

Něco se rýsuje, dělám pohovory po telefonu. To utíkám před dům, abych byla sama a měla klid 

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 20. března 2020 00:19
Reakce na faustefra:

continuity Já nesoutěžím

Jako jo, teď už vím, že jsem s tou výpovědí mohla počkat a byla bych teď krásně na ošetřovačce. 

​vzdyt já vím

Já taky ve výpovědi, akorát bych nemusela nastupovat do nové práce, v té staré byl klídek a teploučko. No vědět v lednu to, co dnes, taky s tím počkám. 

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 20. března 2020 00:20

faustefra tak to je úplný masakr. Mate můj obrovský obdiv. Jak se znám, tak bych v tomto případě hlavně kontrolovala tu zásobu vina

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 20. března 2020 00:21

faustefra já jsem si takto jedno leto udelala volnou pulku cervna a prázdniny. dopadlo to tak, že bez obou dětí jsem byla přesně jeden celý den a to jsem běhala po úřadech.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 20. března 2020 07:26

faustefra jezis promin to nemela byt kritika, to vubec! Mas muj obdiv ze jeste nevisis na nejblizsi vetvi

Offline Kora
příspěvků moje polička 20. března 2020 08:02

fausteframáš můj obdiv,  z toho by mě mrsklo.  Naš maturant chodí spát v pet ráno,  noci prosedi u kompu.  Vstane odpoledne, vyzere lednici, obhlidne maily že školy a jede další kolo.  Já jdu dopoledne se psem do lesa,  někdy i běhat,  odpoledne dělám doma nebo jedu na chvíli do kanclu. Akorát tu flašku bílého otvírám čím dál tím dřív.  Jestli tohle ve zdraví prezijem, hlásím se do klubu místních alkoholiku a  ze synka bude mastodont.

Offline AprilTwelve
1028 příspěvků moje polička 20. března 2020 08:19

Kora tak nějak podobne se připravuje náš pubos na přijímacky  na SŠ.. jen teda spát chodí normálně a budim ho v 9... udělá si dva testy na scio, nebo co pošlou že školy a tím končí... zbytek má volno, ale chválím ho... neprudi a je s ním sranda