AprilTwelve teď se fakt hodí, že se můžou "scházet " po netu. Jako jinak nevím.
Jinak si myslím, že ani přijímačky ani maturity se v řádných termínech stejně neuskuteční.
AprilTwelve teď se fakt hodí, že se můžou "scházet " po netu. Jako jinak nevím.
Jinak si myslím, že ani přijímačky ani maturity se v řádných termínech stejně neuskuteční.
Kora taky myslím, že to bude pozdeji.. ještě teda chlapec doma navrhoval, že by to jako mohli udělat podle prospěchu a rovnou ho vzít ![]()
faustefra K jeho mamince? Já bych ho poslala ke svojí!! ![]()
Jinak vás všechny obdivuju, já už to mám naštěstí trochu nacvičený z dob, kdy jsem děti učila sama. Škola nás nijak netrápí, žádná online výuka, zatím dokonce ani neodevzdávají práci (ale prý budou). Dcera je zlatá, o té ani nevím, dělá si všechno sama, jen občas donese něco ke kontrole a pláče, že není ve škole na Bílou horu, protože to je její oblíbené téma ![]()
Zato se synem je to trochu pakárna, má zřejmě ADHD, trochu bojujeme, ale zase začal hrozně číst a už přečetl za ten týden tři knížky, včetně Mluvícího balíku (je ve druhé třídě), což teda koukám. A pořád se domáhá sledování nějakých výukových videí z Akademie věd (vědci se tím teď baví na HO a natáčí vzdělávací videa, vřele doporučuju!). Na nějakou UčiTelku jsme ještě neměli čas, protože když teď bylo hezky, vypakovala jsem je raději na zahradu.
A režim žádný, už jsem zkusila, že to nám nevyhovuje a já toho nejsem schopna. Takže až vstanou, chvíli se učíme, pak mají třeba hodinu volno a pokračují...a tak, máme to rozfrcané do celého dne.
Jo syn má napsat e-mail paní učitelce, aby se procvičil ve slohu a psaní na klávesnici, všem prý odepíše, tak to mi přišlo vyloženě milé....:-)
Kora Můj puboš to samý, vstává k obědu, potom sedí u kompu nebo je na telefonu a odbíhá jen pro jídlo nebo na WC. Školu řeší sám, řekla bych minimalisticky, dostávají úkoly přes Bakaláře a myslím, že je nijak nezahlcují. Protože jsem v přiznání, tak přiznávám, že to nijak neřeším, dostatečně se stresuju vlastní prací, sledováním ČT24, apod. Jsem ráda, že se synem nemusím bojovat, aby seděl doma a dodržoval venku všechna hygienická opatření, vlastně mi to jeho dobrovolná karanténa u PC přijde vhod.
A priznam se: Prestoze nemam uplne energie na rozdavani, denne mame plan a musi nabehnout v 8:00 nasnidany, obleceny s pomuckama ke stolu, kde se s nim ucim. Vim, ze je to pro nekoho psycho, ale ja si to uzivam, taky pracuju na 1. stupni a prace mi strasne chybi... V 9 sledujem vysilani pro skoly a potom uz ma volno. Zatim to pekne funguje.
Máme to podobně, kluci vstávají kolem 8, každý den mají online výuku. Dnes mě pobavil mladší, čtvrťák. Před chatem se šel učesat a vybrat si oblečení. Asi aby se líbil spolužačkám.
A je to na hlavu, koordinovat vlastní děti a do toho být učitelka na dálku. Většinou se ke své práci dostanu až večer. Ale s neustálým kontrolováním emailů a zaslaných prací se to tak nějak rozplizne přes celý den. Co se týče vína, je to teď taky má záchrana ![]()
eeny-meeny proč emaily kontroluješ neustále? Urči si nějaké konzultační hodiny a ofmdpovidej jenom v rámci toho. Za rodice můžu říct, že žadnou okamžitou reakci nečekám.
chystám se teď odjet na blbej nákup potravin (víno došlo
), a mám takový divný pocity, něco jako tréma...
výprava jak na branný cvičení (rukavice, rouška...)
Fiction přesně tak, jen at radši tloustne u kompu než aby měl touhy někde poletovat. Doufám, že jsem to nezakrikla.
RoSa To mám taky. K tomu skoro prázdný Tesco s opakujicim se hlášením, že jako koronu tady máme. Lehce postapokalypticky.
FictionTo jsem ráda, že v tom nejsem sama
. Já totiž o škole ani jednoho dítěte nemám vůbec přehled. Předpokládám, že jeden pracuje sám a nic nepotřebuje a druhej nepracuje téměř vůbec. Jediné co dělá, tak přípravu na ročníkovou práci, protože to ho baví, zbytek jde asi dost mimo. Pracovní stres úplně stačí.
eeny-meeny proč emaily kontroluješ neustále? Urči si nějaké konzultační hodiny a ofmdpovidej jenom v rámci toho. Za rodice můžu říct, že žadnou okamžitou reakci nečekám.
To je asi můj problém, že si to asi zatím neumím zkoordinovat. Je pravda, že nikdo nečeká okamžitou reakci, ale snažím se reagovat na příspěvky z minulého dne během dopoledne a přípravy si dělám večer. Do toho milion dalších věcí. Takže je to spíš o tom, že v tom zatím nemám systém.
Garfie K mojí mamince nene. To by nebyl trest ![]()
K jeho mamince je správná volba. A moji starou matku si musím šetřit, bere si totiž běžně na prázdniny VŠECHNY naše děti a klidně i najednou a na 2 až 3 týdny. Jen je cca 250 km daleko. Narozdíl od jeho mámy, která nebere ani jednotlivě ani na jeden den. A máme ji cca 5 km blízko. To není stížnost, jen konstatování. Prostě to tak má a já jí ty naše zázraky nutit nebudu. Ty vztahy jsou prostě složitá záležitost ![]()
faustefra A ja,proč mi kamarádka se čtyřma dětma nebere telefon...Jso dobrá!
Seš dobrá!
faustefra No já právě pochopila, že ho chceš trochu potrestat, ne odměnit! ![]()
Všechny, které se s dětmi učíte, máte můj obdiv. Já jsem velice ráda, že ty moje už jsou dost velké, aby mě u toho nepotřebovaly. Mladší má naloženo ze školy ažaž a nestíhá (stará pečlivka), úkoly má i ze ZUŠky (maluje) a hodina na kytaru byla přes Skype. Maturantka se učí na maturitu, na VŠ už je stejně přijatá, nic neřešíme, nějak to časově dopadne. Vetřela jsem se jí na zkoušení z angličtiny po Skype a moc se mi to líbilo, mají příjemnou učitelku.
Koronakrize mne donutila nahrávat instastories, a co hůř, dokonce reagovat na stories jiných lidí ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.