viktorka_od splavu ta souvislost a matkou uz nemusi neplatit, kdyz si dcera urci jiny tvar. Mam kamaradku, tchyne je Olléová (jen příklad), ona jen Ollé.
continuity myslím, ze muze byt Kureova.
viktorka_od splavu ta souvislost a matkou uz nemusi neplatit, kdyz si dcera urci jiny tvar. Mam kamaradku, tchyne je Olléová (jen příklad), ona jen Ollé.
continuity myslím, ze muze byt Kureova.
barbucha musimvas podporit, kdyz jsem chodila na anglictinu se slovenkou a madarkou, nasly jsme spoustu pripadu, ze poku se nam slovo mezi cestinou a slovenstinou hodne lisilo, shodovalo se to slovenske s madarskym
Ja se tady zeptam, kdyz je pan Kuře, pani bude taky Kuře?
Asi je to různý; já znám paní Kuřovou (její syn je pan Kuře).
Lamicka ollé je dobrý příklad ale trochu jiného ražení, není to normální české slovo:-) olga walló je asi takový známý případ... jako jasněže dnes je možné aby se ženská jmenovala Smetana, ale normálně česky automaticky to tak není. chci říct - manželka od kuřete se může jmenovat třeba smith, když bude jó chtít.. ale pokud nebude chtít nic než co je obvyklé, tak viz výše:-)
když se jmenuje manžel kuře, já bych se chtěla jmenovat rozhodně radši kuře, než kuřetová, nebo kuř(e)ová, to je děsný tvar.
a kdyby se jmenoval moře, tak mořová
.
Jiná Realita já teda mořská, když už![]()
Jiná Realita A jedem: si mel vziľt jmeno po zenusce, kdyz se blbec jmenuje Kure, sobec jeden sovinistickej, tohle ji udelat!![]()
Mutziputzi no to by rozhodně měl ![]()
když se jmenuje manžel kuře, já bych se chtěla jmenovat rozhodně radši kuře, než kuřetová, nebo kuř(e)ová, to je děsný tvar.
Kdyby se manzel jmenoval Kure, tak si fakt necham svoje prijmeni, to si fakt nedovedu predstavit - Marge Kure ![]()
MP Marge Ja bych doprostred dodala -ra-, pak by to mela mela oplne jinej smrnc ![]()
![]()
Edit: samorejme mluvim o verzi bez diakritiky
Janulik03 ja se stydim, ale kdybych mela jit bydlet na slovensko, tak bych asi taky mluvila cesky, protoze pro me je slovenstina proste nenaucitelna co do prizvuku. ja obecne mam hrozne problem se slovanskymi jazyky, neumim vyslovovat mekce. proto mi vzdycky sel prizvuk nejlip ve finstine :D
razorblade jojo, slováci i to "ť", naši snad nejměkčí hlásku, umějí říct ještě mnohem měkčeji ![]()
razorblade jsou slovenska nareci, ktera jsou tvrdsi nez cestina. zas tak bych si s tim hlavu nelamala. hodne mekkce se mluvilo tak pred 50 lety, postupne to tuhne i tam
ber to tak, ze ne kazdy slovak se nauci ř a taky to nejak prezijete.
Jiná Realita copak ť...ale měkké L je nářez
Mutziputzi helehele, já znám případ: elegantní krásná dáma, chlapi kolem ní panáčkovali, a ta si vzala Kakáčka... a přijala ho i s jeho příjmením... Kakáčková, no já bych to teda nedala, i kdyby byl zlatej diamantovej ![]()
RoSa Já se obávám, že nejsem tak silná osobnost abych přřijala takový nebo obdobný příjmení.
Moje sebedůvěra by byla dost pošramocená.
RoSa Ja jsem to psala minule k tematu, ja bych to dala taky v pohode...na zacatku, v dobe rozvodu by to byl posledni hrebicek![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.