Candance Jsem asi opožděná, ale nepobrala jsem, proč by měla být antisemitka Emma Watson.
VIP zjevy
Isca Protože sdílela nějaký plakát s nápisem "Solidarita je jen slovo" a byl to palestinský plakát. Teda tak jsem ten problém pochopila já.
U skřetů z banky nechápu, proč obviňují Rowlingovou, neměli by spíš režiséra těch filmů? ![]()
Candance Taky to nechapu. Podle me v tom nekdo hleda neco, co tam vubec neni...
Pro pobaveni uryvek z knihy. A U.Eca (dnes by slavil 90) z antisemitismu asi nikdo doufam neobvini. 
Jos No tak já bych ho skoro obvinila, hlavně to nikomu neukazuj! ![]()
Musím přiznat, že mně ti filmoví Gringotovi skřeti vždycky přišli hodně archetypální.
brrr bylo to "solidarita je sloveso". Ve smyslu, že to musí byť činnost není to stav.
Akorát to nalepila na nějakou fotku propalestinske demonstrace. Aneb, kdo není s námi, je proti nám.
Garfie To je asi na druhe strane Prazskeho hrbitova, ale neboj, hned pod tim se navazi do Nemcu a dalsich
.
continuity Jo, dík. Prolítla jsem to zběžně a nějak mi to nesedělo. Teď už jo.
slniecko Existuje takový jazykový spor, jestli psát velké nebo malé písmeno ve slově Židé (gramaticky je to asi jasné, jde jen o to, že národ a příslušník církve dost splývá). Nedávno vyšla kniha Od Hilsnera ke Slánskému, která mapuje historii židovství v Čechách a tam se právě používá zvláštní typografie při psaní Ž, je vlastně středně vysoké, ani malé, ani velké.
Garfie to je neuvěřitelné, co si lidi najdou k řešení.
continuity
Jo, já vždycky říkám, že je to znak toho, že se máme dobře!!!
Garfie Je ta knížka dobrá?
Garfie Díky
Candance Pokud je to příslušník národa, tak velké, pokud jen víry, tak malé (třeba konvertité), ale to asi víš. Problém je hlavně to, že speciálně u Židů se to velmi prolíná a ta hranice často není úplně jasná. Je to asi hezká debata k vínu, něco jako kolik andělů se vejde na špičku jehly, nebo kolik stromů je les...:-)
Garfie ha, ja to mam ulozene opacne. Ale kdyz se nad tim zamyslim s jinymi priklady, mas pravdu. Proste ale vzdycky pisu velke, coz je vlastne taky zle.
A kolik stromu je les jsem nikdy nepremyslela.
Tak v souvislosti s tím židovstvím - tohle mi přijde taky na hlavu.
Edit - oprava odkazu, ukazovalo to na diskuzi
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.