Toť Dominika Myslivcová - diva původně z Ostravy.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dominika_Myslivcov%C3%A1
Toť Dominika Myslivcová - diva původně z Ostravy.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dominika_Myslivcov%C3%A1
Blanka oni neco splacet musi, ale jsou to asi smesne castky ve srovnani s temi dluhy.
Vůbec to není jednoduchý proces, lidi se do toho moc nehrnou, nezabavitelne minimum je hodně nízké, aktuálně něco přes 13 tisíc + něco málo na každou využívanou osobu. Zároveň musíš splacet předepsané splátky - takže to nejde jet tak vysedět.
Z toho,co vyděláš navíc, ti zůstane třetina, zbytek jde věřitelům.
Bylo to pět let, teď jsou to tři.
Jinak bych taky upozornila na povinnosti věřitele, ten si má ověřit, jestli ten komu půjčuje, má vůbec šanci to splatit. Že to ty nebankovní společnosti nedělají, z nich nedělá žádné chudáky. je to jejich máslo na hlavě.
Kokoska no já bych se nesmála
ono třeba oddlužení pomůže člověku, kterýho si vzala parta 5 hajzlů jako bílýho koně
sice soud (6 let ) viníci odsouzeni, ale dlužníci v exekuci - jediná možnost oddlužení
neptej se mě, jak je to možné … prostě je
K "smíchu" je tu jedině naše soudnictví
Kokoska já mám dojem, že je to dané procentuálně, kolik musíš splatit. Soud ti to oddlužení nemusí povolit.
Samantha jak te napadlo, ze mi pripada k smichu ta moznost oddluzeni?
Evaeva povinna procenta již nejsou, dřív to bylo 30% za 5 let, to bylo ještě jakž takž. Nyní už je to dle mého problém veliký, oddluzuji se lidi, co nezaplatí věřitelům prakticky nic. Ano, ty skorolichvarske společnosti s tím samozřejmě počítají, ze jim spousta lidi nezaplatí, a odrbou na poplatcích ty poctive dlužníky continuity takove je jejich podnikání. Ovsem jako v případě Gajerove takto obrat kamarady, kolegy, sousedy, rodinu. To je mazec. Zažila jsem zruinovanou vesnici, jedna baba si napujcovala pomalu od všech ve vsi a nesplácela ani ň, většina těch věřitelů ani netušila, že by se do nějaké insolvence měli přihlásit a přišli o všechno. Oddlužení je bohulibý záměr, jak dostat lidi z šedé ekonomiky opět do fungujícího systému, ovšem je totálně zneužívaný. Velká část lidí, co se oddluží, jsou velcí velicí zmetci, co to měli dobře vymyšlené a spočítané. Ja nemám sebemenší iluze, pracovala jsem na insolvenčním úseku 4 roky. Smutné byly případy úmrtí v rodině (mladá vdova s dětmi), senioři, co nacpali hromadu peněz vykutálenému vnoučkovi, někteří lidi byli jen proste ne moc chytří a chtěli se mít líp, než na co měli. Ale podvodníků strašně moc.
Malenge aha. No mně i ty tři roky přišly málo. Vždyť tři roky, to uteče jako voda
Evaeva máš pravdu, 3 roky utečou rychle, pro ty hodně poctivé dlužníky to je ale dlouhé až až, ono člověku toho na živobytí fakt moc nezbude (resp. nemělo by), praxe je jiná a cestičky se najdou.
Malenge podle mne se lidí musí naučit, že sousedce, která chodí od domu k domu s natazenou rukou, se nepůjčuje a rozhodně to není znak ani tvrdého srdce dotyčného, ani nedostatečné empatie.
Když už teda, tak to beru jako nevratnou výpomoc, protože půjčka v situaci, že paní nevyšla s výplatou a nemá pro děti na jídlo, stejně nemá moc naději na vrácení.
Evaevakamarád prožil 5let oddlužení, když byl na střední. Jaho táta podnikal a zbankrotoval. Rozhodně to pro jeho rodinu nebylo jednoduché. On s bráchou na škole, rodiče bez peněz. Chodil pak na brigádu a peníze dával mámě. Na jídlo, oblečení. Na VŠ nepomyslel a šel makat. Ještě roky po oddlužení žili skromně.
Malvin no asi tak, a bez toho oddlužení jsou v háji až dodnes.
continuity rozhodně. Kdyby měli splatit všechno bylo by to mnohem horší. Ale rozhodně to i tak nebylo nic snadného.
continuity tak to samozřejmě. Ten můj případ byla malá ves a banda důchodkyň, kdy "Maruska" takto obrala celou bandu kamarádek, každá ji vlastně půjčila pomalu celoživotní úspory. A když se šla Maruška oddlužit, žádné z nich se samozřejmě nepochlubila, takže se s pohledávkami nepřihlásily a měly smůlu. To mě tenkrát docela zasáhlo, ty jejich dopisy potom, co jako mají dělat a jak je neco takového možné...
Malvin při vší úctě k rodině kamaráda, proces oddlužení snadný byt nemá. Oni se k té situaci postavili čelem, podle toho, co píšeš. Ale řadu let poté, co začal platit insolvenční zákon, se dluhy z podnikání řešit oddlužením nemohly a podnikatelům nezbylo nic jiného, než konkurz, a v něm se nesplacené dluhy neodpouští. Takze nevim, jak to měli, každopádně je dobre, ze z dluhu vybředli.
Malenge no já bych řekla, že na ty půjčky stejně neměly žádné smlouvy, takže by to bylo zajimave i kdyby to přihlásit zkusily.
No prostě finanční gramotnost.... Teď je další nebezpečí a to nemovitostni flipari. Obesílájí lidi, co mají v katastru napsaný nějaký podíl na nemovitosti, a snaží se to vykupovat, aby pak mohli odrbat zbylé vlastníky. Muž je zapsán jako spoluvlastník cca rok a už mu jich psalo několik. Normálně dopis do schránky.
Šílené.
Malenge no problém tady je, že to odnesly děti. Ty za dluhy svých rodičů opravdu nemůžou a jsou na tom dost bite. Protože za 3500 měsíčně to dítě studovat dnes nemůže.
Já si myslím, že tohle mají řešit studentské půjčky a stipendia, ale to je tady přání z říše snů.
continuity Mně neustále chodí tento dopis, až mě sambo nasere, tak to asi prodám, pulku zahrady. Puvodně jsem si myslela, že mě obepisují kvuli jinému pozemku, ale ne, fakt je to naše zahrada, už mi to přišlo asi pětkrát....
Malenge jasně, že to nemá být snadné. Ale taky to není, co bývá často naznačováno, že 5 let se uskromnime ( což si někdo představí jako, že si rodina odpustí dovolenou a kino), a po 5 letech dovolená na Kanárech.
continuity s těmi nemovitostmi se teď roztrhl pytel, ale oblíbená kratochvíle to byla vždy, najít spoluvlastníka v exe a pak šikanovat zbylé vlastníky. Ale on ten realitní trh je vůbec zajímavý. Naši mají chalupu v CHKO na fakt nádherném místě a překupníci otravují nejen dopisy, ale i tam lezou...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.