VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline RoSa
10073 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 19:39

Viatori jasně, ale Samara myslela věřitele - vyplynulo z kontextu

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 19:47
Reakce na RoSa:

Viatori jasně, ale Samara myslela věřitele - vyplynulo z kontextu

​Ano, upravila jsem příspěvek. Píšu v tramvaji, tak to tak vypadá. 

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 19:48

Samara ja už tam strašně dlouho nepracuju, bylo to náročné a demotivující, a to jsem tam pracovala kolem roku 2010, kdy ty podmínky byly ještě relativně přísné. Jak jsem psala v jednom z prvních příspěvků na toto téma, přišla jsem rychle o iluze.

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 19:56
Reakce na Viatori:

MalengeDlužník v návrhu na povolení oddlužení nemusí uvést všechny své závazky a věřitele. Po zjištění úpadku/povolení oddlužení maji věřitelé zákonnou lhůtu pro podání přihlášek pohledávek. Dlužník ani nemá povinnost svým věřitelům oznámit zahájení ins. řízení. Každá novela mění podmínky oddlužení k tíži věřitelů, ale výše uvedené se zásadně neměnilo. 

​vidíš a já roky žiju v domnění, že ins.návrh by měl obsahovat seznamy kompletní - majetek (ne)movitý, dluhy, pohledávky, seznam vyživovaných osob atd., pamatuju si, jak jsme posuzovali, když to tak nebylo, jestli to je ještě ok v rámci nějaké tolerance nebo už to spadá pod lehkomyslný přístup či dokonce nepoctivý záměr a je na místě řešit, jestli oddlužení ano nebo ne. Ale je to x let a byla jsem tam mezi posledními v potravním řetězci...  

Offline Samara
příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 20:37

Malenge To verim, narocne to muselo byt strasne moc. Vzpomnela jsem si, ze nekoho znam, kdo pracuje v te oblasti, tak se vyptam, jak to vypada dnes. Specialne se zeptam, jak by se resily ty babicky.

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 20:44

Samara tak jo, dej pak třeba vedet, cos vypátrala, jestli se ti bude chtít. Ja vim celkem jiste, ze insolvenční zákon otvírat nebudu

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 20:55

Malenge S poslední novelizací přibyly v navrhu údaje o dosaženém vzdělání, ale jinak je návrh a jeho přílohy slabý odvar návrhů z let třeba 2010, 2014. Nahlednu do něj, ale  informace si obstaravame sami nebo ze součinnosti a že toho zjišťujeme mnohonásobně víc, než dříve, jezdíme k dlužníkům domů, za účelem prohlídky obydlí, dlužník nemusí k soudu. A beztak se dlužník diví, že vlastně něco musí. Jsem u insolvenčního správce, ale ze strany soudů také vnímám nespokojenost s aktuální podobou zákona a touhu vrátit počáteční stav. 

Offline Viatori
200 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 21:04

MalengePokud se babička od vnuka nebo někoho dalšího nedozví o jeho insolvenčním řízení včas a ve správnou dobu a nepřihlásí svou pohledávku vůči němu, tak v tom řízení nebude uspokojována.  

S nepriznanymi dluhy vůči rodině se moc nesetkáváme, ale běžně se to děje vůči známým a kamarádům dlužníka, pronajímatelům bytů, společenství vlastníků...

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 21:39

Viatori tohle jsou základy, ty si ještě pamatuju, ta lhůta na přihlášení je pro fyzické osoby vražedná, vnoučku, co jeli v drogách či pochybných kšeftech, jsem pár zažila, jedni prarodiče podepsali i ručení domem a špatně skončili. Ta "Maruška" svým sousedkám taky insolvenci nepřiznala, stihla se přihlásit jedna těsně před koncem lhůty, řekla to pak i těm ostatním, ale ty už měly smůlu. Ale všechny právnické osoby v oboru podnikající měly systémy, které jim dlužníka nahlásily okamžitě, jak jeho údaje byly zveřejněny na justici, urcite to je dnes ještě propracovanější. Každopádně obor ti nezávidím a přeju pevné nervy. Ja jsem rada, ze jsem pryc, fakt to neni obor pro me.

Offline Samara
příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 22:16

Viatori Dekuji za fundovane prispevky, vidim, ze odbornika mame primo zde! To musis mit nervy jak provazy pevne, ze takovou praci zvladas.

Offline slniecko admin
19472 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 23:37
Reakce na continuity:

slniecko no tady takový názorný příklad, sice ne spolupodil,ale podobná prasarna. TadY se kokůtek trochu přepočítal, protože ta parcela 373 je prý státní, takže ta přístupová cesta půjde v nejhorším přeložit, ale záměr je celkem jasný.  

Jinak právě ti příbuzní, co si navzájem ztrpčují život, tomu dost nahrávají. Jednou jeden vyměkne, že už stačilo, lepší alespoň nějaké peníze než hádky, prodá podíl flipaři a už se to veze. 

​otrasné ...a aky je na seba hrdý ...

Ale pred rokmi, ked sme mali domcek s pozemkom, tak sme boli povinni umoznit si tam spravit susedom cez neho prijazdovu cestu. Predpokladam, ze to uz neplati, lebo potom by sa to tomuto vykukovi nevylatilo, ani keby ta ceste nebola štatna.

Offline Torrah
3250 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 10:53

slniecko tohle jsem na Xku myslím zahlédla. Dostal tam chlapec dobře naloženo.

Offline continuity
42365 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 11:54

Torrahon je totiž známá firma. 

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 14:15

Z modni prehlidky:

Veresova s dcerou

A nase znama firma 

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 14:20

A jeste jednou Andrejka, abyste neprisly ani o kousek toho "francouzskeho smrncu" a "extra svihu", jak se pise v clanku

Offline Allysa
884 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 14:34

Kokoska Verešová vypadá hůř z těch dvou

Offline Sweet Potato
39962 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 14:54

Kokoska To už se všechny úplně zbláznily??

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 14:56

Kokoska to je ale ošklivý stvoření...ruskej ksicht. A bravurní kačer...dohání Monike.

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 15:05

stes pritom byvala moc hezka, potkala jsem ji tak pred 20, mozna i vic, lety. Takova drobna, jemna tvar, uplne jina osoba.

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 15:10

Kokoska no jo...To skoro kazda. Ja neverim tomu,že to nevidi...ze kazdy zasah je jen k horsimu..pochopila bych jeden dva...na zkoušku, a když bych pak viděla výsledek....