Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 11:45

Garfie obalit v cukru se musí ta drážďanská, která se nechává dlouho rozležet. Tvarohovou neobaluju, bylo by to moc sladké, i dávku cukru snižuju.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 14:29

Kokoska Jakože tím pádem ti nestojí za to drbat se s miništolama?  Nebo že když ji sežeš hned, nemusíš ji obalovat v cukru? U nás zmizne taky vždycky rychle.

Mirka Tak v tom případě myslím, že muffiny bez problémů. 

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:27

Prosim vas, mate nejaky tip, jak udelat, aby sly pracny vyndat z formicek? Vanek psal vymazat sadlem, delala jsem to podle receptu, ale neslo to ven. Ze zbytku testa jsem udelala proste placicky, ale chtela bych to jeste zkusit. Pect dele/mene/neco s teplotou nebo nejem vymazat, ale i vysypat moukou? A mam teda pitome formicky, takove hodne clenite stromecky, muze byt problem i v tom?

Online Malvin
1651 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:35

Gatita vymazavam formičky pro první pečení směsí: 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce másla, zasypat polohrubou moukou (mnozstvi od oka). Kasicku naberu na prsty a vytru formičky. Funguje bezvadně.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:37

Gatita vymazávám máslem, nevysypávám, jdou ven krásně. Řekla bych, že víc záleží na receptu, než na členitosti formiček. 

O mé mámě a prackách zakopaných i s formičkami v lese jsem tu už psala?

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:38

Lidlu trvala dodávka tak dlouho, až jsem zapomněla, že jsem si něco objednala. Dnes dorazily. Půjdou do okna. Líbí se mi.

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:45

Kokoska schleich zvířátko?

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 17:51

Malvin dekuju Pinot Noir no ja ted pro velky uspech zadelala testo podle toho sameho receptu... No kdyz to nevyjde, tak budou zas ty keksy, zakopavat se u nas nic nebude:)

Offline RoSa
10224 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 18:04

Gatita a co mokrou utěrku hodit přes ty formičky? po vyndání z trouby otočit tim těstem dolu a přes formičky položit na chvíli studenou mokrou utěrku...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 18:13

Gatita já vymazávám máslem a formičkou klepnu (i víc) o plech, pak to jde samo. U některých starších trochu hůře, to jsem je na ten plech házela

Online continuity
43545 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 18:31

Já vás asi teď naštvu, ale já nevymazavam ničím. Po upečení vysypu na mokrou čistou utěrkou, čistou (!), protože část mi vyskáče i sama. Na ten zbytek stačí klepnout. Recepty mám asi tři různé, tím to není.

Ale já teda nemyju formičky jarem, jenom důkladně vydrbu houbičku a horkou vodou a všechny mám už mnoho let. Poprvé bych je vystříkala natřela olejem a nechala nasucho, bez těsta vypálit. Nikdy jsem to asi nedělala, já mám všechno už mnoho let nebo poděděné. Ale nějak si pamatuji,že nové mě trochu pozlobily.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 18:41

continuity U nás se to nikdy ničím nevymazávalo. Dělalo se to stejně, jak to děláš ty. 

Pinot NoirTohle se mi líbí moc, odkud to máš? Já na takové věci moc nejsem, ale tohle bych si pořídila. Vzhledem k tomu, že jsi dlouho čekala, tak asi na další Vánoce.

Kokoska Já už jsem dárky pobalila v sobotu, vzhledem k tomu, že první jsem pořídila ve středu, tak to byly moje nejrychlejší nákupy a balení. Mám odpolední, takže chodím domů v 7 a to je totálně zabitej týden. Budu ráda, když někde v noci upeču vánočku.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 18:59

Renusatko z Lidlu.

Online Kokoska
35134 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:19

Garfie ministoly vubec! Cukrem jsem posypala, ne moc silne, a stacilo to. A mam cukani udelat jeste jednu z polovicni davky, ale dneska jsem hlidala triletyho a jsem zrala na grog a gaucing.  A to jsem chtela jeste dodelat dvoje cukrovi, na ktery tu mam polotovary.

Online Kokoska
35134 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:19

Pinot Noir taky se mi libi!

Online Jitka77
1955 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:34

Taky formičky na pracky nevymazávám, těsto je máslové až až. Ještě horkým házím o plech, málokterá se nerozskočí napoprvé (mám jednoduché tvary a plním je celkem silnou vrstvou, aby mi to vyšlo najednou do trouby, takže se nic nerozbije ani nedrobí). Formičky mám cca patnáct let, nechávám je odmočit v jarové vodě a oplachuju.

Letos jsem měla všechna těsta jedna báseň, krásně se s nimi pracovalo. Připisuju to máslu, před pár týdny jsem náhodou objevila "značku" Dr. Halíř, mlékárna někde u Mladé Boleslavi, mnohem lepší než Madeta nebo Milko (Poděbrady) i na mazání.

Online Kokoska
35134 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:42

Jitka77 fakt dobry maslo? Ja ho koupila jednou a vubec nam nechutnalo, takovou divnou pachut to melo. Ale treba se polepsili.

Online Kokoska
35134 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:48

Jo a holcicce jsem koupila ruzovy puncochacky s jednorozcema, snad z toho maminka neomdli. Sice dite sukynky nosi, ale kdyz se nebudou libit, pod kalhoty budou dobry. Mala ma obrazky rada, uvidime. Prstovy barvy necham pak u nas, pisou tam, ze se s tim muze i na sklo, tak budem patlat dvere na zahradu. Snad to pak umeju.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:50

Jitka77 já házet nemůžu, muž si žádá pracky tenké jako papír

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 19:57

Jitka77 O tom jsem teda nikdy nepřemýšlela, ale měla jsem stejné máslo a říkala jsem si, že letos žádný problém. Takže možná je to opravdu tím. Chuť netuším, u nás si ho nikdo nikam nemaže, mám ho vyloženě na vaření. 

Pinot Noir Z jejich letáku bych si to fakt nevybrala, to vůbec nevypadá nijak pěkně.  Tvoje fotka je naopak moc pěkná.