Jitka77 dr Halíř byl kdysi mezi vítězi Dtestu
Čas vánoční...
Pinot Noir Tak to je svízel, aspoň klepnout formička prostě potřebuje, těžko pracnu ukecáš, aby se pustila, že je to v jejím zájmu ![]()
Kokoska Mně voní i chutná normálně - ne nějak výjimečně, prostě máslo, ale nic mi v něm nevadí a konzistencí teda sbírá body navíc.
Renusatko Já zas nemůžu margaríny, nenašla jsem chuťově přijatelný. Máslo nebo žervé - nebo bílkovinu (šunku, sýr) jen se zeleninou, to je taky řešení ![]()
rozarka Vida!
Jitka77 Margarín jsem nikdy v životě ani nekoupila. Když si kluci něco mažou na rohlík nebo chleba, tak je to lučina. Medy a marmelády se u nás nejí a ten jeden syn nic mléčného, tak si nemaže vůbec nic. Ale popravdě nevím, proč to tak máme, protože já proti máslu vůbec nic nemám![]()
Renusatko Je to věc chuti, já zas třeba vůbec nejím rohlíky, jenom chleba, a taky nevím proč ![]()
Jitka77 mně právě jdou ven lehce, i ty úplně papírové, ale vymazávám tím máslem. Mám recept od tchýně, která nevymazává formičky ničím, ale zaprvé je dělá pěkně tlusté, a za druhé, nade mnou pořád visí ten mámin příběh s formičkami zakopanými v lese, takže já si nevymazat netroufám. ![]()
Pinot Noir Zlatá nevědomost - mě nikdy nenapadlo, že by se s pracnami mohlo něco pokazit.
Pinot Noir formičky zakopaný v lese
, já měla jeden rok nějaký blbý recept a nemohla jsem je z formiček vytlouct.. Od té doby dobrý,recepty střídám a od té doby co nevymazavam ae mi vyklápí samy,a formičky myju v myčce.
jednou mi kolegyně vyprávěla jak,jako mladá manželka na mateřské vařila a nimo svého syna měla v bytě přes chodbu čtrnáctiletou nemocnou švagrovou, která vyžadovala společnost,tak zapomněla na guláš a ten spálila tak, že ho potom společně zakopaly na zahradě![]()
Pinot Noir ááá, zakopané formičky, moje oblíbená historka!
já na pečení moc nebyla,roky mi pekla maminka, ona peče dobře a ráda,ale v jejím věku...moje cukroví je dobrý, ale mám to takový upatlany, šišatý,ale moje
,bavi mě dělat těsta,pak ro upeču a tou poslední fázi dorazím

continuity jejej, jsem zvědavá , kdy se ozve nějaký BLM aktivista ![]()
Pinot Noir já historku neznám. To se jako naštvala, ze nejdou ven a šla je zakopat? ![]()
a stromeček, čím víc barev a tvarů tím líp.

Vlmkrasnej pravidelnej stromek.:-)
moje taky!![]()
jen uz si uplne nepamatuju detaily.Pinot Noirnapis nam to znovu,prosim.![]()
Zarinya
to ty z krabice bývají,do loňska jsme mívali živý, ale štve mě jak padá jehličí, kočky to všude roznáší
Zarinya nonemy no, to je vlastně celé. Nešly ven z formiček, všechny triky s mokrou utěrkou, boucháním atd. selhaly, a mámu to tak naštvalo, že je hodila do koše. Jenomže to bylo v době, kdy se nevyvážely popelnice, ale za každou vsí bylo smetiště, tak se máma lekla, že bude celá vesnice řešit, kdo je taková matla, tak je zase z koše vyndala a šla je zakopat do lesa.
Přiznala to až po dlouhých letech.
Nutno dodat, že jí bylo asi 19 a byly to nejspíš její první samostatné Vánoce.
Pinot Noir
to je krásná historka. A úplně se v ní vidím, mně se tento rok ty vánoční přípravy tak nevedou, ze bych taky měla jít něco zakopat do lesa, otázka, jestli by mi vůbec nějaká výbava zbyla ;)
nonemy no, měla tedy v podhůří Jeseníků v prosinci před padesáti lety dost štěstí, že nebyla zmrzlá zem. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY