clothilde Mě to učila kamarádka. :)
Hledej Seed bead star tutorial nebo Peyote star, na YouTube jsou návody. Pripadne je toho plnej Pinterest.
Materiál (korálky, nitě, jehly) jsme braly z koralek-obchod.cz
clothilde Mě to učila kamarádka. :)
Hledej Seed bead star tutorial nebo Peyote star, na YouTube jsou návody. Pripadne je toho plnej Pinterest.
Materiál (korálky, nitě, jehly) jsme braly z koralek-obchod.cz
eM A máš pro ty hvězdy i namyšlený nějaký konkrétní využití, nebo vyrábíš jen tak? Šití je mi o dost příjemnější než práce s drátem (grrrr), ale u těch šitejch věcí už bych vůbec nevěděla, co pak s tím!
Sweet Potato Spis trpělivost :). A sem tam i nejaky párání, stačí se přepočítat o jednu perličku a je to vidět. Já u toho relaxuju po večerech a sjizdim četby na pokračování z rozhlasu.
Karoleena Úplně konkrétní plán nemám... vidím to na pověšení do okna nebo na vánoční větev ve váze. Pripadne pro naši Elsu s Annou (tj neteře), ony už budou vedet, jestli to použit na celenku nebo nasit na saty...
Dost techhle věci se dá zavesit naplocho na ty lapačové kruhy, třeba nad jídelní stůl, tak jen nápad. Mne se to dost líbí, třeba na ty pidi andelicky je to podle mě idealni.
Už brzy. Těším se hrozně na advent a tu atmosféru. Už teď nevydržím a občas si do sluchátek pustím něco oblíbenýho
marieu krása
, dej ještě nějaké tipy.
Já v rámci předvánoční přípravy sjíždím Pinterest a už teď nevím, kam všechny ty věnce a aranže dám.
continuity no, já jich zas tak moc nemám. Na Štědrý den si šetřím jen Rybovku (nejvíc nejlepší provedení je pro mě s Magdalenou Koženou a Capella regia musicallis) a Bachovo Vánoční oratorium. Při pečení si pouštím často Louskáčka. No a tohle jsou takový věci... na pohodu. The Bird and the Bee mají celé vánoční album "Put up the lights", to mě dost baví. Pak mě chytl Sufjan Stevens, album Silver&Gold- to je taky skvělý. Některý kousky jsou tam dost úlet, ale naprosto nekriticky miluju jeho Silent night nebo Barcarolu. Tyhle věci jsem objevila díky pořadu Guy Garvey's Finest Hour na BBC6. To je kurátorsky vybraná hudba přesně pro můj vkus. Tak se těším na jeho adventní výběry a nové objevy i letos
Já každoročně od prosince poslouchám Nerez v Betlémě ❤️
marieu diky moc.![]()
Musím se přiznat, že Rybovka mě vůbec, ale vůbec nechytla. Asi jak jsem k tomu došla až v pokročilém věku a nemám to vůbec spojeny s Vánocemi.
marieu Kamarádka loni udělala pro známé whatsappový adventní kalendář a kazdý den poslala jednu písničku. Bylo to moc fajn a dost mi to rozšířilo obzory.
brrr to je super!
Hned jsem to napsala do naší holčičí skupiny!
continuity tak u mě proběhl v nejranějším dětství doslova imprinting. Bydleli jsme u babičky, ta jako jediná pekla na vánoce. Měla fantastické recepty na cukroví, pekla jen málo druhů, zato ve velkém množství. Motala jsem se jí odjakživa pod nohama v kuchyni, ale na vánoce jsem seděla na kuchyňské židli u kredence, ucho na radiu, kde se přehrávala rybovka z kazety. Aspoň tak mi to vyprávěla. Nohy mi ještě dlouho nedosáhly na zem a Rybovku jsem znala tam i zpátky. Mám to spojený s tou nejpěknější částí dětství, babiččinou kuchyní, s cukrovím a vánočkama...
brrr to je naprosto fantastický nápad ![]()
marieu Kamarádka loni udělala pro známé whatsappový adventní kalendář a kazdý den poslala jednu písničku. Bylo to moc fajn a dost mi to rozšířilo obzory.
To je krásný nápad! ![]()
marieu no podle to je přesně ono.
Jak to má člověk s něčím spojené nebo ne. Máš moc hezké vzpomínky. ![]()
brrr to je super nápad :)
marieu Rybovka
(já jí hrozně prožívám, naprosto jí zbožňuju)
marieu ❤️ Mne vzali na Rybovku naši, nevím kolik mi bylo, asi 3,5? Pamatuju si to jen z vyprávění. Zážitek veliký, uprostřed noci jsem je probudila a dožadovala se, jak bylo to "hejmistře, vstaňbystře". Táta musel najít desku a pustit mi to, jinak bych byla prý neusnula.
Už brzy. Těším se hrozně na advent a tu atmosféru. Už teď nevydržím a občas si do sluchátek pustím něco oblíbenýho
Dovolím si doporučit tohoto Stinga. Před mnoha a mnoha lety jsem natrefila na CD a obálka se mi strašně líbila - muž a pes jsoucí zimním lesem, připomělo mi to manžela, tak jsem mu to koupila. Vyklubala se z toho moc pěkná hudba, která je spolu s Bachovým Vánočním oratoriem mojí vánoční stálicí. Dokonce i Česká televize dává každý rok (ve více či méně obskurních časech) právě ten živý záznam z katedrály v Durhamu. Moc doporučuju si to poslechnout celé, je tam opravdu několik strašně pěkných radostných a "pokorných" písní, které navodí atmosféru:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.