Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 16:36

Potrefenáhusa teda chtit po zensky cca 14 dni po porodu, aby chystala slavnostni obed, je celkem silenost. Asi bych ho objednala z nejblizsi otevrene hospody nebo na damejidlo.

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 16:45

Kokoska já myslím, ze už to fakt vicemene padlo. 

a tchyně teda pomoc nabízí, jen pro nás takovou nevyuzitelnou (uvaří, ale s tím, ze ji muž nakoupí a přiveze velkej nakup a pak si pro to zas prijede....vzhledem k tomu, ze to znamená zas tu jeho nekolikahodinovou nepřítomnost doma, tak když se postará v ty dobe o děti, tak to udělám sama)

jinak já fakt poucena z minulyho sestinedeli odebiram od rijna pomalu z kazdyho vaření porce do mrazáku a dokonce mám upeceny a v mrazáku hozeny i nějaký cukroví, rohlicky jsem koupila (ve Slaným u Pudilů, fakt doporucuju) a dneska jsem dojedla poslední

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 16:45

Ja Parfumanii posledni dobou nejak flakam, jsem ostuda... mam hodne prace a zacala jsem hrat Duolingo (), takze lezu maximalne do srazu. A tady se vyroji nova mimina, novy kocky! No toto! :D Gratuluju moc vsem zucastnenym. :) Potrefenáhusa GChK 

Offline stes
9418 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 17:01

Docitam a narazila jsem na tema jmeli. Ja ho darovane vyhodila po tydnu. Za prve se mi na lustry nehodi a ta druhy, zhnedlo. To ma byt nebo leta delam neco blbe a ma vydrzet zeleny....

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 17:45

PotrefenáhusaGratulace velika! Terezka je krasna (jmenovkyne), moc si to uzijte! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. prosince 2022 17:47

Potrefenáhusa to mrazení se mi osvědčuje do teď.

Ke tchýni asi rohlík nejezdí, co? To jediné asi chápu, že se jí nechce tahat s těžkým nákupem. (Předpokládám, že k Vánocům dostane tašku na kolečkách )

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 17:50

GChK Cukrovi pocka, gratulace taktez!

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 18:19

stes Samozřejmě barvu postupně ztrácí, ale že by do týdne zhnědlo, to se mi ještě nestalo. Nebo holt zlaté, to barvu zaručeně nezmění.
My věšíme jmelí nad krb, tam ničemu nevadí, ale rok tu zaprášenou věc obvykle nevydržím.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 18:33

Potrefenáhusa já bych ho zkusila poprosit, ať je na ten štědrý den doma, ale jako zase nějak vyžadovat to taky nejde. Já jsem doma sama s obouma od druhého dne, co nás pustili z porodnice. A jako ano, obcas padam na hubu, neni to model co bych doporucila, ale zvladat se to da. Maly teda neni tak bezudrzbovy jako byla dcer, v noci moc nespi a ve dne je celkem neodlozitelny, ale proste ho nejak taham jako kote s sebou v satku, ruce, chvilku vydrzi v kocarku... No ale k třm vánocům - pro mě je třeba příjemější připravit komplet pohoštění pro 8 lidí + k tomu mít na krku obě děti, než se s nima přizpůsobovat podmínkám a zvyklostem na štědrý den u někoho jiného. To má fakt každý jinak

Karja Tímto zdravím a hlásím, že zatim zvládáme všechny kroužky, i pár večerů v restauraci jsme si dali, pravidelně s nima bývám sama i běkolik dní v kuse a žijeme. Masochysticky jsem od února přihlásila na "cvičení" i mimino  

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 18:42

MPLee my už stedrej den vyřešili  tam šlo o ten odvoz a pojede o den driv 

Evaeva prosím te, bydlí v širším centru Prahy, ale taky chápu, ze se ji nechce, já to ani nepotrebuju, s necim pomoct, jen bych nerada cokoliv navíc 

my máme tu komplikaci akorat v tom, ze teď nezijeme v Praze, my od sebe jinak bydlíme 3 stanice tramvaji včetně moji mamy 

Offline Karja
44893 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 18:59

MPLee no tak jste sikulove! Já teda ty samostatný dny zvládám dobře až tak od 2,5 let malémale:-D:-D. Ale nemyslím si, že by v tom vězela nějaka moje neorganizace:-D

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 19:13
Reakce na Potrefenáhusa:

​no vypadá to, ze tour de střední Čechy bude už 23....pak je tam ještě ve hře oběd u nás někdy na Štěpána, mne se nechce moc moc, ale oni to fakt nechápou, proste Vánoce. 
Ale!!!!! a tím povzbuzuju MP Meri - povedlo se mi uhájit 0 návštěv v porodnici! Oni tam teď mají zákaz vstupu na oddělení, takže se musí vylizt na chodbu, kde to neni úplně přívětivý, jsk začalo mrznout, dokonce i v porodnici byla docela kosa, ten stoletej barák asi neni snadný vytopit 

za mě bez návštěv boží! 

​Nejdřív díky všem za gratulace!! Malá se jmenuje Adalberta po prababičce, byla chudinka 24 hodin na světě jako nejmenovaná. Očividně se Vánoc dočkat nemohla a já jen doufám, že podle prognóz oslavíme Vánoce spolu doma. Manžel mi k porodu místo kytky slíbil dvoumetrový strom . Každý rok totiž byl boj mezi námi, aby byl co nejmenší (manžel) versus co největší (já). Očividně mi jeho přítomnost na operačním sále nahrála do karet. 

Co se ale týká návštěv, jak zmiňuje Potrefenáhusa  - v tom vidím jedinou výhodu rodit akutním císařem a mít dítě na intermediálu, kde jsou krom rodičů zakázané návštěvy. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 19:17

GChKkrásné jméno ! Ať jste brzy doma a můžeš pomoci se zdobením stromů, co bude až ke stropu!

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 19:36

Karja jako ono je to fakt o povaze toho dítěte. Já teda chtěla hlavně podpořit Husu, že pro každeho je hranice a ideální představa jinde. Aby se jako nenechala nějak nahlodat, když se tu reaguje jako že přece nikdo nemůže chtít aby něco dělala a tak. Já si pak totiž často začnu přemýšlet, že to teda máme uspořádané nějak blbě a tak až to vyůstí v nějakou uplně zbytečnou mojí naštvanost a skelslost. Což je teda můj problém, no

A když jsme ve vánočním tématu, tak jedna vánoční fotka z improvizovaného fotokoutku v tělocvičně  Ať máme něco do zde tak milovaných foto kalendářů.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 19:38

GChK 

Super jméno!

Potrefenáhusa 

Ty seš hroznej partyzán! Z tebe by nedostali při výslechu nic!

Co se nějakejch vánočních hostin týče, tak klobouk dolů před všema, co to s dítětem u prsu zvládnou. Já se s mladým pánem (narozeným 25.11.) na toto období s úlevou přesunula k matce, která zajistila veškeré požitky, aby se nebohá šestinedělka mohla věnovat svým ranám... a taky trochu miminu, té pijavici! 

Ale přeju všem, ať vám to roste do krásy a spokojenosti...

Offline Karja
44893 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 19:59

MPLee :-DTak samozřejmě, že jde něco udělat, ale měla by ta dotyčná hlavně o to SAMA stát a chtít.;-). To je asi ta pointa. Ale i tak si myslím, že v šestinedělí nebo aspoň v tom prvním měsíci by se mělo hodně odpočívat, takže i to samovolny chtění kdyby náhodou přišlo bych odháněla:-D:-D. 

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 20:23

Potrefenáhusa Teď teprve dočítám tu radostnou zvěst. Moc a moc gratuluju k maličké Terezce. Je nádherná. 

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 20:30

Kokoska Jee, kokosky, slehani bilku s cukrem nad parou delam taky. Mam recept od babicky. Ani nevim, ze je to "svycarsky zpusob". Krome bilku, cukru a kokosu jeste davame mlete orechy a nakrajene rozinky. Jsou vynikajici, uvnitr mekke a povrch trosku krupe.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 22:10
Reakce na Pavlena:

GChK Potrefenáhusa moc gratuluji k vánočním holčičkám..! Chvilku to tu nečtu a takový novoty..

​Já to dnes na sraze vůbec nepochopila, takže koukám až teď. 

Přidávám se ke gratulacím. Miminkům i maminkám přeji hodně zdraví. Vánoce v klidu a GChK už doma.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 01:37

MPLee Ty jsi superžena a zvládneš i se dvěmi dětmi pohostit celou rodinu 5 chodovým menu, ale mezi tím dělat všechno sama doma, nebo se přizpůsobovat jiné domácnosti je ještě spousta dalších možností. První Vánoce s juniorem nám bez vyžádání a z vlastního popudu obě babičky dovezly polévku, salát, obalenou rybu a mě zbývalo to jenom ohřát a osmažit kapra. Takže jsme měli opravdu klidné a spokojené Vánoce. A loni jsme zase dělala já komplet Vánoce pro naše, protože maminka už na to neměla sílu. Do téhle diskuze mi to přišlo jako samozřejmost, že se vždycky automaticky pomůže tomu nejvíce v tu chvíli potřebnému, ale asi mám jenom neskutečné štěstí na lidi kolem sebe. To hlavní je ovšem aby dané uspořádání vyhovovalo pokud možno všem stranám.