Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Online Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 23:17

Pinot Noir myslím,  že  jsem na ni neskudlila. 

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 23:35

Tak Betty tak to přece nemůže nechutnat!

Online Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 23:37

Pinot Noir říkám si, že  asi měla být mléčná ?

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 23:39

Tak Betty ne, já jednou použila asi 50% čokoládu a už se to rozplizávalo, je tam víc tuku, nedrží to potom tvar kuliček. 70 % je minimum.

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 23:54

Evaeva No právě, já jsem ho chtěla vytáhnout aspoň na krátkou procházku kolem bloku. Ten první poprašek uvítal s nadšením, tak jsem to úplně nečekala. Boby by dneska chodník zvládly s přehledem.

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 23:57

Len Viktor je ze sněhu nadšený, běhá, dělá stopy, kope do hromad, ale nesáhnul na něj ještě. Ani v rukavici.

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 15. prosince 2022 23:57

Občas se tu objeví disputace baňky versus koule versus vánoční ozdoby, tak asi tak:

Offline Tabea
8244 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 00:03

Karja tina taky jsem pekla crinkles a viním covid, že mi určitě sežral zase kus mozku, protože nevypadají jak z obrázku a měkký uvnitř taky nejsou. A jedno další cukroví sice děti jedí, ale taky určitě není takové, jak by mělo. 

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 00:04

Pinot Noir Dobře mu rozumím! Syn je teda přesně opačnýho rázu, sněhový koule ho bavily.  Když tě tu vidím, dneska jsem poprvé vytáhla mouku jako senzorickou pomůcku (to mě nikdy nenapadlo, používáme jinak kdeco) a nikdy jsem nenamalovala tolik vlaků, letadel a souprav metra jako dneska do mouky.

Offline Tabea
8244 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 00:05
Reakce na Pinot Noir:

A z jaké čokolády ty nechutné crinkles děláte? To je dost zásadní položka. 

​měla jsem jednu 80% a jednu 70

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 00:08

Len tak to já stihla jednoho šneka a číslice do pětky a pak už mě nepotřeboval. Mouku teď vytahujeme denně, ale už je to jen tak na deset minut (a stejně dlouho pak uklízím).

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 00:19

Pinot Noir Já jsem si právě trochu malovala, že by ho to mohlo zabavit, zatímco připravím část těsta na perníčky, ale i tak to bylo hezký. A když jsem po něm chtěla, aby namaloval sluníčko, normálně to zvládl, viděla jsem kolečko i paprsky. Že by to v mouce bylo o tolik jednodušší? Nebo náhoda? Každopádně jsem ho od toho nemohla dostat, pořád chtěl ještě další "memo" (metro).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2022 00:26

Len možná jak nemusí držet tužku? Mladší teda zatím nemaluje lautr nic, čmáranice nepočítám.

U nás chodník na boby byl, od pondělí vozím mladšího do školky pro staršího 

K jeho lítosti ho odmítám tahat do kopce (ale táta mě tahá!)

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 03:55

Tak Betty nikdy som ich nerobila z vysokopercentnej cokoladu. Vzdy iba z tej z lidlu. 

Dcera isla podla receptu a dala tam 70% a nebolo to ono pre nas. A co sa tyka vzhľadu, tak obalim v krystalovom cukre (nie krupica) a potom dam do misky s muckovym cukrom a trasiem tym, pokial cele nie su uplne obalene nahrubo cukrom. 

Uz som ich piekla ani neviem kolku davku a nestačím nosiť do prace a doma miznu okamzite. 

A do priznania. Neznášam horku čokoládu a tu s vysokymi % už vôbec. Pride mi že to môžem jesť uz aj samotné kakaové bôby.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 04:28

Janulik03  Já mám kakaové boby ráda! 

Ale jinak teda souhlasím, že paradoxně vysokoprocentní čokoláda do těch crinkles není tak dobrá. Já je teď dělala na ranní kávu s rodiči, povedly se úžasně, nahoře křuply, uvnitř vláčné, fakt jsem si připadala jako cukrářka roku. Použila jsem takové ty čokoládové knoflíčky na pečení + dala část kakaa, právě proto, že ta čokoláda je sice hořká, ale nijak závratně. No a teď jsem je dělala pro děti do školy na besídku a je to dost průpal. Vůbec nevím čím to je, jen jsem možná dala víc kakaa než minule, protože to jsem neodměřovala přesně, prostě jen aby doplnilo množství čokolády. Jsou suché, ale určitě nejsou přepečené, na to jsem si dávala pozor. Takže viním kakao. 

Jo a minule jsem do nich přidala skořici a myslím, že je to dost pozvedlo, teď jsem nemohla, protože někdo tam má alergii.. :-(

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 06:06

Pinot Noir delala jsem je z lidlacke Fin carre, ale mela tmavsi obal nez ta na obrazku od Janulik03 (urcite okolo 70% kakaa)

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 07:03

Tak Betty Dělala jsem crinkles z lindtky 85 % v kombinaci s čokoládou na vaření. Všem chutnají, já mám pocit, že jsou moc sladké (já, která sežeru kdejakou čokoladu).

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 07:05

Sweet Potato marieu To jsem byla já stím advetním kalendářem. Letos to ta kamarádka buď nedělá, nebo mě vynechala, protože nejsem schopna se ji ozvat Každopádně ji mám teď extra velký důvod napsat, abych ji dala vědět, kolika lidem to udělalo radost. 

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 07:37

Tak asi sto lidí, sto chutí, za mě čím víc hořká čokoláda, tím lepší crinkles.

Offline Leny
265 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 07:56

Sweet Potato krása