Pinot Noir myslím, že jsem na ni neskudlila. 
Čas vánoční...
Tak Betty tak to přece nemůže nechutnat! ![]()
Pinot Noir říkám si, že asi měla být mléčná ?
Tak Betty ne, já jednou použila asi 50% čokoládu a už se to rozplizávalo, je tam víc tuku, nedrží to potom tvar kuliček. 70 % je minimum.
Evaeva No právě, já jsem ho chtěla vytáhnout aspoň na krátkou procházku kolem bloku. Ten první poprašek uvítal s nadšením, tak jsem to úplně nečekala. Boby by dneska chodník zvládly s přehledem.![]()
Len Viktor je ze sněhu nadšený, běhá, dělá stopy, kope do hromad, ale nesáhnul na něj ještě. Ani v rukavici. ![]()
Občas se tu objeví disputace baňky versus koule versus vánoční ozdoby, tak asi tak:
Pinot Noir Dobře mu rozumím! Syn je teda přesně opačnýho rázu, sněhový koule ho bavily. Když tě tu vidím, dneska jsem poprvé vytáhla mouku jako senzorickou pomůcku (to mě nikdy nenapadlo, používáme jinak kdeco) a nikdy jsem nenamalovala tolik vlaků, letadel a souprav metra jako dneska do mouky.![]()
A z jaké čokolády ty nechutné crinkles děláte? To je dost zásadní položka.
měla jsem jednu 80% a jednu 70
Len tak to já stihla jednoho šneka a číslice do pětky a pak už mě nepotřeboval. Mouku teď vytahujeme denně, ale už je to jen tak na deset minut (a stejně dlouho pak uklízím). ![]()
Pinot Noir Já jsem si právě trochu malovala, že by ho to mohlo zabavit, zatímco připravím část těsta na perníčky, ale i tak to bylo hezký. A když jsem po něm chtěla, aby namaloval sluníčko, normálně to zvládl, viděla jsem kolečko i paprsky. Že by to v mouce bylo o tolik jednodušší? Nebo náhoda? Každopádně jsem ho od toho nemohla dostat, pořád chtěl ještě další "memo" (metro).![]()
![]()
Len možná jak nemusí držet tužku? Mladší teda zatím nemaluje lautr nic, čmáranice nepočítám.
U nás chodník na boby byl, od pondělí vozím mladšího do školky pro staršího ![]()
K jeho lítosti ho odmítám tahat do kopce (ale táta mě tahá!
)
Tak Betty nikdy som ich nerobila z vysokopercentnej cokoladu. Vzdy iba z tej z lidlu.
Dcera isla podla receptu a dala tam 70% a nebolo to ono pre nas. A co sa tyka vzhľadu, tak obalim v krystalovom cukre (nie krupica) a potom dam do misky s muckovym cukrom a trasiem tym, pokial cele nie su uplne obalene nahrubo cukrom.
Uz som ich piekla ani neviem kolku davku a nestačím nosiť do prace a doma miznu okamzite.

A do priznania. Neznášam horku čokoládu a tu s vysokymi % už vôbec. Pride mi že to môžem jesť uz aj samotné kakaové bôby.
Janulik03
Já mám kakaové boby ráda!
Ale jinak teda souhlasím, že paradoxně vysokoprocentní čokoláda do těch crinkles není tak dobrá. Já je teď dělala na ranní kávu s rodiči, povedly se úžasně, nahoře křuply, uvnitř vláčné, fakt jsem si připadala jako cukrářka roku. Použila jsem takové ty čokoládové knoflíčky na pečení + dala část kakaa, právě proto, že ta čokoláda je sice hořká, ale nijak závratně. No a teď jsem je dělala pro děti do školy na besídku a je to dost průpal. Vůbec nevím čím to je, jen jsem možná dala víc kakaa než minule, protože to jsem neodměřovala přesně, prostě jen aby doplnilo množství čokolády. Jsou suché, ale určitě nejsou přepečené, na to jsem si dávala pozor. Takže viním kakao.
Jo a minule jsem do nich přidala skořici a myslím, že je to dost pozvedlo, teď jsem nemohla, protože někdo tam má alergii.. :-(
Pinot Noir delala jsem je z lidlacke Fin carre, ale mela tmavsi obal nez ta na obrazku od Janulik03 (urcite okolo 70% kakaa)
Tak Betty Dělala jsem crinkles z lindtky 85 % v kombinaci s čokoládou na vaření. Všem chutnají, já mám pocit, že jsou moc sladké (já, která sežeru kdejakou čokoladu).
Sweet Potato marieu To jsem byla já stím advetním kalendářem. Letos to ta kamarádka buď nedělá, nebo mě vynechala, protože nejsem schopna se ji ozvat
Každopádně ji mám teď extra velký důvod napsat, abych ji dala vědět, kolika lidem to udělalo radost.
Tak asi sto lidí, sto chutí, za mě čím víc hořká čokoláda, tím lepší crinkles. ![]()
Sweet Potato krása ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY