Jos tohle mi přijde jako racionální přístup. Ale cítit se na takovém večírku jako něco víc než přítomný banán, když já jsem v civilu, je zvláštní. Já bych si na večírek v tomto tématu vzala zelené šaty, které mám, nebo prostě pořídila jen nějaký doplněk. Ale oceňuju, když si s tím někdo dá tu práci.
Čas vánoční...
Jos Ja myslim, ze tady vubec nejde o to, jestli se nekdo rozhodne na akci nejit, nebo tam prijit v civilu.
ja sla na nasi firemni oslavu (v berlinskem klubu) v kostymu a s vyraznym glitrovym makeupem i kdyz vylozene party dresscode nebyl vyzadovan :D
proste mi to prislo jako super prilezitost pro trochu extravangance.
(a nebyla jsem uplne sama)
Já jsem kostýmový fanda. Ale chápu i nechuť k nim. A takové ty kompromisy "neutrální outfit + vánoční brož/náušnice/něco chápu a i cením. Lepší, než když na sebe někdo s odporem narve vánoční svetr a okázale trpí.
U nás se taky v posledních adventních dnech chodí ve vánočním ladění.
Já teda ale pořád nevím, co jsou vánoční barvy. Jestli ta anglosaska cesminova zeleno červená nebo jestli ladovska zimní bílá a modrá, takže asi je nakonec jedno, kdo co má, prohlásí to za vánoční. Takže já mám červenou vánoční šišku, kolega má modrého vánočního koně a jedna kolegyně chodi ve vánoční černé barvě.
No a taky se u nás objevilo po lyžování hodně vánočních sáder.
Kokoska však tě nikdo nenutí to nosit. Ale to pohrdání těmi, koho to třeba baví... No, nevím. Jsou lidi, kteří by v životě nešli na maškarní, a lidi, kteří to milují a dokonce jim ani nevadí, že tam nevypadají elegantně a oduševněle. Neznamená to ale, že ti první jsou lepší.
teď jsem si vzpomněla na jednoho místního trenéra tenisu. Ten chodí na tréninky oblečený v různých kostýmech, nebo třeba v tutu a boa. Četla jsem s ním rozhovor a právě tam říkal, že doba maškarních (tady se tomu říká Fasching a dost tím někteří lidi žijou) je pro něj hrůza, že na maškarní akci by nikdy nešel.
Mha Vánocni sadru mame v rodine take, doufam, ze zustane tento rok u jedne.
Lilly_Ku ja miluju oblikat se na vanocni vecirky nejak specialne! Letos to teda dopadlo tak, ze ne skoro nikdo nepoznal![]()
Mha Modrá a bílá, to je pro mne ruská Sněhurečka, ta od Dědušky Moroza, ani nevím proč.
Mha Je to sadra zvana fotbalova, na flitriky neni pro same vlajky fotbalovych klubu misto
.
No fakt, je modrobila. Ale Děd Mráz je červenobilý, takže dohromady národní barvy.
Takže česká vánoční barva by mohla být třeba zlatá? Jako hvězdy nad Betlemem, ne? Nebo zelená jako stromeček![]()
A Baník, Baník máte? A mohla bych ho vidět?
letfenixa už je to parťák ![]()
Vánoční večírky bývají pořád v advetní době, takže fialová![]()
Mha Bílou, mistře, bílou! ![]()
Kokoska však tě nikdo nenutí to nosit. Ale to pohrdání těmi, koho to třeba baví... No, nevím. Jsou lidi, kteří by v životě nešli na maškarní, a lidi, kteří to milují a dokonce jim ani nevadí, že tam nevypadají elegantně a oduševněle. Neznamená to ale, že ti první jsou lepší.
Zjevně jsem tuto debatu rozpoutala já, takže si dovolím ještě jednou zareagovat.
Nad nikoho se nepovyšuju; nepohrdám těmi, kdo holdují převlekům (vánočním i jiným); prostě jsem jen chtěla vyjádřit, že k nim nepatřím a vánoční atmosféru pro mě tyhle oděvní kousky prostě nedělají.
A jistá míra expresivity, již jsem přitom uplatnila, souvisí s mým způsobem vyjadřování; vulgární jsem, doufám, na zdejší poměry nebyla.
Tak mi přijde, že vlastně by bylo jednodušší hledat barvu, která vánoční není. ![]()
Fleur Ok, maškaro.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY