Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2024 20:26
Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 20:43
Reakce na Sweet Potato:

Mha Bílou, mistře, bílou!

​A nebyli ti jelínci nakonec sobíci?

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. prosince 2024 21:01

Fleur ja to delam uplne stejne :) "vanocni" nausnice uz tu znate

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 21:30
Reakce na Kokoska:

Zuzuli Pinot Noir ja v tom vysmech nijak necitim, popis sobiho svetru mi prijde dost odpovidajici. Kdyby mi nekdo rekl, ze na vecirek smim prijit jen ve vanocnim svetru, urcite bych si ho kvuli tomu nebezela koupit, spis bych tam vubec nesla. Nebo bych si maximalne na zapesti uvazala cervenozelenou masli. Tohle prebirani americkych oslav je mi celkove proti mysli.

​To je přesně to - americký oslavy. Stejně tak třeba ty narozeninový čepičky, kdy nebohej oslavenec musí vypadat jak kašpar Já bych to na sebe nevzala ani zamlada, stejně jako Fleur bych se v tom necítila... Nic proti "Americe", stejně tak jsem dřív ovšem neobdivovala ani dědu Mráze! Tohle násilný zavádění různejch novinek ať už z politickejch nebo obchodních důvodů mi leze na nervy.

U nás se vždycky pod pojmem vánoční oblečení rozumělo prostě oblečení slušný až slavnostní, to je vše

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 21:52

Tak snad dneska jsem se trochu naladila. O víkendu vánoční Mnichov, Kempton a Ulm, ten byl úplně nejlepší. Dneska Rybovka v Obecním domě s Formanovic kulisami a divadlem byla super. Pak procházka přes Staromák, málo lidí (déšť), spousty světýlek. Ale trh je tam teda příšerný, takovou unifikaci jsem nečekala.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:07

andulka01 taky jsme sli nedavno vecer pres Staromestske a musim teda rict  ze vanocni naladu jsem z nej nemela vubec. Krasny je osvetleny Tyn a pohled na Mikulase, ale ten trh sam o sobe mi sel na nervy.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:13

andulka01Na té Rybovce jsem taky teď byla! Roztomilé to bylo. 

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:37

Sweet Potato andulka01 my jdem zitra a moc se tesim! Jdu s vetsim synem a bude me to stat uplatek v Mekaci, ale aspon mam doprovod:)

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:43

Tak je to prostě americká (nebo možná anglosaská)  tradice, mít ty Vánoce víc veselé, než naše slavnostní. A s tím souvisí i barvy, červená a zelená. Jako musím říct, že doma to neřeším vůbec, ale tady mě to docela strhává, protože pokud tady jsou nějaké Vánoce, tak právě ty amerického střihu. A docela mě pobavilo, když mě nová šéfka rodičovského sdružení (Korejka) požádala, jestli bych jim nepomohla s organizací vánočního bazaru a vůbec výzdoby ve škole, protože by tomu chtěli dát "evropskou atmosféru". Rozhlédla jsem se po vybavení a říkám jí "to vzdej rovnou...." Je to prostě jeden velký kýč, ale je hezké, že vnímají rozdíl mezi evropskými a americkými Vánocemi! 

A když už tady tak pomlouváme ty americké tradice, přihodím stromeček (určitě ne poprvé), který jsme viděli v jedné spřátelené mexicko-americké rodině....

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:44

andulka01 ty trhy jsou ještě strašnější než předtím, což jsem netušila, že je vůbec možné. Fakt nechápu proč je tam deset stejnych stanku. A ten strom je úplně desivy. Muž si dal svařák v přilehlé hospodě a já si koupila medovinu naštěstí už na Miraku. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:44

Sweet Potato Beeeee a teda lampiony taky. Šli jsme s neteří, moc jí to bavilo.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:49

Garfie no to je teda něco. 

Kamarádka měla loni dceru někde na americkém středozápadě a ta posílala fotky z Vánočně vyzdobené toalety.

Byla z toho dost v šoku. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:52

continuity Tehdy bylo synovi asi pět let, dovedeš si představit, jak byl vyřízený z toho Elfa?

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:55

Garfiejá jsem vyřízena z té metly na špici a to to vidím jen ha fotce

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 23:08

continuity Jo, to byla podmínka jejich děti (puberťáků!), že se stěhují do Japonska jen se stromečkem, vezli ho prý v pěti krabicích....pamatuju se, že říkali, že ta metla má krabici sama pro sebe.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 23:10

Garfie

To mě fakt pobavilo. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 23:39

Garfie No a já teď přemýšlím, jestli je ten elf celej, nebo jsou to jenom nohy a čepička ;o)

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 23:46

DruI Jo, tak tímto výzkumem strávil Garfik asi dvě hodiny, b) je správně. Ale zbytek Elfa je asi na nějakém hezčím místě.

Offline Jitka77
1955 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 01:21

Přemýšlím, na čem bychom v tuhle roční dobu skončili, kdybychom zásadově nepřebírali žádné cizí tradice. 

Offline Fleur blogger
6865 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 06:50

Jitka77 Chystala bys něco dobrého na oslavu zimního slunovratu .