Čas vánoční...
Fleur ja to delam uplne stejne :) "vanocni" nausnice uz tu znate

Zuzuli Pinot Noir ja v tom vysmech nijak necitim, popis sobiho svetru mi prijde dost odpovidajici. Kdyby mi nekdo rekl, ze na vecirek smim prijit jen ve vanocnim svetru, urcite bych si ho kvuli tomu nebezela koupit, spis bych tam vubec nesla. Nebo bych si maximalne na zapesti uvazala cervenozelenou masli. Tohle prebirani americkych oslav je mi celkove proti mysli.
To je přesně to - americký oslavy. Stejně tak třeba ty narozeninový čepičky, kdy nebohej oslavenec musí vypadat jak kašpar
Já bych to na sebe nevzala ani zamlada, stejně jako Fleur bych se v tom necítila... Nic proti "Americe", stejně tak jsem dřív ovšem neobdivovala ani dědu Mráze! Tohle násilný zavádění různejch novinek ať už z politickejch nebo obchodních důvodů mi leze na nervy.
U nás se vždycky pod pojmem vánoční oblečení rozumělo prostě oblečení slušný až slavnostní, to je vše ![]()
Tak snad dneska jsem se trochu naladila. O víkendu vánoční Mnichov, Kempton a Ulm, ten byl úplně nejlepší. Dneska Rybovka v Obecním domě s Formanovic kulisami a divadlem byla super. Pak procházka přes Staromák, málo lidí (déšť), spousty světýlek. Ale trh je tam teda příšerný, takovou unifikaci jsem nečekala.
andulka01 taky jsme sli nedavno vecer pres Staromestske a musim teda rict ze vanocni naladu jsem z nej nemela vubec. Krasny je osvetleny Tyn a pohled na Mikulase, ale ten trh sam o sobe mi sel na nervy.
andulka01Na té Rybovce jsem taky teď byla! Roztomilé to bylo.
Sweet Potato andulka01 my jdem zitra a moc se tesim! Jdu s vetsim synem a bude me to stat uplatek v Mekaci, ale aspon mam doprovod:)
Tak je to prostě americká (nebo možná anglosaská) tradice, mít ty Vánoce víc veselé, než naše slavnostní. A s tím souvisí i barvy, červená a zelená. Jako musím říct, že doma to neřeším vůbec, ale tady mě to docela strhává, protože pokud tady jsou nějaké Vánoce, tak právě ty amerického střihu. A docela mě pobavilo, když mě nová šéfka rodičovského sdružení (Korejka) požádala, jestli bych jim nepomohla s organizací vánočního bazaru a vůbec výzdoby ve škole, protože by tomu chtěli dát "evropskou atmosféru". Rozhlédla jsem se po vybavení a říkám jí "to vzdej rovnou...."
Je to prostě jeden velký kýč, ale je hezké, že vnímají rozdíl mezi evropskými a americkými Vánocemi!
A když už tady tak pomlouváme ty americké tradice, přihodím stromeček (určitě ne poprvé), který jsme viděli v jedné spřátelené mexicko-americké rodině....

andulka01 ty trhy jsou ještě strašnější než předtím, což jsem netušila, že je vůbec možné. Fakt nechápu proč je tam deset stejnych stanku. A ten strom je úplně desivy. Muž si dal svařák v přilehlé hospodě a já si koupila medovinu naštěstí už na Miraku.
Sweet Potato Beeeee
a teda lampiony taky. Šli jsme s neteří, moc jí to bavilo.
Garfie no to je teda něco.
Kamarádka měla loni dceru někde na americkém středozápadě a ta posílala fotky z Vánočně vyzdobené toalety. ![]()
Byla z toho dost v šoku.
continuity Tehdy bylo synovi asi pět let, dovedeš si představit, jak byl vyřízený z toho Elfa? ![]()
Garfiejá jsem vyřízena z té metly na špici a to to vidím jen ha fotce ![]()
continuity Jo, to byla podmínka jejich děti (puberťáků!), že se stěhují do Japonska jen se stromečkem, vezli ho prý v pěti krabicích....pamatuju se, že říkali, že ta metla má krabici sama pro sebe. ![]()
Garfie No a já teď přemýšlím, jestli je ten elf celej, nebo jsou to jenom nohy a čepička ;o)
DruI Jo, tak tímto výzkumem strávil Garfik asi dvě hodiny, b) je správně.
Ale zbytek Elfa je asi na nějakém hezčím místě.
Přemýšlím, na čem bychom v tuhle roční dobu skončili, kdybychom zásadově nepřebírali žádné cizí tradice.
Jitka77 Chystala bys něco dobrého na oslavu zimního slunovratu
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY