Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline pecka
6217 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 21:23

Ďakujem za pochvaly

A chválim všetky adventné venčeky a výzdobu, či už je minimalistická alebo naopak na maximum :)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 21:24

Karja my to nakonec dneska zvládli. Takže k dětským dekoracím jsme přidali adventní věnec/svícen. To zapichování do aranžovací hmoty je rychlé a odpadá práce s tavkou. A dopadl celkem hezky.

No a taky jsme nacpaly 3x 24 pytlíčkůMikuláš může přijít. (Ještě teda musím koupit něco od nás, asi Albi betlém a ovoce, ať se to vyváží )

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 21:33

Ušmikla jsem chvojí od sousedů přes plot do vázy, z odřezků jsem spíchla jakousi dekoraci pomocí kenzanu. Poprvé mě napadlo použít větvičky blýskavky (tu jsem nekradla, je z vlastní zahrady) a vypadá to dost vánočně, eko náhrada vánoční hvězdy. . Hvězdy z papírových sáčků jsou už tradice, letité dřevěné stromy z Lidlu taky. Rozrůstá se nám sbírka andělů z štědrodenní charity v pivovaru, vždycky si nějakého kluci přinesou domů, jednou i metr a půl vysokého, tak ten byl nenápadně zneviditelněný, ale někteří se mi líbili natolik, že si je nechávám (jsou to výrobky učitelek z místních školek). 

A od zítřka ještě začneme stavět betlém.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 22:03

Evaeva Advenťáky teda máme. Starší si ho vyrábí ve škole - no vyrábí, namaluje si ty pytlíčky a ozdobí si to. Takže pak ho ten víkend, kdy ho donese domu, vyrábíme všichni společně pro mladší;). Čímž smekám před paní učitelkou, já jen lepím tavkou ten jeden kalendář a jsem ráda, když to mám. Ale paní učitelka dělá kalendáře pro uplně celou školu, takže naplní 50 dětem 24 pytlíčků sladkostmi, aby to neviděly a měly překvapení a pak to lepí na ten kalendář. A ona to fakt naplní tak, že tam mají všechni děti stejné věci, že jako neexistuje, aby jeden měl lipo ten den a druhej kinderčokoládku. No prostě mega cute!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 22:16

Karja u nás to dělá mamka, ale tři děti jsou už prý mocale za hodinku jsme to měli. Máme látkové pytlíčky a dáváme je do košíku. 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 22:50

Karja u nás se taky prodává, naše třída letos vydělala rekordních 25 tis!! Peníze jdou do školního nadačního fondu. Kdyby z toho něco měly děti přímo, přišlo by mi to ještě trošku víc motivační. Ale měly velkou radost i takhle

Jo a muž a syn chtěli letos elfa. Koupila jsem jim ho s tím, že ty blbiny ale bude dělat tatínek, já se k tomu nechci uvázat. Takže v půl desáté jsem dělala co??

Synovi jsem letos na přání připravila 24 praštěných úkolů a výzev. Na zítřek tam má třeba za úkol říct básničku s vyplazeným jazykem. Na další dny jsem tam dala třeba: oběhni zahradu v trenýrkách/pyžamu, postav z Lega Minecraftový betlém, zazpívej koledu z okna atd.

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 00:01

Karja žluťásek tak teď jsem konečně pochopila, proč mi pořád cizí lidi píšou, jestli bych jim poslala nějaké své putovní kamínky na školní jarmark. Ono se to tam prodává za reálné peníze! Já furt nechápala, proč to po mně chtějí. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 00:35

Vy jste mě tak naladily! Díky moc!

Já se včera taky trochu pustila do akce, ale vůbec mi to nejde. Venku svítí sluníčko a je 20 stupňů! Je to krásný, ne že ne, ale ani trochu vánoční.....

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 13:55

Na chalupě

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 14:00

andulka01 Ty jsi pilná. A kreativní.

Offline vanilka
2192 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 17:43

Adventní věnec i ten na dveře si každý rok tvořím sama, ale vždycky nějak za ten rok zapomenu, jak ty větvičky na korpus správně skládat , takže letošní první pokus s nedokonalostmi zakrytými ozdobami putoval k rodičům.
Druhý pokus už vyšel líp, jen přírodní, bez cingrlátek, tak to mám nejradši. 

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 11:53

Prosím, poraďte, kde a jaké svíčky koupit - na večerní pálení na komodě. Aby měly textilní knot, ne nastavovaný papírem, aby dobře hořely plamínkem až do konce. Takové jsem měla z Broumova, ale výroba teď je v Polsku a knoty už nejsou kvalitní. Děkuji.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 12:03
Online stes
9418 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 12:37

Liesel bože...mám slabý brejle a jako první čtu svinčík

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 12:40

Liesel Dekuju. A které kupuješ?  Ona asi nemá široké a vysoké válce?

Offline Fleur blogger
6865 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 12:43

LieselA nebojíš se toho parafínu? Já už jsem možná moc zmasírovaná všemi informacemi o jejich škodlivosti, tak se snažím pohlídat si, aby i ty obyčejné čajové byly z rostlinných vosků a raději i bez barviv.

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 12:47

Fleur Kupuješ asi také jen tenké na stromeček. Já potřebuju široký vysoký válec.

Offline Fleur blogger
6865 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 12:56

černá káva Bohužel neporadím. Kupuji hlavně ty čajové ze sójového vosku a ty mívají v různých eko a bio obchodech.

Offline Jitka77
1955 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 13:12

černá káva Krab Brno, rustikální svíčky. I jejich čajovky jsou skvělé.

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 02. prosince 2025 13:19

Jitka77 Děkuju, jdu prohlíźet.