Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4868 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 00:01

žluťásek
Vážně netuším, kde někteří žijí, asi na jiné planetě  plné pitomců. Za celé těhotenství jízd do a z práce se stalo asi 2x, aby mě nikdo nepustil sednout, když jdu se starším a kočárkem, též mi někdo pomůže, nebo slušně požádám, nikdy nebyl problém, strkanici ve frontě jsem zažila jednou, na Lomboku, v obchodech se na mě prodavačky usmívají a syn častokrát dostal třeba plátek šunky do ruky nebo koláček jen tak, když nedávno miminko v kočárku plakalo, pustila mě paní v Albertu u pokladny před sebe. Fakt nevím...

jediná čarodějnice za hodně dlouho byla nějaká babizna, co měla hnusné kecy na syna, který plakal poté, co mu dveře ve vlaku skříply prsty, ale u toho jsem nebyla, vím jen z vyprávění od babičky. Takže asi tak. Myslím, že na světě je fajn

Offline žluťásek
8888 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 00:28

Malenge já si taky spíš myslím, že je to o osobním nastavení než nějaké národní povaze.

Mě nijak neobtěžují mimina v kavárně ani turisti s kuframa v tramvaji, ve frontě na poště si můžu přečíst v klidu diskuze tady. 

Ale zároveň si umím představit, jak by jiná máma na tvém místě úkorně nesla uzeninu a koláč plný jedovatého cukru a bílé mouky

Online Pinot Noir
30093 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 01:37

Mrakoplas Určitě nezaspala. Ale já už kojím spíš jen symbolicky, tak ho beru jako nekojené dítě. U těch se prý začíná dřív. A že jsme teď o víkendu byli všichni doma a byl takový klid, tak jsem to zkusila. Ale bez valného efektu teda

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 07:11

Potrefenáhusa tak konečne tá škandinávska výchova prichádza aj k vám, časom sa hádam dostane aj na Slovensko a bude po hysterických záchvatoch revu! Dúfam, že to stihne prísť kýmbudem mať druhé dieťa, to prvé je už určite stratený prípad :D 

Offline dzizisketa
9043 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 08:44

Pinot Noir

JJeště nic moc, děkuji za optání. Já se pomalu vydávám cestou blw, ale teprve v sobotu jsem koupila napařovací vějíř a jiné nádobí a včera mě tak bolela hlava, že jsem nevařila, premiéra ve velkém je dneska. Zatím do sebe zvládl vpravit jednu kukuřičnou křupku, měsíček hrušky a žužlal okurek a jabko. A nyní mne prosím omluv, jdu mu předložit banán

Online Pinot Noir
30093 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 08:55

dzizisketa Náhodou, to už je pokročilý jedlík! Pařák musím taky koupit, sice jeden mám, ale momentálně je to létající talíř a aby ufon viděl ven, byly mu odstraněny některé dílky

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 09:26

Malenge 

Na Lomboku. Já v Moskvě. A to jsem nebyla v Indii, ta je vyhlášená.

Offline barbucha blogger
36200 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 09:55

Pinot Noir 

Ale houby veletoč - plazící se mimino nevříská na celou hospodu anžto je zaujatý tím plazením, ani nemlátí lžící do stolu a nerozhazuje jídlo kolem sebe

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 10:01

Teda moje děti už jsou víceméně velké na tyhle dárky, ale ode dneška mají na westwing opravdu krásné věci pro děti, zvlášť ta floor puzzle!  

Kdyby se někdo chtěl inspirovat, tak tady...

Offline barbucha blogger
36200 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 10:16

Malenge 

Vždyť i tady ve stěžovacím vlákně můžeš vidět  skuhrání na protivný, neochotný prodavačky... na nerudný spolucestující... nevstřícný služby... na kdeco, resp. prostě na lidi...

Hele zažito zrovna nedávno v autobusu: někdo zmáčkne omylem zastavení na znamení... autobus zastaví a nic, nikdo nevystupuje. I vztyčí se řidič jak kobra: Kdo to sakra zmáčk?! bude teda někdo vystupovat nebo ne?! já mam času dost, takže si všichni počkáte dokud dotyčnej nevystoupí!

Naopak ve švédským autobusu, stejná situace... Promiňte prosím, přál si někdo vystupovat? Ozve se cestující, že se splet... Děkuji za upozornění, můžeme tedy jet...

True story, obojí. Tak já nevim, podle mě drobný rozdíly vidět jsou, aniž bych si to musela brát zrovna osobně

Offline Malenge
4868 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 10:30

dynda No jo, Moskva

barbucha já si to osobně neberu, jen mě fakt nebaví to paušalizování, jak u nás jsou všichni nerudní a protivní, a na západě a severu naopak. Taky si občas potřebuju zanadávat, když narazím na vola, ale prostě žiju ve světě, kde jsou lidi povětšinou fajn a máme se tu celkově skvěle, neb bezpečno, všechno podstatné dostupné, žádná totalita... poslední dobou se ta zelenější tráva u sousedů velmi rozmáhá a vadí mi to, dost.

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:04

Ja uz nevim, jak s dcerou... Je ji 8. Ona je perfekcionalista (po mne). V posledni dobe,kdyz se ji neco nepodari, tak chyti neco jako hysak. Trochu se zacinam bat, ze se stupnuji a jsou castejsi.

Je dost chytra, dela spoustu krouzku. Nejvic se to stava ve sportu.

On tomu nepridava manzel, ac tvrdi, ze ne, neustale ji kritizuje - nekdy zcela jasne, jindy jen nenapadne poznamky (mela jsi to kreslit jinou tuzkou, nejdriv jsi mela zacit A a potom B...). Nikdy se mu nezavdeci, i kdyz ziska nejakou cenu, tak on pronese, ze nekdo byl lepsi a mela stesti (to rekl parkrat prede mnou a ja mu vynadala a zakazala mu to opakovat). Kdyz ziskala pochvalu za prospech, misto aby ji pochvalil okomentuje to poznamkou, ze by se mela jeste zacit lip chovat.Ona je na nej uz uplne alergicka, hned na nej vystartuje, coz by si dovolit nemela ( ale ja se ji nekdy ani nedivim). 

Spis jsem si potrebovala ulevit.

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:12

barbucha Hele vubec, sambo minulej tejden platil v autobuse stravenkou, to by ve Svedsku jiste neproslo! Ja si myslim, ze treba nejsme extra machri v tom prosm, dekuji, a omlouvam se, ale podstata ochoty, pomoci je na velice dobre urovni, jen to nema tak peknou fasadu;-

Offline Karja
44980 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:14

Candance Jo, spacifikuj manzela, to jsou desny kydy! 

Offline dzizisketa
9043 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:16

Candance

OOu, to je velmi těžká situace, potlapkávám. Pokud otec těma promluvama štve už osmiletou... 

Offline Garfie
28659 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:18

Candance Hele naprosto souhlasím s Karja, manžel je stěžejní postava ve vašem příběhu, ty holky na něj hrozně dají, vidím to u nás, tatínek je polobůh. Buduje jí sebevědomí na celý život i očekávání od chlapů, promluv s ním. 

Offline barbucha blogger
36200 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:22

Karja 

Že neprošlo? Už se mi tam podařilo jet i zadarmo, a ne jednou (profesionální socka!) - ovšem s vědomím řidiče, kterej vida že nemám dostatečnej kredit na legitce (vono to divně pípne ) a k nejbližší prodejně daleko, mávnul rukou: doplať si to na přestupu!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:23

Candance jestli te to uklidni, tak mam doma taky inteligentni osmiletou perfekcionistku a taky mi prijde posledni dobou trochu precitlivela a casto propukne v plac. Myslim, ze je toho na ni i hodne, velke zmeny ve 3. tride, nejake zmeny asi budou souviset se sice vzdalenou, ale blicici se pubertou, takze se snazim, aby hodne odpocivala, opravdu dobre jedla a pila, hodne si povidame, snazim se ji nekritizovat (u nas k tomu bohuzel mivam sklony spis ja, ale pracuju na sobe) a vypozorovala jsem, ze ji treba uklidnuje malovani (chodi na kurz a ten den byva pak v pohode).

Asi bych opravdu promluvila s muzem, pro holku je dulezite, aby se ji tata venoval, podporoval, chvalil ji a obcas prohodil kompliment.

Online continuity
43727 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 12:24

Candance taky bych si spis promluvila s manzelem. Ale nekdy v klidu, kdyz u toho dcera nebude, nez v situaci, kdyz uz k tomu dojde.

Offline JankaM
3141 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 13:16

Už se to tu řešilo, ale nedávala jsem pozor. Albi ta el. tužka a knížky k tomu, pro predskolacku ano, nebo je to pro menší děti? Děkuji