Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline JankaM
3102 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 00:29

Já teda koukám jak je to jinde, naše MŠ obyč sídlištní 6 tříd je v nějakém programu Zdravá školka či co, jídelníček neřeším, podle mě vaří dobře a asi zdravě, třeba lipánek mi teda nevadí. Na svátky a narozeniny dostávají od ostatních třeba ovocné tyčky z DM nebo minipytlik haribo, ale vždy do šatny k odnesení domů. Odpolední svačina odhlásit lze, ale netřeba, je nutno využít celou provozní dobu

Zato Mléko do škol kolikrát až druhý den vydávám sýr v kelímku z aktovky, jakým způsobem ho asi tak druhačka má sníst ihned ve škole, nemluvě o rozšlapaných sýrech v okolí školy odpoledne

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 02:26

Syn chodí (hahaha) zo škôlky vždy po obede, na olovrant nebol nikdy prihlásený.  Keď ho berieme, musíme mať vždy čaj a nejaké ovocie, vždy je smädný a je schopný na tej 5-minútovej ceste domov zjesť banán 

aj v prípade,  že sa dozviem, že obed zjedol pekne. 

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 03:45

Mohučanka 

Sladký oběd v pátek jsem ve školce a na prvním stupni zažila já, ale bylo to z náboženských důvodů.

Online Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 04:17
Reakce na žluťásek:

Nebo Actimel, já jsem důsledně kupovala jen bílý a vydávala to za extra odměnu, no jenže babička kupuje ten jahůdkový, mami, víš, ten mám moc rád

​ale bilej actimel je taky slazenej a to složení mi přijde s tím jahodovym už skoro stejný nebo obecně ho nechceš zvykat na ochuceny věci? 

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 07:09

Jinak jak koukám, jsem teda matka zralá na kriminál, protože kdybych Lipánky, jogurty s příchutí, vafle, buchty, koláče nebo vodu se sirupem měla považovat za sladkost hodnou zákazu, kluci pojdou hladem. 

Online Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 07:37

Pinot Noir ja tyhle debaty zatím sleduju z povzdali se zájmem, naše dite ji zatím všechno, co předložim, tyhle věci ji zatím vůbec nedávám, není důvod (ze nesmi čokoládu ji ale babička lituje už od půl roku, je to tema skoro každý navstevy,  takže vývoje se trochu bojim, člověka, co je presvedcenej, ze čistá voda se nepije, mám ostatně doma)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 07:57

Pinot Noir ja sa k sladkostiam ani nechcem radšej vyjadrovať, bo je očividne, že moje dieťa zje sladkého za jeden deň toľko co iné deti minimálne za týždeň.

Ale vdakabohu nemá rada aspoň ochutené jogurty, pribinaky atď, jedáva iba biely jogurt 

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 08:39

Potrefenáhusa Viki sladkosti nejí vůbec, ale základ jeho stravy jsou ty už probírané kupované vafle, no. Ríša sladkosti do nástupu do "velké" školky neznal, což bylo až před čtvrtými narozeninami. Teď mu chutnají převážně gumídci, v obchodě si vždycky vybere lízátko, ale většinou ho po pár líznutí odloží. Takže sladkosti jako takové nejí nijak moc.

Já ale buchtu, koláč, Lipánek, ale klidně i donut nebo Kinder řez považuju za normální snídani/svačinu, nejsem zkrátka takový nepřítel cukru jako ostatní.

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 08:40
Reakce na Pinot Noir:

Jinak jak koukám, jsem teda matka zralá na kriminál, protože kdybych Lipánky, jogurty s příchutí, vafle, buchty, koláče nebo vodu se sirupem měla považovat za sladkost hodnou zákazu, kluci pojdou hladem. 

U nas je teda blbe (a ja si to uvedomuju), ze syn ji dost i tech echt sladkosti - haribo, cokolady, susenky atd. Ja to nekupuju (nebo jen naprosto vyjimecne), ale i tak toho mame plnou spajz a syn si dava denne. Par bonbonu a coko figurku ma fakt denne:(

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 08:48

Gatita pár gumídků má taky denně. Čokoládu si vezme výjimečně, sušenky žádné nejí. U mladšího bych skoro uvítala, kdyby ty zpropadené gumídky chtěl, aspoň bych mu mohla podstrčit nějaké ty gumové vitamíny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 08:58

Potrefenáhusa no je malá

Ale s tou čokoládou. Malá ségra jí nemohla asi do šesti let. A přesně, jak píšeš, jedna babička se přes to nemohla přenést. A to nemůže ani kousek? Ani bílou? No, asi by mohla, ale proč jí nedat rovnou něco, co může, třeba gumídky. Pořád jí tu čokoládu dávala, ségra z toho byla špatná, protože nevěděla, jak odmítnout, mamka samozřejmě naštvaná.

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 08:58

Potrefenáhusa U nas uz to problem bohuzel je. Jogurt chce s ovocem, mliko do nej nedostanu zadne, jen ty jogurtove napoje a ty micham tak, aby tam byl vetsinove bily neslazeny, ale do toho musim pridat trochu ovocneho, jinak to taky nechce. Pije ovocny caj anebo vodu s malym mnozstvim dzusu/vymackanym ovocem. Cistou vodu vubec a rady, ze se napije az bude zizen, taky nefunguji. Za den by tak nevypil ani 100ml (vyzkouseno), to uz je skoro na kolaps. No proste me preslo kategoricke odmitani vseho sladkeho. Momentalne by dokazal prezit na spagetach, detskem kiri, rybickove pomazance, ovoci a okurce na vsechny zpusoby. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:00

Gatita Pinot Noir u mě se poněkud liší představa, co by měli/neměli jíst a jejich reálný jídelníček. I proto se mi nelíbí, co dostanou ve školce. Třeba to ochucené mlíko nebo náhrada za odpolední svačinu mi přijde fakt zbytečná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:03

Jos jogurt s ovocem není sladký, ne? Jestli teda myslíš, že mu tam dáš banán nebo přesnídávku. To jedli kluci, když jim bílý přestal chutnat. Pak jsme přešli na med nebo marmeládu a teď už chtějí jen ochucený. Ale o existenci jogurtu s křupkami nemají ponětí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:06

letfenixa my s mladším obědváme, až když se starším přijdeme domů. Kolikrát se mi stane, že sní ještě celou porci našeho oběda, i když tvrdí, že ve školce všechno snědl.

Online žluťásek
8863 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:08

Potrefenáhusa ten actimel se dělá jedna řada i úplně bez přidaného cukru, ten jsem kupovala původně. Než babička donesla ten dobrý jahůdkový

zrovna u toho actimelu mě to zas až tolik neštve, je to malý a obecně i ten slazený mi přijde celkem v pohodě, ale spíš obecně, proč kupovat ochucený sladký, když má rád i bílý bez cukru a bez příchutí, žejo

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:33

Takže Viktorek dnes potřetí ve školičce: byl dvakrát před svátky a po delší době dnes. Nebyla to taková hrůza jako minule, dobrovolně sice nešel, musela jsem ho od branky nést, ale neřval a ještě oblečený v bundě vběhl do herny a hned si začal hrát, ale při mém odchodu ho teda museli držet a řval jak tur, až na parkovišti jsem to slyšela.

Doufám, že se podaří ta pravidelná docházka dvakrát týdně, aby si zvykl.

Online Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:35

žluťásek Jj, naše dite o existenci ochucenyho jogurtu taky neví 

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:43

U nás to pokazil muž.  Prvý doniesol ten kapsickovy termíx a bolo.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:50

Pinot Noir 

Ono to může vypadat jinak, než to ve skutečnosti je. Moje děti mají v běžném jídelníčku ochucené termixy, Lipánka a spol., dostávají k snídani nebo svačině domácí moučníky, koláče, mají hrozně rádi housku s máslem a domácím džemem, pijou šťávu s vodou. Neslazený čaj nevypijou, vodu ano, ale nemůže to být základ jejich pitného režimu. Takže cukrů zkonzumují dost. Z toho důvodu jim už nechci dávat větší množství sladkostí. Syn někdy nemá žádnou, někdy jeden kousek čokolády, třeba jednu malou kinder čokoládku, vejce jí většinou dva dny. Medvídky vydávám po kusech až dvou. Dceru musím vyloženě hlídat. Kdyby dostala do ruky pytlík medvídků, tak je bude jíst, dokud nezmizí. Jinak jedí více méně všechno, dost zeleniny, maso, to je OK, ale myslím, že to máme tak akorát, víc sladkostí připouštět nechci a obecně nemusím jídlo s konzervanty  barvivy, sladidly, takže podivné sladkosti vůbec. Kdo má nejedlé děti, má to horší, tam chápu, že vnímání toho, co je ještě běžné jídlo, je posunuté a lituji provianťáky.