Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 13:24

JankaM zalezi ktere knihy, nase predskolacka ma rada Atlas zvirat, Svet, Anglictinu a ted Pismenka (nebo tak nejak)

Offline slniecko admin
19694 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 13:24

Candance ale ja si vôbec nemyslím, že ak sa on zachová neadekvátne, tak by na neho vyštartovať nemala...

A potľapkávam, to je s takýmito otcami ťažký boj. Naozaj by bolo vhodné si s ním pohovoriť.

Offline JankaM
3141 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 13:26

Candance dekuju, musim to vic nastudovat. Chapu to dobre, ze az se nauci cist tak to ztraci smysl protoze si to proste precte, nebo tuzka rika neco vic? 

Offline slniecko admin
19694 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 13:29

Inak na vyššie rozoberanú tému, sa mi práve vynoril zážitok z Benátok, plno ľudí, všetky národnosti, kopec detí, pochopiteľne každý oko na tom svojom, aby ho nestratil, jediný krát som počula úplne nepríčetné ziapanie na decko - samozrejme Slováci ...pričom zmienené dieťa bolo pripútané v kočíku a fakt nerobilo nič, čo by zodpovedalo tomu kriku.

A áno, myslím si, že deti veľmi kopírujú rodičovské nastavenie. Ako samozrejme, že jedna vec je vrodená povaha, ale to nastavenie spoločnosti naokolo a predovšetkým rodičov je formujúce.

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 13:44

slniecko

Ja nevim, je neadekvatni chovani, neustale nenapadne poznamky? On tvrdi, ze to tak neni... Na mladsi je jiny, ta starsi ma mit rozum atd. U nich to bylo presne naopak, starsi mohl vsechno a on mladsi byl ten zodpovedny.

On je jinak vzorny otec.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 13:46

Candance myslim, ze uz sa tu niekde preberalo, ze otcovia maju vyznamny vplyv na budovani sebavedomia dcer. Ja som zazila nieco podobne a doteraz sa mi to nepodarilo uplne prekonat. Tiez sa prihovaram za pohovor, pripadne dat muzovi precitat nejaku mudru knizku, ktorá o tom pojednava.

Offline Kokoska
35203 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 13:49

slniecko já jsem slyšela řvát ve Španělsku rodiče na kluka, který taky celkem nic nedělal, poskakoval si kolem lavičky, nikoho to nemohlo obtěžovat. Matka na něj něco začala řvát, úplně ztuhnul, až mi ho bylo líto. Ono to bude spíš o lidech než o národnostech.

Online viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 14:00
Reakce na Candance:

slniecko

Ja nevim, je neadekvatni chovani, neustale nenapadne poznamky? On tvrdi, ze to tak neni... Na mladsi je jiny, ta starsi ma mit rozum atd. U nich to bylo presne naopak, starsi mohl vsechno a on mladsi byl ten zodpovedny.

On je jinak vzorny otec.

​on si to asi neuvedomuje, ale je to hrozna skoda, ublizuje ji. nevim jestli nejak pomuze "promlouvani do duse" bylo by dobry aby se sam zamyslel a zkusil zjistit proc to dela

Online Pinot Noir
30093 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 14:06

JankaM Syn tu tužku teprve dostane k Vánocům, tak to nemám moc prostudované, ale ta tužka, to není pouhé předčítání napsaného textu. V knížce, co máme, vlastně text není, tužka popisuje, co je na obrázku, ptá se, zadává kvízy a schvaluje jejich řešení, přehraje písničky, atd. Hádám, že čím starší dítě (a odpovídající kniha), tím složitější úkoly, učení výslovnosti atd. Tužka jen nepředčítá, ale supluje vlastně rodiče, průvodce knihou.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 15:04

JankaM je to přesně tak jak říká Pinot Noir . Nedopatřením jsem koupila Staré pověsti české (od 8 let) a kromě toho, že když ukážeš např. na obrázek praotce Čecha, tak tužka řekne "praotec Čech", což baví mojí dvou a půlletou dceru, je možné nechat si převyprávět pověsti, jsou tam 3 obtížnosti kvízu, kdy ten nejlehčí je typu "najdi praotce Čecha" (opět zvládne i dcera) a nejtěžší je, že se přečte otázka a 3 verze odpovědi (A, B, C) a pak se má ukázat, jestli je správná odpověď A nebo B (nebo C). Pak je možné nechat si říct, co říkají nebo si myslí jednotlivé postavy a teď koukám, že tam jsou ještě dvě ikonky, které mají jistě taky nějakou funkci budu si s tím muset někdy sama pohrát

Nedávno u nás byl devítiletý synovec a visel na té tužce celé podzimní prázdniny, kupodivu nejvíc na Zvířátkách že ZOO a Zvířátkách z divočiny.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 16:14

a keď sa tu už zmienili tie vianoce, čo idete kupovať svojim jeden a pol ročným? My sme malej chceli kúpiť kuchynku, ale teraz sme to prehodnotili, že to ešte nebude pre ňu. Ona zatiaľ o to nejaví vôbec záujem (na návštevách, v detských kútikoch), tak sme zostali trochu bezradní. Piklerovej triangel dostane od našich, učiacu vežu už má a so žiadnymi stavebnicami sa nehráva. Jediné, s čím sa hráva, je detský kočárik, autíčko odrážadlo a skákajúci psík. A ešte ju bavia knihy

Online continuity
43727 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 16:16

betsey na ty stavebnice musis ditko trochu naucit. 

Jinak bych se podivala po nejakem mininku, pokud ji bavi kocarek. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 17:24

Candance 

Manžel okamžitě někam do poradny, jestli mu to nestačí vysvětlit podomácku... Mám pocit, že máloco se na ženě může podepsat tak, jako vlastní otec. V tomhle si dcera nepomůže sama, musíš bojovat s ní a za ni. Jestli to je, jak píšeš, tak se časem může přidat kritika postavy a další. Někdy chlapi fakt nepřemýšlí. Někoho ty poznámky můžou zocelit nebo vybičovat k lepším výkonům, ale vaše dcera nebude ten případ. My jsme si doma dělali takový srandičky, ale všichni věděli, že je to legrace, bylo tam všestranné přistoupení na tu hru. Jestli už je teď na tátu naštvaná, nedovedu si představit pubertu. 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 17:25

betsey loni v roce a půl dcera dostala kočárek s panenkou a taškou oblečků a pak u nás nějakou dobu dost frčelo převlíkání "miminka". Ona vybrala oblečení, já převlékala. Dostala taky první Duplo, vláček, ale největší úspěch měla trojdílná dřevěná zvířátka z Tchiba, ze kterých se dala postavit věž.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 17:28

Candance Tyjo tlapkam, jako by tvuj manžel byl můj otec. Nesnášela sem to.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 17:35

betsey není z toho příspěvku poznat jestli si hraje s kočárkem na návštěvách a nebo jestli ho už má, pokud ne, tak rozhodně doporučuji jí nějaký koupit. Příšera ho dostala k 1. narozeninám, já z toho úplně radost neměla (rozdala jsem seznam různých montessori a interaktivních hraček) ale byl to nejlepší dárek. Už 3 měsíce s ním denně jezdí, řekla bych že je to nejoblíbenější hračka. Takže k vánocům dostane vaničku na koupání miminka. A taky plánuji kuchyňku, nějakou knížku z té edice Jaro-Zima, asi malý vysavač a takovou magnetickou stavebnici typu magformers. Jo a zkusmo jsem jikoupila figurky zvířat a ty taky dost jedou,takže jí k tomu koupím asi nějakou "stáj".

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 17:40

Sairon a ostatni:to davate detem fakt tolik darku? Ja bych rada dodrzela politiku jednoho daru (jako to mame nastaveny v rodine ted) kazdej kazdymu, prijde mi to dobry prave i u deti - dostane tak nejakych 4-5 darku od cele rodiny a to mi pro dite do 3 let prijde i mozna moc....ale ted teda mam pochyby? 

Online continuity
43727 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 17:40

Sairon betsey jinak kocarek bych klidne koupila nejaky lepsi, u nas si s nim deti hraly do sedmi let, ruzne se v tom vozily i navzajem, za tu dobu zlikvidovali troje ty levne golfky. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 17:47

711990 já uvedla výčet hraček který dostane na vánoce od všech tj. my + prarodiče. A muž má navíc jakousi utkvělou představu, že dárky může dostávat jen na vánoce a narozeniny a v průběhu roku už ne, takže mám v plánu toho koupit víc, nechat na hraní třeba 2 a vytáhnout po pár týdnech další, až se ty první okoukají a ty zase schovat (tady to běžne dělám už teď s hračkama)

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 04. listopadu 2019 17:49

Sairon jo tak to pak dava smysl, kdyz mate mimo sezonu "zakaz" :)